Sök
Pioneer VSX-LX70

Pioneer VSX-LX70

Framtidssäkrat val

2008-02-15

En 7.1 receiver som kan kräma ut 180 watt i varje kanal. Stöd för de högupplösta ljudformaten och nätverk. Kostar en slant, men testarna anser att Pioneer VSX-LX70 är ett säkert val för framtiden även om fjärrkontrollen har vissa brister.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Burly, forceful sound"
Hjemmekino 5/6 "Krefter i overflod"
Video 82/100 "Aufwendige Raumeinmessung"
Hemmabio "Prisvärd snygging"
Cnet Asia "Has been given an alluring facelift"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att receivern är snygg och att den designmässigt matchar i stort sett vilken platt-tv som helst. Anslutningsmässigt är receivern bra även om någon testare hade önskat åtminstone en extra hdmi-utgång. Den automatiska installationen och rumskorrigeringen fungerar över förväntan. Ljudmässigt får man ett mycket bra resultat, ljudet serveras med en dynamik och kraft som klarar även högre volymer. Testarna är inte särskilt förtjusta i fjärrkontrollen, den anses inte vara särskilt översiktlig och saknar dessutom bakgrundsbelysning.

What hifi

"Burly, forceful sound"

What hifi testar förutom Pioneer VSX-LX70 även Arcam AVR280, Onkyo TX-SR875 samt Sony STR-DA5300ES. Testvinnare är Onkyo medan Pioneer hamnar på en delad andra plats tillsammans med Sony. Pioneer anses ha en snygg design. Lyssnar man på hd-ljud serveras man en kraft som är mycket övertygande. Med musik är den något snål med detaljerna men å andra sidan är karaktären tydlig och dynamiken påtaglig. Ljudet är hela tiden fokuserat och fullt njutbart. Den automatiska installationen går utmärkt och man har tillgång till ett brett utbud av funktioner. Fjärrkontrollen är inget vidare, bland annat är inte överskådligheten något att stoltsera med.

Källa: What hifi (GB) oktober 2007

Hjemmekino

"Krefter i overflod"

Hjemmekino påpekar att receivern är försedd med hdmi 1.3. Rumskorrigeringen fungerar också riktigt bra och är något av den mest avancerade som man kan få ut hos en receiver i den aktuella prisklassen. Anslutningsmöjligheterna är frikostiga men en till hdmi-utgång hade inte skadat. Ljudmässigt blir man inte besviken. Receivern tillhandahåller massor av kraft och det är inga problem att dra upp ljudet på riktigt höga nivåer. Testaren menar att receivern är överraskande bra och den kan rekommenderas till alla som har råd.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2007

Video

"Aufwendige Raumeinmessung"

Video testar förutom Pioneer VSX-LX70 även Onkyo TX-NR905 samt Yamaha RX-V3800. Testvinnare är Onkyo medan Pioneer hamnar på tredje plats. Testaren menar att receivern överraskar rent ljudmässigt. Ljudet beskrivs som klart och finstämmigt men ändå dynamiskt. Fjärrkontrollen har inte den bästa designen och upplevs som oöverskådlig. Bildskärmsmenyn är inte heller den snyggaste testaren har sett men den anses ändå fungera bra. Receivern får benämningen "Kauftipp", köptips. Testaren menar att det är upp till ens egna personliga tycke och smak vilken receiver som passar bäst, men denna modell framstår som ganska finstämd i konkurrensen.

Källa: Video (DE) nr 12 2007

Hemmabio

"Prisvärd snygging"

Hemmabio har testat tre monsterreceivrar och jämfört dessa mot varandra. Förutom Pioneer testas även Denon AVR-4308 och Yamaha RX-V3800. Pioneer är trots sina 17 kg den lättaste receivern i samlingen, men bedöms likväl som välbyggd. Med tanke på prislappen bedöms också modellen ha bra med anslutningar. Även denna testare reagerar på att fjärrkontrollen är plottrig och svårläst, även om den går att använda med lite tillvänjning. Ljudbilden anses vara stor och generös. Musik återges "rockigt" och surroundeffekter från film får också bra betyg. I jämförelse med de andra testade enheterna anses Denon vara bäst, men även klart dyrast. Både Yamaha och Pioneer hamnar inte långt efter med likvärdiga omdömen.

Källa: Hemmabio (SE) nr 1-2 2008

Cnet Asia

"Has been given an alluring facelift"

Cnet Asia anser att designen är riktigt snygg och gör att receivern utseendemässigt matchar vilken platt-tv som helst. Det är inte bara utvändigt som Pioneer visar upp sig, den erbjuder en hel del funktioner som bland annat kompabilitet med de nya ljudformat som kommit och kommer ut på marknaden. Testaren är inte imponerad av fjärrkontrollen, den saknar bakgrundsbelysning och lcd-displayen känns mest överflödig. Testaren tycker att receivern är väl värd att rekommendera eftersom den erbjuder framtidssäkrade funktioner och en snygg design. Dock är den förhållandevis dyr i inköp.

Källa: asia.cnet.com (US)

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-LX70 är en 7.1 receiver med effekten 7x180 watt. Receivern är kompatibel med såväl dolby truhd som dts-hd master audio och wma 9 pro. Bland anslutningarna återfinns fyra hdmi in (en ut), usb, ipod-anslutning, fem optiska (två ut) och två koax, sju komposit och tre komponentingångar (en ut). Enheten är dlna-certifierad för musik och thx-klassad. Måtten är 420x187x459 mm och vikten 17 kg.

Tillverkare: Pioneer