Sök
Pioneer VSX-2016

Pioneer VSX-2016

Bra för filmälskare

2006-10-06

Söker man en receiver för enbart film så är Pioneer VSX-2016 ett tänkbart val, men vill man även lyssna på musik så finns det bättre alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 "Top ausgestatteter Receiver"
Hjemmekino 5/6 "Engasjerende filmformidler"
Audiovision "Tolle Ausstattung"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att receivern har ett generöst utbud av anslutningsmöjligheter, bland annat har man möjlighet att ansluta såväl ipod som andra mp3-spelare. En testare tycker att ljuduppspelning håller en riktigt bra kvalitet medan övriga tycker att det lilla extra saknas. Tittar man på film så är ljudet dock både detaljrikt och omfattande. Dessutom menar testarna att högtalarna är mycket väl balanserade vilket gör att rummet används och utnyttjas på bästa sätt.

Audio

"Top ausgestatteter Receiver"

Pioneer VSX-2016 bakAudio jämför Pioneer VSX-2016 med Denon AVR-2807, ett test där Denon AVR-2807 avgår med testsegern. Testaren anser att VSX-2016 särskilt borde beaktas om man skall använda den för mp3-uppspelning, detta då såväl usb- som ipod-anslutning finns att tillgå. Med hjälp av fjärrkontrollen kan man sedan scrolla och välja i menyerna. Ljudkvaliteten är bra, men testaren menar att basen inte riktigt är så ren som man skulle kunna önska. Såväl bild som ljud kan överföras med hdmi-anslutning vilket är mycket bra. Spelar man musik får man ett resultat med varm grundkaraktär även om den riktiga entusiasmen kanske inte är närvarande.

Källa: Audio (DE) nr 8 2006

Hjemmekino

"Engasjerende filmformidler"

Pioneer VSX-2016 fjärrisHjemmekino gillar inte att man har låst ljudet till samma hdmi-ingång som bilden är kopplad till. Det händer att man vill ha bilden från hdmi och ljudet från den analoga 5.1-ingången, något som här måste lösas genom att koppla bilden direkt från källan till skärmen och ljudet till receivern. Ljudkvaliteten är bra, tittar man på film känns dialogen engagerande och äkta. Dessutom har man en mycket bra balans mellan högtalarna vilket gör att rummet utnyttjas och fylls med ljud på bästa sätt. Musikuppspelningen får godkänt men inte mer, en del eko uppstår vilket knappast är optimalt. Testaren menar att man nog hellre borde fundra på den något dyrare Pioneer AX2-AS som bedöms vara både snyggare och med bättre prestanda.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2006

Audiovision

"Tolle Ausstattung"

Audiovision menar att receivern spelar upp ljud som är precist och självständigt men också rymligt. Dessutom låter det mycket äkta. Tunga actionscener med mycket detaljer återspeglas på ett trovärdigt sätt. Vill man spela upp musik får man en mycket neutral och trovärdig ljudbild som tar vara på nyanser hos såväl stämmor som instrument. Anslutningsmöjligheterna är frikostiga och det är bland annat hdmi-ingångar som uppskattas. Fjärrkontrollen fungerar riktigt bra och testaren har egentligen ingenting att anmärka på. Receivern bedöms vara mycket prisvärd med tanke på den prestanda som erhålls.

Källa: Audiovision (DE) nr 10 2006

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-2016 är en thx-klassad receiver med effekten 7x150 watt vid 6 ohm. Bland ingångarna finns usb, 7.1 multikanal, dubbla hdmi samt fyra optiska, två koaxial och en ingång för ipod. Bildmässigt kan man även ansluta såväl tre komponent och fem s-video. Bland utgångarna finns såväl hdmi som komponent som tre s-video och optisk digitalutgång. Radion har 30 förval och bland formaten som stöds märks wma 9 pro. Receivern väger 15,3 kg och har dimensionerna är 420(b)x173(h)x465(d) mm.

Tillverkare: Pioneer