Sök
Pioneer VSX-1017

Pioneer VSX-1017

Kraftfull 7.1:are

2008-04-29

Testarna menar att Pioneer VSX-1017 ger bra ”bang for the buck”. Den thx-klassade receivern får beröm för god rumskorrigering och bra ljudkvalitet oavsett om man tittar på film eller lyssnar på musik.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 "Unübersichtliche Fernbedienung"
Hjemmekino 5/6 "Flott romkorreksjon"
Home cinema choice 5/5 "Powerful performance"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Pioneer VSX-1017 är en bra receiver. Den är stor, tung och ganska respektingivande till utseendet. Två av testarna menar att ljudet är dynamiskt och kraftfullt och att rumskorrigeringen fungerar riktigt bra. En testare är dock mer tveksam. Testarna är inte heller helt nöjda med fjärrkontrollen, den är inte särskilt översiktlig vilket drar ned helhetskänslan. Helhetsintrycket är dock bra och två av testarna tycker att den är prisvärd.

Video

"Unübersichtliche Fernbedienung"

RemoteVideo testar förutom Pioneer VSX-1017 även Onkyo TX-SR705, Yamaha RX-V861 samt Denon AVR-2308. Testvinnare är Onkyo TX-SR705 och Yamaha RX-V861. Pioneer VSX-1017 hamnar på en tredje och sista plats. Testaren uppskattar att förstärkaren har flera multimediafunktioner att erbjuda, bland annat en usb-anslutning och möjlighet att ansluta en iPod. Ljudet är klart och tydligt. I vissa situationer upplevs dock ljudet som plastigt och med mindre dynamisk klang än konkurrerande receivrar, vilket är synd.

Källa: Video (DE) nr 2 2008

Hjemmekino

"Flott romkorreksjon"

Hjemmekino anser att förstärkaren mer liknar en uppgradering av föregående modell än en helt ny skapelse, men i vilket fall som helst så uppvisar den riktigt bra prestanda. Detta gäller oavsett om man lyssnar på musik eller tittar på film, kvaliteten är oavsett ljudkälla övertygande bra. Rumskorrektionen är övertygande, vilket också är bra. Testaren menar att konkurrenterna här verkligen får något att bita i. Fjärrkontrollen är egentligen det enda området som inte är helt klockrent, den kunde ha varit något bättre. Generellt sett är modellen dock riktigt prisvärd.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 3 2008

Home cinema choice

"Powerful performance"

Pioneer VSX-1017Home cinema choice testar förutom Pioneer VSX-1017 även Cambridge Azur 540R V3, Denon AVR-1908, Yamaha DSP-AX761 samt Panasonic SA-XR700EG. Testvinnare är Pioneer VSX-1017. Testaren menar att förstärkaren gör allting rätt. I jämförelse med sina rivaler är den större, tyngre, kraftfullare och erbjuder flest funktioner. På fronten finns en usb-anslutning vilket gör att man enkelt exempelvis kan spela upp sina mp3-filer. Kalibreringen sker via den automatiska installationen. Bildkvaliteten är bra, bilderna är rena och skarpa. Detsamma gäller ljudet, basen serveras med bra tryck och surroundeffekten är påtaglig. Förstärkaren är thx-certifierad, vilket är mycket bra.

Källa: Home cinema choice (GB) maj 2008

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Pioneer VSX-1017 är en förstärkare vars effekt är 7x150 watt vid 6 ohm. Dimensionerna är 420(b)x465(d)x173(h) mm och vikten är 15 kg. Förstärkaren är försedd med två hdmi-ingångar och en utgång, tre komponentingångar, fem s-video samt usb-anslutning och möjlighet att ansluta iPod. Vidare finns mcacc rumskorrigering. Bland ljudformaten som stöds märks dolby digital ex, dts-es discrete 6.1 samt wma 9 pro.

Tillverkare: Pioneer