Sök
Pioneer VSX-LX52

Pioneer VSX-LX52

Lekfull hemmabiocentral

2010-02-02

Pioneer VSX-LX52 är en 7.1-receiver i ett elegant utförande som imponerar på testarna med lekfull återgivning i surround. Den uppges också duga riktigt bra som stereoförstärkare.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 "Viel Ausstattung und Klang fürs Geld"
Video 74/100 "Perfekt für Stereo und Surround"
Hjemmekino 5/6 "En tøff utfordrer"
What hifi 4/5 "Excellent levels of clarity and detail"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att receivern får till en klart sömlös surroundbild som känns lekfull och glad. Detta tack vare den vida dynamiken och rapphet när den spelar. Det blir också beröm för basen. Stereo hanteras mycket bra, även om vissa testare gärna påpekar att andra flerkanaliga receivrar i prisklassen gör det något bättre. Att produkten är avskalad när det gäller anslutningsmöjligheter är inget som upplevs som negativt. Snarare tvärtom då det ger intrycket av att tillverkaren tänkt till och valt att fokusera på det som är mest viktigt. Det blir också genomgående beröm för de snygga osd-menyerna och den omfattande och välverkande automatiska högtalarkalibreringen.

Audio

"Viel Ausstattung und Klang fürs Geld"

Pioneer VSX-LX52 2

Audio menar att Pioneer VSX-LX52 lämpar sig mycket väl som hemmabiocentral. Testaren uppskattar usb-porten som förutom att skicka över musiken från en Ipod även får med albumomslag och övrig information. En proffsig funktion som också tas upp är möjligheten att via serieporten få ut resultatet från den automatiska högtalarkalibreringen som en 3d-modell i datorn. Produkten övertygar i sin framställning av hd-ljud med precisa placeringar, satta baser och en dramatik som håller "Oscarklass". Testaren imponeras även av hur pass väl musik i stereo hanteras. Allt som allt så anses detta vara en prisvärd receiver sett till surroundprestation, utrustning och det faktum att det egentligen inte finns något direkt negativt att säga, avrundar testaren.

Källa: Audio (DE) nr 09/10 2009

Video

"Perfekt für Stereo und Surround"

Video jämför produkten med Sony STR-DA 3500ES och Denon AVR-3310 och menar att VSX-LX52 har generösa anslutningsmöjligheter och snyggaste osd-menyn. Ingen av de två konkurrenterna uppges heller bjuda på ett lika bra usb-gränssnitt för Ipod som Pioneer. Produkten uppges bjuda på en stereoåtergivning med rejäl bas, mycket konturer och en precision som kan orsaka gåshud. Surroundupplevelsen beskrivs som ett lekfullt spektakel tack vare dynamiken och rappheten med vilken receivern spelar. Ljudbilden känns transparent samtidigt som de mättade bastonerna ger ett konturskarpt ljud. Den fina diskanten ger öppenhet och utmärkt detaljupplösning. Det lekfulla ljudet uppskattas inte lika mycket som den mer naturliga återgivningen hos testvinnaren Denon AVR-3310. Pioneer VSX-LX52 hamnar på delad andraplats med Sony STR-DA 3500ES. Alla tre produkter anses väl vara värda pengarna och vilken som ska väljas beror främst på personliga preferenser, menar Audio.

Källa: Video (DE) nr 11 2009

Hjemmekino

"En tøff utfordrer"

Pioneer VSX-LX52 2

Norska Hjemmekino menar att även om utseendet kan kännas något tråkigt och avskalat så inger det ändå en känsla av exklusivitet. Enheten får beröm för sin autokalibrering som jobbar med flertalet parametrar i ljudbilden och även för PQLS som reducerar jitter över hdmi. Menyerna är riktigt snygga och trevliga att använda men att både bilden och ljudet släcks ned när de tas fram ogillas. Receivern anses vara rejält kraftig och den känns aldrig ansträngd. Surroundkänslan är totalt omvälvande. En mycket övertygande realism tillsammans med en vid dynamik och rappheten gör att enheten är utmärkt för en formidabel filmupplevelse, skriver Hjemmekino. Även med musik hänger receivern med ordentligt och får fram en mikrodynamik och detaljer som är svårslagna. Hjemmekino tittar dock på ytterligare fyra receivrar och får konstatera att det faktiskt finns bättre val. Yamha RX-V2065 blir testvinnare, följt av Onkyo TX-NR807 och sedan kommer Pioneer VSX-LX52 som delar sin placering med Denon AVR-3310. Deltog gjorde också Marantz SR-6004.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2009

What hifi

"Excellent levels of clarity and detail"

What hifi anser att anslutningarna hos VSX-LX52 är väl genomtänkta. Den automatiska kalibreringen verkar snabbt och får till ett mycket precist resultat. Bilduppskalning till 1080p anses vara lika bra som hos de närmsta konkurrenterna. Ljudegenskaperna uppges bära på typiska drag från Pioneer där återgivningen är fokuserad och kontrollerad. Det är inte något dåligt då ljudeffekterna hoppar mellan högtalarna med utmärkt smidighet vilket gör att surroundbilden blir sömlös. Dialoger framträder mycket tydligt och basen är tung med bra konturdefiniering. Testaren anmärker på är det kan låta lite väl ljust i de högsta frekvenserna. I stereo görs också ett bra jobb med fin bas och lättlyssnade mellantoner varför produkten definitivt är värd att provlyssnas, skriver What hifi.

Källa: What hifi (GB) oktober 2009

Cirkapris: 14000 kronor

Produktfakta: Effekt: 7x150 watt (6 ohm)
Formatstöd, urval: Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus Anslutningar, urval: 5xhdmi in, 2xhdmi ut, 2xkomponent, 3xoptisk in, 2xkoaxial in, optisk ut, 7.1-lågnivå, analog 5.1-ingång, usb
D/a-omvandlare: 24 bit/192 kHz
Övrigt: Automatisk rumskorrektion, Ipod-kompatibel usb-port, Thx select2 plus, multizon, videouppskalning till 1080p, PQLS för jitterfri överföring
Elförbrukning: 410 watt (0,5 watt standby)
Mått: 420x173x433 mm
Vikt: 13,5 kg