Sök
Pioneer VSX-D2011

Pioneer VSX-D2011

Prestige i en inte så liten ask

2003-01-23

Pioneer VSX-D2011 är en receiver som får mycket goda omdömen av testarna för hög kvalitet. THX, USB och 7x100 w 8 ohm är lite av det goda under skalet.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4,5/5 "An excellent all-rounder"
HemmaBio 27/30 "Mycket kompetent THX-receiver"
What Video & TV 5/5 "A new standard"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är mycket positivt inställda till receivern. Man påpekar att den kommer något till korta jämfört med sin föregångare VSA-AX10 men att den likafullt gör ett mycket bra jobb för prisklassen. Anslutningsmöjligheterna är många vilket uppskattas mycket. Såväl ljud som bild anses vara mycket bra och samtliga testare anser också att funktionen MCACC fyller en viktig funktion som underlättar för användaren. Två av testarna tycker att fjärrkontrollen är krånglig och oergonomisk, men extremt användbar om man bara tar sig tid till att lära sig den.e.

Home Cinema Choice

"An excellent all-rounder"

Home Cinema Choice påpekar att Pioneer själva kallar denna spelare för "ett derivat av VSA-AX10". Modellen liknar mycket det forna flaggskeppet men är en aning mindre och 10 kg lättare. Den konventionella fjärrkontrollen är praktisk och enkel att förstå sig på. Testaren anser att receivern är väl utrustad men den mest imponerade detaljen är en automatisk setup kallad MCACC som mäter störningar, bekräftar mikrofonens känslighet, kontrollerar att koppling finns till alla högtalare, sätter högtalarstorlekar, mäter avstånd och etablerar högtalarfördröjningar. Sedan räknar den ut frekvensen och justerar för varje högtalare. Produkten är kapabel till en imponerande ljudskala och en stark bildfokusering. Såväl större som mindre ljud- och bildupplevelser hanterades med mycket god kvalitet.

Källa: Home Cinema Choice jan 2003
HemmaBio nr 12 2002
What Video & TV jan 2003

HemmaBio

"Mycket kompetent THX-receiver"

HemmaBio menar att displayen dominerar utseendemässigt. Intrycket är sobert och muskulöst. Chassit är mycket välbyggt och stabilt. Anslutningsmöjligheterna på baksidan täcker mer än väl de flesta behov. Fjärrkontrollen är inte en designerdröm men det lönar sig att lägga ned tid på den. Installationen går smärtfritt vilket beror på en bra manual samt funktionen MCACC. Ljudet är lika muskulöst som utsidan men passar bäst för hemmabio. Bioljudet får högre betyg än musikljudet. Hemmabio ställer Pioneers receiver mot Sony STR-VA333ES som erhåller 26 poäng.

What Video & TV

"A new standard"

What Video & TV anser att tekniken MCACC är användbar då den sköter en stor del av inställningarna genom en knapptryckning. Fjärrkontrollen däremot är onödigt krånglig och inte särskilt ergonomisk. När modellen jämförs med VSX-AX10 så kommer den till korta eftersom den äldre modellen är mer dynamisk. Detta blir mest märkbart när man spelar CD-skivor då ljudet i D2011 anses medelmåttigt. Får den däremot göra vad den är tillverkad för nämligen spela upp filmer blir skillnaden påtaglig. Bildkvaliteten är precis och väl differentierad.

Cirkapris: 12500 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-D2011 är en receiver med dimensionerna 420(W)x188(H)x464(D) mm och vikten 20 kg. Effekten är 7x100 W vid 8 Ohm. Befintliga utgångar är 2 AV/2 A/2 V, 2 optiska samt 7.1 multikanalutgång. USB finns också. Två digitala koaxiala och tre optiska ingångar samt två opiska utgångar. Vidare fem S-Video ingångar respektive tre utgångar. Phonoingång. front AA samt dubbla komponentingångar. Tillgängliga ljudformat är Dolby Digital EX, DTS ES Discrete 6.1 och Matrix 6.1 samt Pro Logic II.

Modell: Pioneer VSX-D2011