Sök
Pioneer VSX-LX60

Pioneer VSX-LX60

Med ljudegenskaper i topp

2008-05-29

En 7.1-kanalig receiver stöd för dolby true hd och dts-hd master audio. VSX-LX60 bjuder på en ljudupplevelse utav mycket hög klass med mycket precis rumskorrektion.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & Ljud Hemma 5/6 "Har allt det senaste"
T3 4/5 "Scarily laid out remote"
Hjemmekino 6/6 "En ekte filmformidler"
Good gear guide 4,25/5 "The LX60 is supremely future-proof"
Home cinema choice 4/5 "In short, this is a fine receiver"

Vad tycker testarna?

Alla testare ger mycket goda omdömen för ljudegenskaperna och den får också beröm för sina videofärdigheter även om en testare menar att videoskalaren bäst lämnas avslagen. Med stöd för de nya ljudformaten och videoväxling samt hdmi 1.3 så anses det genomgående vara en framtidssäker receiver. Det som vissa testare dock gärna sett är ytterligare en hdmi-ingång samt möjligtvis ännu en hdmi ut. Den automatiska högtalarinställningen får beröm för att vara mycket precis och gör det enkelt att komma igång med enheten men de grafiska menyerna kunde ha varit snyggare. Fjärrkontrollen fungerar men anses ha en dålig layout.

Bild & Ljud Hemma

"Har allt det senaste"

Med sin filmåtergivning så bjuder VSX-LX60 på en upplevelse som är snudd på fulländad, skriver Bild & Ljud Hemma. Dialoger återges öppet och med substans, höga toner är inte hårda men kommer fram i sin helhet och surroundeffekten är påtagligt dimensionerad. Testaren skriver också att den djupa baskontrollen är så pass bra att en subbas inte är nödvändig. Musikåtergivningen får mycket gott omdöme. Med förbättrad rumskorrektion och allt det senaste i formatstöd så är det enda som kan önskas lite mer kraft, men för ett vanligt vardagsrum räcker det gott och väl avslutar testaren. Bild & Ljud Hemma tittar också på Yamaha RX-V3800 som blir testvinnare och Harman Kardon AVR347 som hamnar på tredjeplatsen.

Källa: Bild & Ljud Hemma (SE) nr 12 2007

T3

"Scarily laid out remote"

Brittiska T3 skriver att utförandet hos VSX-LX60 går mycket väl ihop med Pioneers Kuro-tv. Anslutningar och formatstöd omfattar allt som krävs för en utmärkt hd-upplevelse och ljudet är mycket bra samtidigt som enheten har ordentligt med kraft i sig. De invändningar som finns är att fjärren har en förskräcklig layout samt att fronten är något plastig.

Källa: T3 (GB) februari 2008

Hjemmekino

"En ekte filmformidler"

Hjemmekino konstaterar att ägare av blu-ray-spelare som kan skicka ut ljud i bitstream kommer att ha glädje av VSX-LX60 då den hanterar alla former av hd-ljud samt videoväxling i 1080p. Rumskorrektionen hos receivern är mycket bra och det enda som drar ner det moderna intrycket något är de mycket enkla grafiska menyerna som ser ut att vara från 80-talet. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra men fler hdmi-anslutningar hade varit att önska. Enheten uppges ha en "ärlig" spelstil och återger ljudet precis som det är, utan försköningar. Den är välbalanserad, dynamisk och med rejäl kapacitet genom hela frekvensregistret. Kanalseparationen och övergångar uppges mycket bra och i klass med dyrare modeller.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2008

Good gear guide

"The LX60 is supremely future-proof"

Detta är enligt Good gear guide en receiver med utmärkta ljudegenskaper. Den har inga anmärkningsvärda brister utan återger hela frekvensbandet balanserat och klart. Produkten är även duktig på att hantera videosignaler och hdmi-uppskalning till 1080p ger förbättrad detaljnivå och klarhet i bilden. Testaren berömmer enheten för de goda anslutningsmöjligheterna och det breda stödet för olika format. Rumskorrektionen gör mer än att bara kalibrera högtalarnas nivåer efter deras position. Den går steget längre och modifierar ljudet efter omgivningen, högtalarstorlek och baskapacitet. Detta är en framtidssäker receiver, där det något höga priset är den enda nackdelen. Men de som vill lägga ut så mycket kommer definitivt att uppskatta den.

Källa: www.goodgearguide.com.au (AU)

Home cinema choice

"In short, this is a fine receiver"

Även Home cinema choice menar att detta är en receiver som utförandemässigt går väl ihop med Kuro-serien. Med stöd för de senaste ljudformaten och 1080p-stöd så anses det vara en mycket framtidssäker produkt. Anslutningsmässigt menar testaren att komponentingångarna kunde slopats till fördel för ännu en hdmi-ingång. Dessutom hade det varit bra med två utgångar för hdmi, en till teven och en till projektorn. Menysystemet är bra men inte direkt det enklaste. Att komma igång går ändå lätt tack vare en mycket precis automatisk högtalarkonfiguration. När testaren sätter receivern på prov så klarar den sig galant ljudmässigt. Den har kraft att mer än väl fylla ett rum samtidigt som den plockar fram de minsta detaljerna vid filmtittande. Musik från sacd återges klart och visar på en stark musikalisk sida hos VSX-LX60. Musik i två kanaler återges även det respektabelt. Videoegenskaperna är utav hög klass men inte de absolut bästa. Det går fint att köra igenom en 1080p-signal utan störningar, men uppskalningen är inte den bästa. Testaren hade också gärna sett en nätverksport med möjlighet att spela upp media från datorn.

Källa: Home cinema choice (GB) december 2007

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-LX60 är en 7.1-kanalig hemmabioreceiver med effekten 7x170 watt vid 6 ohm. Den hanterar de traditionella ljudformaten dolby digital, dolby pro och dts men också den nya hd formaten dts hd och dolby true hd. Vidare finns också bland annat mcacc rumskorrektion, bi-amping, ingång för ipod och usb-port för anslutning av externa enheter. Receivern kan skala upp videomaterial till 1080p. Anslutningar omfattar bland annat tre hdmi in (en ut), två koaxial in, fem optiska ljud in (en ut), sju kompositvideo in (två ut), tre komponent in (en ut) och fem in för s-video. Dessutom finns usb, 7.1-analog ingång samt 7.1-preamp ut. Måtten är 420x187x459 mm och vikten 17 kg.

Tillverkare: Pioneer