Sök
Pioneer VSX-920

Pioneer VSX-920

Prisvärd och funktionsrik

2010-09-08

Testarna är oense om ljudkvaliteten hos modellen, men är positiva till de många multimediefunktionerna samt utseendet och det låga priset. Slutbetyget blir positivt från alla testare.
Testkälla Betyg Kommentar
Techradar 4/5 "Awesome iPhone/iTouch control App"
Area DVD "Begeistert"
Hifitest.de "Erstklassige Ausstattung"

Vad tycker testarna?

Testarnas perspektiv på Pioneer VSX-920 skiljer sig åt en del, men de kommer ändå fram till tämligen likartade positiva bilder av modellen. Multimediefunktionerna är i fokus och styrningen från Ipod och Iphone uppskattas av testarna. Anslutningsmöjligheterna beskrivs som goda. Webbradiotunern får en hel del beröm av två av testarna, men döms ut av en tredje. På samma sätt får också ljudet beröm från två håll, men samtidigt hård kritik från en tredje testaren. Avkodningen av många format och uppskalningen av video imponerar däremot. Priset upplevs enhälligt som mycket bra för den kvalitet som erbjuds, även om man ser till byggkvalitet.

Techradar

"Awesome iPhone/iTouch control App"

VSX-920-1
Techradar anser att Pioneer har lyckats skapa sig ett namn som tillverkare av de mest spännande på hemmabiomarknaden. Att göra en så billig modell som VSX-920 lika intressant och stilfull kan verka svårt, men de har löst det genom att inkorporera en hel del funktioner och samtidigt göra den till den första billiga modell som kan styras helt från en Iphone eller Ipod Touch. Det går också att koppla in en Ipod via USB. Det kan dock invändas att det inte är så enkelt att koppla in denna kontroll som man hade kunnat hoppas. Andra funktioner är dock betydligt lättare att koppla in än denna. Webbradiotunern är en mycket trevlig aspekt av VSX-920, liksom den kompetenta avkodningen av alla möjliga signaler och 1080p-videoskalningen. Avsaknaden av en hdmi-kontakt på framsidan gör modellen något mindre smidig. Till sist håller inte själva ljudet riktigt måttet. Det känns tillproppat i basen och saknar kraft. Helhetsintrycket av VSX-920 blir fortfarande definitivt bra, men modellen når inte riktigt hela vägen.

Källa: www.techradar.com (GB)

Area DVD

"Begeistert"

VSX-920-22
Area DVD är mycket imponerade över vad Pioneer har uppnått med VSX-920. Detta är en utmärkt och mycket prisvärd AV-receiver som slåss om att vara bäst i sin klass genom imponerande utrustning såsom 1080p-uppskalning och många multimediefunktioner. En av de största styrkorna är också kalibreringssystemet, vilket lämnar konkurrenterna långt bakom sig med den akustiska upplevelse, de bearbetningsmöjligheter och den effektivitet det ger. Det är dock tämligen komplext att använda, vilket kan avskräcka de mindre teknikvana. Multimediemöjligheternas viktigaste del är att man kan styra modellen via Ipod. Detta fungerar bäst med Bluetooth, vilket man dock måste välja till. Uppskalningen av filmmaterial övertygar verkligen, även den. Vidare är byggkvaliteten utmärkt, liksom designen och självklart priset. Ljudet är utmärkt. Det är både rymligt, harmoniskt och trevligt. De egentliga svagheterna ligger bara i att fjärrkontrollen är överlastad och att webbradiofunktionen är fullständigt onödig i sitt nuvarande tillstånd. Det hade funnits betydligt bättre sätt att lösa det på.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Hifitest.de

"Erstklassige Ausstattung"

VSX-920-3
Hifitest.de tycker att Pioneer har fått in en riktig fullträff med VSX-920. Det finns inte mycket att klaga på hos modellen och med alla de positiva sidor den uppvisar kommer den snart att göra insteg i många hemmabiosystem. Tre huvudområden är modellens styrkor. För det första är ljudet förstklassigt. Det ger en rymlig ljudbild, är smidigt och kraftfullt och övertygar med både film och musik. För det andra är designen mycket snygg, vilket får modellen att likna betydligt dyrare konkurrenter. För det tredje är utrustningen fantastisk, med möjlighet till anslutning av usb-stickor, Ipod och Ethernetanslutning till webbradio. Det bästa av allt är dock att alla dessa tre styrkor ger VSX-920 till ett pris som ligger betydligt lägre än vad man kan förvänta sig när man stöter på denna kvalitet.

Källa: www.hifitest.de (DE)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Effekt: 7x110 watt
Formatstöd, urval: DTS Master Audio, DTS HD, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
Anslutningar, urval: 4x HDMI in, HDMI ut, 2x komponent in, komponent ut, 2x optisk in, koaxial in
D/a-omvandlare: 24 bit, 192 kHz
Övrigt: Stödjer uppskalning och videokonvertering
Elförbrukning: Iu
Mått: 420x158x379 mm
Vikt: 10,1 kg