Sök
Sony STR-DA3500

Sony STR-DA3500

Betryggande allroundreceiver

2010-04-20

Testarna tycker att denna receiver presterar bra, men det finns modeller som uppvisar såväl bredare som bättre prestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 74/100 "Einen höchst praxisgerechten Allrounder"
Audiovision 85/100 "Angenehmer, sauberer Klang"
What Hifi 4/5 "A strong performer at this price"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att denna modell är användarvänlig, den är förhållandevis enkel att använda och ställa in. Ljudmässigt presterar den hyfsat men de riktiga entusiasterna kommer att sakna en viss del aggressivitet och dynamik i ljudet. Modellen blir även varm vid användning så det gäller att tänka på hur man placerar den. Några testare menar att denna modell är okej, men det finns modeller som uppvisar en bredare kompetensbas men även modeller som är dyrare men som samtidigt uppvisar betydligt bättre och vassare ljud.

Video

"Einen höchst praxisgerechten Allrounder"

Video testar och jämför Sony STR-DA3500 med Denon AVR-3310 samt Pioneer VSX-LX52. Testvinnare är Denon AVR-3310 medan de två övriga modellerna delar på andraplatsen. Testaren menar att ljudmässigt hamnar Sony sist av de tre modellerna. Dock hamnar den på första plats vad gäller användarvänlighet. Testaren menar att Sonys modell passar utmärkt för den som prioriterar användarvänlighet högst och inte bryr sig lika mycket om att få dynamik och aggressivitet i ljudet.

Källa: Video (DE) nr 11 2009

Audiovision

"Angenehmer, sauberer Klang"

sonystrda3500_remote
Audiovision testar och jämför Sony STR-DA3500 med Onkyo TX-NR1007 och Pioneer VSX-LX52. Testvinnare är Onkyo TX-NR1007 medan Sony STR-DA3500 hamnar på en andraplats. Testaren menar att denna modell har ett rent och angenämt ljud. Man har en hel del inställningsmöjligheter till förfogande och vid installationen kan man få fram i stort sett vilket ljud man önskar. En nackdel är dock att modellen blir varm vid användning så man bör tänka på att man ställer den på en plats med god ventilation. Testaren tycker att detta är en modell som är bra och väl värd att rekommendera.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2010

What Hifi

"A strong performer at this price"

What Hifi menar att ljudmässigt så blir man imponerad, resultatet är krispigt och tydligt och levereras med stor detaljrikedom. Det är bara längst ned på frekvensskalan som testaren tycker att receivern skulle tjäna på att addera lite mer kontroll och pondus till ljudbilden. Testaren menar att denna modell presterar bra, men konkurrensen är så hård att den inte riktigt når ända fram. Den är inte riktigt lika allsidig som t ex konkurrerande modeller från Denon samtidigt som det finns dyrare modeller som uppvisar med dynamik och detaljrikedom.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Effekt: 7 x 100 watt Formatstöd: Pro Logic II, Pro Logic IIx, DTS-ES, DTS 96/24, DTS HD, Dolby Digital Plus m.fl. Anslutningar ,urval: 4 x hdmi, 5 x analog in, 3 x coaxial in, 4 x optisk in, 5 x komposit. Elförbrukning: Iu Övrigt: hdmi 1.3 Mått: 430 x 157.5 x 388 mm Vikt: 12,5 kg