Sök
Pioneer VSX-LX51

Pioneer VSX-LX51

Ytterst få skavanker

2008-11-12

Testarna tycker att Pioneer VSX-LX51 är en riktigt bra receiver från Pioneer som fungerar både för film och fest. Det finns några synpunkter på ljudet i stereo.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild och ljud hemma 6/6 "En ljudbild som tycks vara helt befriad från skavanker"
Area dvd 8,5/10 "Elegant aussehend, sehr gut verarbeitet"
Audiovision 81/100 "Optimierter HD-ton"

Vad tycker testarna?

Testarna finner att Pioneer VSX-LX51 är en receiver med otroligt precis ljudbild, den har få skavanker och får genomgående mycket goda omdömen. Även konstruktionen och funktionerna uppskattas. Enligt testarna fungerar receivern till såväl klassisk musik som film och en riktig brakfest. Enheten får kritik för en gammaldags meny, att fjärrkontrollen har för små knappar samt lite bristande prestanda för stereomusik.

Bild och ljud hemma

"En ljudbild som tycks vara helt befriad från skavanker"

Testaren från Bild och ljud hemma anser att Pioneer har producerat en riktig högklassig flerkanalsreceiver. Ljudbilden beskrivs som skrämmande bra, både gällande basåtergivning och riktig precision för högre toner. Testaren hittar inte några brister i ljudet. Dialog i filmer beskrivs som klockren och den fungerar väl ihop även med större högtalare. VSX-LX51 klarar film galant, men klarar även av mer partybetonad musik. Produkten blir utses till testvinnare och slutkommentaren blir att bara en riktigt kräsen hi-fi nörd kan ha några synpunkter.

Källa: www.bildochljud.se (SE)

Area dvd

"Elegant aussehend, sehr gut verarbeitet"

Area dvd tycker att man får mycket för pengarna. Många av funktionerna hos VSX-LX51 uppges främst normalt återfinnas på betydligt dyrare modeller. Enheten beskrivs vara mycket elegant och lättanvänd. Vid filmuppspelning är ljudåtergivningen en fröjd för örat. Testaren anser att produkten förtjänar en ordentlig rekommendation. På minussidan hamnar stereoprestandan som inte imponerar samt menyerna som känns lite gammaldags.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Audiovision

"Optimierter HD-ton"

Audiovision hade önskat fler hdmi-anslutningar än de befintliga tre. Fjärrkontrollen är snygg men tyvärr är knapparna lite väl små. Testaren gillar videohanteringen i receivern och konstaterar att det finns en viss klangförbättring, men endast på basen och inte över hela frekvensregistret. Det fungerar dock bra och med funktionen "phase control" kan man locka fram betydligt mer bas hos VSX-LX51 jämfört med många av konkurrenterna. Huvudstyrkan ligger i den ypperliga konstruktionen samt hos funktionerna.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2008

Cirkapris: 11500 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-LX51 är en receiver med sju kanaler. Effekten per kanal är 150 watt vid 6 ohm. Bland anslutningarna finns bland annat tre hdmi, tre komponent, en usb, en ipod (digital), två koaxial, fyra optiska samt 7.1 multikanal. Bland ljudformat som stöds märks dolby truehd samt dts-hd master audio och dts-hd high resolution. Måtten är 420x173x433 mm och vikten är 13,5 kg.

Tillverkare: Sony