Sök
Sony STR-DA5500ES

Sony STR-DA5500ES

Dyr men gedigen

2010-09-16

Testarna uppskattar de många hdmi-uttagen hos Sony STR-DA5500ES. Vidare är den integrerade internetradion, cd-återgivningen och videoprocessandet bra. Dock är modellen dyr.
Testkälla Betyg Kommentar
Good Gear Guide 3,75/5 "rather expensive"
Magnus.de "überzeugte … bei der CD-Wiedergabe"
Cnet Australia 8,3/10 "a very good 7.1 receiver"

Vad tycker testarna?

Testarna framhåller att Sony STR-DA5500ES passar bra för att spela musik. Den integrerade Internetradion får goda betyg, men cd-återgivningen är faktiskt än mer uppskattad. Ljudbilden är fin och det utrustningen imponerar också, framförallt genom ethernetporten och de många hdmi-uttagen. Streaming och surroundljud är dock inte modellens starkaste sidor. Videoprocessandet är däremot ytterligare en styrka som bör framhållas. Till sist ska det påpekas att testarna anser modellen dyr, men priset anses ändå rimligt.

Good Gear Guide

"rather expensive"

DA5500ES-1
Good Gear Guide anser att STR-DA5500ES är en kompetent receiver som kan hantera ett antal digitala video- och ljudverktyg samtidigt. Den fungerar bra för att spela ljud med sitt stöd för flera ljudzoner och sin ordentliga förstärkarkraft. Genom att det finns en Ethernetport kan man dessutom nå en hel del material från sitt hemnätverk eller från Internet. Vidare är det imponerande med den integrerade Internetradion och de många hdmi-uttagen, både in och ut. Att dela med sig av media går dock endast med ett begränsat antal format och ingen hd-streaming är möjlig, vilket är synd. Modellen är mycket dyr, vilket självklart är en nackdel, men om man lägger samman styrkorna hos alla funktionerna är den ändå värd sitt pris.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Magnus.de

"überzeugte … bei der CD-Wiedergabe"

DA5500ES-2
Magnus.de uppskattar modellen och anser att Sony försöker övertyga mer med ett gediget arbete än med mångfald på utrustningsfronten. Videoprocessandet är utmärkt och ljudet är inte dåligt det heller. Mjuk och vacker är bra sätt att beskriva ljudbilden, dock för det med sig en baksida. I hd är ljudet inte så intensivt och dolby digital låter en aning inbäddat i bomull, men för den som vill ha en lugn ljudbild är detta ett bra val. Radion låter mycket bra, men cd-återgivningen övertygar än mer. Utrustningen är det, trots det inledande omdömet, inte något fel på heller. Ethernetuttag, sex hdmi-ingångar är åtminstone betydligt mer än föregångaren.

Källa: www.stereoplay.de (DE)

Cnet Australia

"a very good 7.1 receiver"


Cnet Australia uppskattar modellen och anser att det är en mycket bra 7.1-receiver. Internetradion är mycket bra och trevlig, men det är ändå de som äger mycket cd - eller vinylskivor som bör titta extra noga på modellen. Den viktigaste orsaken är att det är en utmärkt receiver för stereomusik. Att videoprocessandet är av mycket hög kvalitet och att det finns sex ingångar och två utgångar för hdmi förstärker det positiva intrycket än mer. Det finns dock ett par punkter där DA5500 inte håller lika hög kvalitet. Dlna-streamandet är högst begränsat och surroundljudet är inte lika bra som stereoljudet. Till detta kommer att modellen kostar mycket. Det ger ett högt, men inte perfekt, slutbetyg.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Effekt: 7x120 watt
Formatstöd, urval: DTS Master Audio, DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
Anslutningar, urval: 6x HDMI in, 2x HDMI ut, 3x komponent in, Ethernet, 5x komposit
D/a-omvandlare: Ja, med 8 kanaler
Övrigt: DLNA-certifierad, fjärrkontroll
Elförbrukning: Iu
Mått: 430x175x430 mm
Vikt: 16,8 kg