Sök
Sony STR-DA5200ES

Sony STR-DA5200ES

Stilren högpresterare

2007-01-18

Denna receiver är stilren, enkel att använda och uppvisar såväl bild och ljud av genomgående hög kvalitet.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 81/100 "Ein exzellenter Spielpartner im hochauflösenden Heimkino"
Audio "Sehr gutes, grafisches OSD"
Sound & vision "Very solid audio performance"
Cnet 8,4/10 "Groundbreaking graphical user interface"
Hemmabio "Grymt bra bild och ljud"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att receivern är snygg samtidigt som den har en stabil konstruktion. Den automatiska installationen fungerar utmärkt och beräknar avståndet till högtalarna mycket exakt. Bildskärmsmenyerna är ikonbaserade och enligt testarna uppseendeväckande snygga samt lättnavigerade. Bildkvaliteten är mycket bra, testarna uppskattar att receivern kan omvandla analoga signaler till hd-upplösning på 1080p. Anslutningsmöjligheterna är riktigt bra, bland annat tack vare förekomsten av flera hdmi-anslutningar. Testarna menar att modellen visserligen är kostsam, men har man råd är den värd varenda krona.

Video

"Ein exzellenter Spielpartner im hochauflösenden Heimkino"

Sony STR-DA5200ES silverVideo menar att anslutningsmöjligheterna är bra eftersom de möjliggör att receivern kan hantera alla tillgängliga bildformat på marknaden upp till full hdtv-upplösning. Inställningsmöjligheterna är bra och förenklas tack vare den utmärkta menyn. Ljudkvaliteten är riktigt bra, bland annat är basen kraftfull. Såväl dialog som musik levereras med pondus och dynamik. Den automatiska installationen går snabbt och enkelt. Testaren menar att för samma pris hittar man knappast någon receiver på marknaden som presterar bättre. Funktionerna är utmärkta och hanterbarheten hög, något som gör receivern till en utmärkt komponent i ett hemmabiosystem.

Källa: Video (DE) nr 11 2006

Audio

"Sehr gutes, grafisches OSD"

Audio tycker att ljudkvaliteten är utmärkt. Detaljerna kommer fram på ett mycket bra sätt samtidigt som man får en rymd och dynamik i ljudet. De tre hdmi-anslutningarna samt usb-ingången är bra, även om testaren gärna sett ännu fler hdmi-anslutningsmöjligheter. Inställningarna är mycket bra och lättanvända tack vare bildskärmsmenyer som är både snygga och översiktliga. Bildkvaliteten är utmärkt, receivern omvandlar även de minsta videosignaler till hd-upplösning på 1080p.

Källa: Audio (DE) nr 12 2006

Sound & vision

"Very solid audio performance"

Sony STR-DA5200ES svartSound & vision anser att menyerna hör till de absolut bästa man sett, såväl snygga som mycket funktionella. Dessutom är de snabba att navigera bland. Anslutningsmöjligheterna är generösa och man saknar inte någonting. Den automatiska installationen fungerar mycket bra och räknar ut högtalarnas placering med överraskande exakthet. Dock kan en del mindre manuella inställningar bli nödvändiga för bästa resultat, bland annat behövde testaren sänka subwoofern något. Ljudkvaliteten är annars mycket bra och lämnar knappt något övrigt att önska. Ett minus är dock att varken fjärrkontroll eller display är bakgrundsbelysta. Testaren menar att receivern är väl värd att rekommendera.

Källa: Sound & vision (US) december 2006

Cnet

"Groundbreaking graphical user interface"

Cnet anser att menyerna är extremt snygga och tillhör de allra bästa man sett. De uppvisar dock en del begränsningar. Ett minus med modellen är också att den inte riktigt lyckas konvertera om standardkällor till hd-upplösning. Den automatiska installationen är smidig att använda och beräknar avstånden till högtalarna på ett korrekt sätt. Videokonverteringen mellan olika upplösningar fungerar bra. Ljudet uppvisar såväl värme som dynamik, samtidigt som högre toner hanteras kompetent. Dessutom är detaljrikedomen imponerande.

Källa: reviews.cnet.com (US)

Hemmabio

"Grymt bra bild och ljud"

Hemmabio menar att receivern är solid samtidigt som den är riktigt snygg. Anslutningsmöjligheterna imponerar med såväl usb- som hdmi. Instruktionsmanualerna är i stort sett helt överflödiga eftersom menyn är föredömligt enkel och okomplicerad. Den automatiska inställningsfunktionen fungerar dessutom strålande. Uppkonvertering och uppskalning fungerar utan minsta problem och samtliga bildkällor kan utan tvekan passera genom receivern. Ljudet är utmärkt, man får tillgång till både dynamik och rymd. Testaren menar att receivern är mycket flexibel och att det inte finns något område hos den som inte imponerar. Har man råd så är modellen extremt prisvärd.

Källa: Hemmabio (SE) december 2006

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Sony STR-DA5200ES är en receiver som har uteffekten 7x120 watt vid 4 ohm. Anslutningsmässigt finns bland annat tre hdmi-ingångar och en ut samt tre komponentvideoingångar och en ut. Enheten har även usb-anslutning. Automatisk inställning med mikrofon. Videoupplösning via faroudja-chipset. Stöd för 1080p. Dimensionerna är 430(b)x175(h)x430(d) mm medan vikten är 16,0 kg.

Tillverkare: Sony