Sök
Pioneer VSX-D811S

Pioneer VSX-D811S

Många format, många kanaler

2002-11-07

Pioneers hemmabioförstärkare har stöd för många ljudformat och levererar fylligt surroundbioljud genom sju högtalare. Kvaliteten på CD-ljudet är inte lika bra i testerna.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 11/15 "Lättskött och formatrik"
Video 73/100 "Einfaches setup"
What hifi 5/5 "Remarkable stuff for the money"

Vad tycker testarna?

Testarna gillar överlag denna Pioneerförstärkare, mycket för att den anses prisvärd. Det bjuds bland annat på kraftfullt bioljud och stöd för många ljudformat. En testare klagar över bristande förmåga att spela upp vanligt stereoljud och får medhåll då en annan testare anser att allt annat än bioljud låter aningen grovt. En tredje framhäver att surroundljudet är utmärkt.

HemmaBio

"Lättskött och formatrik"

HemmaBio jämför fem hemmabioförstärkare som kostar lite mer än storsäljarna, men inte så mycket att de förefaller orimligt dyra för andra än audiofiler. Bland dessa står sig Pioneer VSX-D811S bra, då den erbjuder många format och är enkel att ställa in. I denna jämförelse faller den dock något på bristande hifi-ljudkvalitet. Biomusik låter bättre och basen är godkänd för prisklassen men inte mer. Stödet för många ljudformat är vad som skiljer denna förstärkare från mängden och instruktionsboken är ypperlig. De andra förstärkarna i testet är Onkyo TX-SR600E (13 poäng), NAD T751 (14 poäng), Marantz SR5200 samt Yamaha RX-V630RDS (15 poäng). Pioneer och Marantz kommer sist i detta test men är för den skull inte underkända.

Källa: HemmaBio nr 8 2002
Video nr 9 2002
What hifi oktober 2002

Video

"Einfaches setup"

Tyska Video ser detta som en mycket bra förstärkare med ett minus för att den stänger av sig själv under för hög belastning. Bortsett från det är 6.1-dekodningen utmärkt och installationen lämnar inte mycket att önska. Tack vare "quick setup genomförs grundinställningarna på några minuter. Surroundljudet är klart godkänt och lyssnaren kan glädjas åt ett klart och levande bioljud. Testsegrare blir Sony STR-DB 780 och Yamaha RX-V630 med 76 poäng av 100 men Pioneer VSX-D811S kommer strax efter med 73 poäng.

What hifi

"Remarkable stuff for the money"

Engelska What hifi uppskattar VSX-D811S för dess prisvärdhet. Utan tvekan den mest prisvärda förstärkaren för 6-kanals surround. Pioneer har fått spara lite för att få ner priset, mest märks detta i förstärkningen. Röster i filmer hörs tydligt men hade kunnat vara aningen mer naturliga och övertygande. För den totala bioupplevelsen finns dock inte mycket att anmärka på. Det största problemet är den bristande förmågan att spela vanlig musik som låter lite instängt. Det finns billigare förstärkare för hifi som låter bättre. Jämfört med något dyrare konkurrenter klarar sig Pioneer bra och hamnar på delad förstaplats tillsammans med Marantz SR5200, Kenwood KRF-X9060D och Yamaha RX-V630RDS. Yamaha utses till testvinnare.

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: VSX-D811S är en hemmabioförstärkare från Pioneer som levererar vid 8 ohm ger en uteffekt om 6x100 W. Stödjer formaten DTS-ES Matrix 6.1, DTS-ES Discrete 6.1, Dolby Digital Ex, Pro Logic II samt DTS Neo:6. Det finns 3 optiska och 2 elektriska digitala ingångar samt en optisk digitalutgång. Phonoingång saknas men det finns 7 st anslutningar för högtalare liksom 7.1 ljudingång och 6.1-utgång, tillsammans med 6 analoga ingångar och 2 utgångar till ljud. För video finns 3 S-videoingångar och 2 utgångar. A/V ingång på fronten liksom hörlursutgång. Måtten är 420(W)x158(H)x401(D) mm och vikten 10 kg.

Modell: Pioneer VSX-D811S