Sök
Pioneer VSX-D711

Pioneer VSX-D711

För små och stora rum

2003-02-26

En välljudande hemmabioförstärkare med vackert och kraftfullt ljud, men hur är det med dynamiken undrar testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,8/10 “Can fill even large rooms with sound”
M3 8/10 ”Hög kvalitet och snygg design”
Audio ”Für den reifen Hörer”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att ljudkvaliteten är hög, även om en av dem anser att dynamiken hade kunnat vara bättre. Det eleganta utseendet uppmuntrar dock och användargränssnittet får beröm. Av en testare uppskattas goda kopplingsmöjligheter medan en annan saknar phonoingång.

Cnet

“Can fill even large rooms with sound”

Cnet ser Pioneer VSX-D711 som en utmärkt anläggning för den som vågar ta steget från en kompaktanläggning till något mer välljudande. Trots att prislappen är tilltalande har Pioneer inte sparat in på varken funktioner eller kvalitet. Testaren gläds åt välartikulerat ljud och den klassiska stil som präglar anläggningen. Att den enligt specifikationen ska ge 100 Watt per kanal är intressant då konkurrenter i samma prisklass brukar ligga runt 60 Watt per kanal. På baksidan finns utgång för att använda TV:n som centrumhögtalare. Extra intressant är A/V kontakten på framsidan för inkoppling av videokamera eller spelkonsoll. Sammantaget en utmärkt förstärkare som passar bra för såväl musik som film, oavsett storleken i rummet.

Källa: Till Cnet's startsida
M3 nr 10 2002
Audio nr 8 2002

M3

”Hög kvalitet och snygg design”

M3 tycker att VSX-D711 låter riktigt bra. Diskanten är ren och kristallklar, men det är ändå tryck i basen. Kvalitetskänslan är påtaglig, speciellt när förstärkaren kombineras med Pioneers högtalare och subwoofersystem i form av S-ST770 och S-W150S. Testaren tycker samtidigt att inställningsmöjligheterna är lite svåra att hitta och saknar även phonoingång i kontaktväg. Den sistnämnda har bantats bort av utrymmesskäl. Sammanfattningsvis ett bra paket för dig som kan tänka dig att betala för kvalitet och design. I testet figurerar också Panasonic AZ-XR10, Philips MX999, Sony HT-DDW840, Thomson DPL2000 samt Yamaha RX-V420RDS. Pioneer får betyget åtta av tio tillsammans med Thomson och Yamaha. Övriga får betyget sex eller sju.

Audio

”Für den reifen Hörer”

Tyska Audio genomför ett lite större test och jämför Pioneer VSX-D711 med Harman Kardon AVR2550, Kenwood KRF-V 7060 D, Onkyo TX-SR 500 E, Sony STR-DB 780 samt Yamaha RX-V630. Testets segrare blir Harman Kardon men Pioneer uppskattas för den genomtänkta displayen med tydlig optik samt för att användningsförfarandet är väldesignat och smidigt. Många rattar är vackert dolda bakom en panel. Dynamiken är dock inte vad den kunnat vara. Det framgår att testaren anser att Pioneer VSX-D711 är mycket prisvärd och det är en förstärkare att räkna med.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-D711 är en hemmabioförstärkare med inbyggda dekoders för DTS, Dolby Digital samt Dolby Pro Logic II. Förstärkaren har effekten 5x100 Watt vid 8 ohm. Bland anslutningarna finns bl a 5.1 multikanalig ingång, två digitala koaxiala ingångar samt en optisk ingång, en optisk utgång. Vidare fyra S-videoingångar och två utgångar. RDS-tuner med 30 förval. Fjärrkontroll medföljer. Måtten är 420(W)x158(H)x401 mm med vikten 10 kg.

Modell: Pioneer VSX-D711