Sök
Pioneer VSX-1019

Pioneer VSX-1019

Bra ljud till ett lågt pris

2010-01-26

Pioneer VSX-1019 erbjuder hög surroundkvalitet till ett bra pris. Automatisk kalibrering och många uttag är också positivt medan fjärrkontrollen och användarvänligheten är svagare.
Testkälla Kommentar
Video "Kann … nicht ganz mithalten"
Cnet "Our top midrange AV receiver pick so far"
About "It performs its primary role very well"

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att grundläggande styrkor med VSX-1019 är att den levererar ett bra och rymligt surroundljud och att priset för detta är relativt lågt. De fyra hdmi-ingångarna och usb-uttaget med ipod-anpassning föranleder också goda omdömen. Den automatiska högtalarkalibreringen är ett trevligt tillbehör och fungerar dessutom bra. På minussidan finns att knapparna på fjärrkontrollen är små och lite svårbemästrade och att modellen inte är så lätt att hantera för nybörjare, framför allt inte när det kommer till mer avancerade inställningar.

Video

"Kann … nicht ganz mithalten"

P_1Video är mycket säker över vad som är styrkorna respektive svagheterna med VSX-1019. Den väger betydligt mindre än sina konkurrenter, vilket borde göra den svagare, men den kompenserar väl för detta och levererar ett mycket kompetent och rymligt surroundljud. Att detta även kombineras med ett förhållandevis lågt pris gör endast saken bättre. Den långtgående anpassningen för ipod är bra och ger fina möjligheter när man ansluter mp3-spelaren. Fjärrkontrollen fungerar och ser bra ut, men tyvärr är volymknapparna små och placerade i mitten, vilket är ett stort misstag. Det finns också en del punkter rörande output där dyrare konkurrenter har ett klart försprång.

Källa: Video (DE) nr 10 2009

Cnet

"Our top midrange AV receiver pick so far"

Cnet tycker att Pioneer VSX-1019 är utmärkt utrustad och har dessutom en fantastisk ljudkvalitet för sitt pris. Överlag är omdömet mycket positivt då de enda egentliga svagheterna är att avancerade inställningar kan vara svåra att göra och att manualen är något förvirrande. På plussidan finns desto mer. Det är mycket positivt att det finns fyra hdmi-uttag och att det går att ansluta en ipod via usb-uttaget. Att det finns uppskalning till 1080p av analog video är också imponerande och resultatet är godkänt. Till sist finns Sirius-beredskapen, avkodningen av Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio och automatisk högtalarkalibrering som ytterligare argument för modellen.

Källa: reviews.cnet.com (US)

About

"It performs its primary role very well"

P_1About tycker att VSX-1019 gör det den ska på ett bra sätt, det vill säga ger en god ljudupplevelse från både musik och filmer. Usb-uttaget på framsidan för ipod-anslutning imponerar, liksom det automatiska inställningssystemet för högtalare. Annars är det bra att det finns 1080p-uppskalning, men tyvärr gör den inte särskilt bra ifrån sig på det här området, vilket till stor del förtar glädjen. Själva ljudprestationen är dock riktigt bra och fyra hdmi-uttag kan inte bli fel, även om det är synd att det inte finns några på frontpanelen. Det nämnda högtalarsystemet är dessutom lätt att anpassa efter personliga önskemål. En stor och tydlig led-skärm och en inbyggd fläkt fullbordar en diger utrustningslista. Inga s-videouttag i kombination med för små fjärrkontrollsknappar och viss användarovänlighet för nybörjare balanserar dock intrycket.

Källa: hometheater.about.com (US)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Effekt: 7x120 watt
Formatstöd, urval: Dts master audio, dolby truehd
Anslutningar, urval: 4xhdmi, 1xut, usb, komponent ut, 2xoptisk, 2xkoaxial, analoga 5.1/6.1/7.1-ingångar
D/a-omvandlare: 24 bit/192 kHz
Övrigt: Ipod-anslutning via usb-sladd, automatisk högtalarkalibrering
Elförbrukning: 290 watt (standby 0,5 watt)
Mått: 420x158x349 mmVikt: 8,7 kg