Sök
Rotel RSX-1067

Rotel RSX-1067

Vältyglad kraft

2005-04-12

Rotel RSX-1067 inte bara ser ut som ett monster utan presterar även som ett, men ett vältyglat sådant, om man lyssnar på vad testarna säger.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 100/100 "Sensationell gut"
DVD & Hjemmekino “Rett og slett en receiver man ønskar sig"
Home Cinema Choice 4,5/5 "Control that is quite extraordinary"

Vad tycker testarna?

En mycket kraftig mottagare som aldrig låter kraften ta överhanden, så beskriver man bäst testarnas intryck av Rotel RSX-1067. Ljudåtergivningen genomsyras av muskelmassa, men en tyglad och välkontrollerad sådan, skriver en testare. Resultatet blir inget annat än underbart och en annan testare skriver att det här är en mottagare som man drömmer om att äga. Även utseendet är kraftfullt och bara den av knappar överfyllda fronten kan verka avskräckande i sig. Men tar man sig tid så kommer man ganska snabbt in i hur enheten ska skötas, och hur mycket den har att erbjuda. En annan punkt som alla tar upp är baksidan där allt i anslutningsväg har lagts in. En av testarna beskriver baksidan som ett föredöme och önskar att andra tillverkare tar efter.

Audio

"Sensationell gut"

Audio tittar på åtta olika receivrar i den lite högre prisklassen och kommer ganska snabbt fram till att Rotel RSX-1067 är den bästa av dem alla. Sparsamhet är helt främmande för Rotel och utförandet beskrivs ha anabola dimensioner som signalerar råstyrka, men det går aldrig överstyr så att styrkan tar överhanden. Kontrollen över ljudet finns alltid där, vilket resulterar i ett dynamiskt ljudrum som är stabilt, kraftigt och välavvägt, allt på en och samma gång. Det märks speciellt med basen. Där andra mottagare forcerar sig fram, där sjunger istället RSX-1067, skriver Audio. Hela förfarandet ger en väldigt realistisk dimension till både musik och film skriver de också. Som om det inte var nog så bjuder produkten på anslutningsmöjligheter som inte kan betecknas som annat än rena föredömet. Det är dags för konkurrenterna att börja frukta Rotel, avslutar tyska Audio.

Källa: Audio, nr 6 2004
DVD & Hjemmekino, nr 4 2004
Home Cinema Choice, november 2004

DVD & Hjemmekino

“Rett og slett en receiver man ønskar sig"

Det är kul att det går att justera och lagra med Rotel RSX-1067, skriver DVD & Hjemmekino. När man väl kommit in i handhavandet, vilket går relativt snabbt tack vare logisk menystruktur, så kommer receiverns flexibilitet att prisas. Enligt testaren så går det i princip att justera allt och man tycker speciellt om att inställningar kan lagras separat för olika ljudkällor. Produkten gör i norrmännens öron mycket väl ifrån sig, såväl film som musik och det går inte annat än att konstatera, att detta är en produkt som man drömmer om att äga. Om tanken är att köra flerkanaligt så är detta en tung receiver som är värd varenda krona då den har allt man kan önska sig.

Home Cinema Choice

"Control that is quite extraordinary"

Home Cinema Choice skriver att Rotel RSX-1067 kan verka avskräckande vid första anblicken. Den har en grym attityd med sin monstruösa front fullspäckad med knappar och det är ingen lätt receiver att hantera. Det kan ta en stund att sätta sig in i alla funktioner, men väl där så kommer man inte kunna vara annat än helnöjd, menar testaren. Produkten är en stjärna när det gäller ljudåtergivning och håller en superb klass oavsett in- eller utgång.
Man beskriver RSX-1067 som en muskellåda där det inte kompromissas med detaljer i ljudet genom att försöka ge det en varmare ton eller mjuka ut det. Dessutom blir man lika nöjd med ljud i två kanaler som med flera. Om det går att leva med användargränssnittet så har man i Rotels produkt en receiver som sopar mattan med det mesta, anser HCC.

Cirkapris: 30000 kronor

Produktfakta: Rotel RSX-1067 är en receiver för 7.1 kanaler med en uteffekt på 100 W för varje kanal vid 8 ohm, alternativt 2x120 W i stereo. Klarar bl.a. av formaten: Dolby Digital, Dolby Digital EX, DTS, DTS ES, DTS96/24, LPCM, HDCD, MP3 och MPEG Multichannel. Anslutningar som finns är tape in/ut, CD-in, 5x A/V in, 3x A/V ut, 3x komponent in, 1x komponent ut, 5x komposit in, 3x komposit ut, 5x S-video in, 3x S-video ut samt analoga in- och utgångar för 7.1. Det finns också pre-amp utgång för alla surroundkanaler. Digitalt finns även två optiska och tre koaxiala ingångar och en utgång för vardera. RSX-1067 har dessutom inbyggd AM/FM radio med 30 stationers minne. Den klarar att köra flera ljud- och videokällor simultant och har en uppsjö inställningsmöjligheter med funktioner för att spara en specifik inställning för varje ingång. Enheten väger 20,4 kg och har dimensionerna 433x189x400 mm.

Modell: Rotel RSX-1067