Sök
Rotel RA-02

Rotel RA-02

Övertygande öronsmekning

2003-02-13

Enligt merparten av testarna en utmärkt förstärkare som gör lika bra ifrån sig oavsett musikgenre. Basen har bra tryck och det är lätt att urskilja olika instrumenten.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Choice 5/5 "Best Buy"
Hifi Choice "Engagerande ljud"
T3 5/5 "Seductive sounding"

Vad tycker testarna?

Det framgår tydligt att Rotel RA-02 är en förstärkare av hög kvalitet. Ljudet håller en nivå som bibehålls vid höga volymer. Basen har bra tryck. Testarna tycker att RA-02 fungerar bra till i stort sett alla sorters musik. Kvaliteten på förstärkare anses stå i relation till prislappen. Här finns dock alla förväntade anslutningar och som bonus en extra utgång för extern fjärrkontroll, praktiskt om förstärkaren placeras i ett stängt skåp. Sist men inte minst hyllas formgivningen.

Hifi Choice

"Best Buy"

Hifi Choice testar Arcam A65, Harman Kardon 670, Myryad Z140, NAD C320BBE och Rotel RA- 02. Rotel har valt att ge sin förstärkare ett helt nytt utseende men Hifi Choice tycker inte RA-02 har förlorat Rotels charm. Gentemot Arcam låter Rotel inte lika sofistikerad. I gengäld har den mer tryck utan att vara odiskret. Röståtergivningen är klar med naturlig, torr diskant utan brus. I mellanregistret är ljudkvaliteten mycket bra men basen känns en aning mjuk utan att förlora tryck. Testaren påpekar att jazz kan låta lite kantig med billiga förstärkare men det slipper man med Rotel RA-02. Vinyl låter bra men lättviktigt. RA-02 är en kompakt och prisvärd förstärkare med hög standard. Närmaste konkurrent i testet är Arcam men med renare ljud är det Rotel som kammar hem titeln Best Buy hos Hifi Choice.

Källa: Hifi Choice, sept 2002
Hifi Music, nr 9 2002
T3, nov 2002

Hifi Choice

"Engagerande ljud"

Hifi & Music kallar Rotel RA-02 för en designmässig fullträff. Särskilt gillar man det blå ljuset som omger reglagen. Praktisk är fjärrkontrollen som styr både förstärkare och CD spelare men att finjustera volymen med fjärrkontrollen är omöjligt då den är för snabb. Hifi & Musik har testat RA-02 i olika miljöer. Basen imponerar med djup och konturskärpa. Ljudkvaliteten är luftig med god detaljåtergivning. Mellanregistret har nyansrikedom och röster återges precist. Även vid hög volym får man god ljudkvalitet. Möjligen önskas lite mer värme och fyllighet. Hifi & Musik testar alla delar i serien med CD, radio och förstärkare. Men favoriten är den senare.

T3

"Seductive sounding"

T3 tycker RA-02 är snyggare än tidigare modeller från Rotel och uppmärksammar att mycket arbete har lagts ned på insidan. Förutom förväntade anslutningar hittar man ingång för extern fjärrkontroll, praktiskt om stereon placeras i ett stängt skåp. Tillsammans med CD-spelaren ger förstärkaren fantastiskt bra ljud. Här finns gott om kraft och alla typer av musik fungerar bra. Hög volym klarar Rotel RA-02 galant och den som är van vid Rotels ljudkvalitet kommer att känna igen sig menar T3, som även påpekar att man kan hitta kombinationer av CD-spelare och förstärkare med mer finess i samma priskategori. Men är något speciellt med Rotel RA-02.

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Förstärkare med 2x40 Watt (8 Ohm). Rotel RA-02 finns i silver eller svart och har bakgrundsbelysta kontroller. Medföljer fjärrkontroll som också hanterar CD-spelare och radio i samma serie. För den som vill placera stereon i ett slutet skåp är Rotel RA-02 utrustad med utgång för extern fjärrkontroll. På baksidan finns två par högtalarutgångar, fyra linjeingångar, MM phono-och tapeingång. Pre-out finns som kan användas vid anslutning till annat slutsteg. Mått: 435x72x342 mm. Vikt: 6,5 kg.

Modell: Rotel RA-02