Sök
Sony STR-DA2400ES

Sony STR-DA2400ES

Basbesvär

2008-10-13

Det blir mycket pluspoäng för funktioner, anslutningar och ett omfattande menysystem som är hämtad från PS3. Omdömet för ljudåtergivningen hos Sony STR-DA2400ES dras dock ned av att basen inte mäktar med vidare höga volymer.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 75/100 "Klingt etwas vordergründig"
Audio 76/100 "Vollwertig ausgestattet"
Audiovision 72/100 "Sehr geringer Mehrkanal-Verstärkerleistung"

Vad tycker testarna?

Alla testare menar att Sony STR-DA2400ES är en välutrustad receiver vad gäller anslutningsmöjligheter, formatstöd och videofärdigheter. Enheten får dessutom genomgående beröm för sitt vackra menysystem som påminner om det hos PS3 och som erbjuder långt fler inställningsmöjligheter än konkurrenterna i samma prisklass. Men ljudet som produkten reproducerar faller efter konkurrenterna. Detta då enheten har en bas som blir otydlig och oprecis vid redan vid ganska låga volymer. Övriga parametrar i ljudet anses däremot vara mycket bra.

Video

"Klingt etwas vordergründig"

Tyska Video anser att Sony STR-DA2400ES är en välutrustad hemmabioreceiver där de fyra hdmi-ingångarna och videofärdigheterna rankas högt. Men under användande upptäcker testaren att receivern producerar ett ljud som anses vara något tunt och stramt då en ordentlig bas saknas. Detta gäller främst vid återgivning av musik i stereo men också till viss del med surroundljud. Där är basen inte nämnvärt påtaglig även om resten av ljudbilden blir mycket bra. Video kikar på totalt fyra receivrar och däribland placerar sig Sony STR-DA2400ES på tredje plats. Pioneer VSX-1018 och Yamaha RX-V863 delar på förstaplatsen och Harman Kardon AVR355 hamnar sist.

Källa: Video (DE) nr 9 2008

Audio

"Vollwertig ausgestattet"

Audio jämför Sony STR-DA2400ES med Yamaha RX-V863, Denon AVR-2309 och Pioneer VSX-1018. Sonys receiver har det snyggaste gränssnittet som liknar det hos PS3 och som dessutom bjuder på de mest omfattande inställningsmöjligheterna. Anslutningsmöjligheterna är mycket goda och enheten har utomordentliga videofärdigheter men trots det hamnar enheten efter konkurrenterna då ljudprestationen inte når upp till samma klass. Det som ställer till det är främst basen som inte klarar av att gå lika djupt som hos de andra och detta uppges gälla för såväl återgivning från blu-ray som dvd och cd-skivor. Med surround blir de höga tonerna mycket bra men mittensegmentet anses vara något stramt och tillbakahållet. Bland de fyra receivrar som Audio tar sig an hamnar Sony STR-DA2400ES på sista plats. Testets vinnare blir Denon AVR-2309.

Källa: Audio (DE) nr 10 2008

Audiovision

"Sehr geringer Mehrkanal-Verstärkerleistung"

Audiovision uppskattar de många anslutningarna hos Sony STR-DA2400ES samt möjligheten att uppkonvertera video från analoga källor till 1080p. Rumskorrektionen får beröm för att arbeta snabbt och för slutresultatet som blir mycket bra. Menysystemet uppges vara både vackert samt mycket omfattande då det erbjuder tonvis justeringar av olika inställningar. När enheten används för att återge filmspår kan den bjuda på en angenäm ljudbild med bra detaljåtergivning och god rumskänsla. Detta gäller bara vid reducerad ljudstyrka då enheten har problem med att återge djupa bastoner klart vid högre volymer. Audiovision tittar på total åtta olika produkter och rankar däribland Sony STR-DA2400ES som nummer fyra. Bäst i test blir Marantz SR5003.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2008

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Sony STR-DA2400ES är en 7.1-hemmabioreceiver med uteffekt 100 watt i alla kanaler vid 8 ohm. Bland formatstödet märks bland annat dolby truehd. Anslutningsmässigt återfinns fyra hdmi-ingångar och en utgång med stöd för 1080p/24, samt komposit (4 in, 2 ut) och komponent (3 in, 1 ut). Bland ljudanslutningarna finns 7.1 analog multikanal samt tre digitala optiska och två digitala koaxiala ingångar. Enheten har videochip från Faroudja och stöder uppskalning av analoga bildkällor till 1080p via hdmi. Väger 12,2 kg och har måtten 430x157x388 mm.

Tillverkare: Sony