Sök
Panasonic SA-BX500

Panasonic SA-BX500

Delade meningar om SA-BX500

2008-10-16

Panasonic SA-BX500 fyller vardagsrummet med ett imponerande ljud tycker två testare. En delar ut bottenbetyg och menar att denna receiver hör hemma på soptippen.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 1/5 "A product we just can't recommend"
Home cinema choice 4/5 "The BX500 nails perfectly"
Trusted reviews 8/10 "Sound performance is impressive"

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter skiljer sig rejält om Panasonic SA-BX500. En ger bottenbetyg och menar att den presterar skandalöst dåligt med tanke på sitt pris. De andra tycker att den erbjuder ett fenomenalt ljud vilket sköter sig väl inom områdena musik, film och tv-spel, att det finns ett stort utbud av in och utgångar och att priset är lågt. Testaren som ogillar receivern tycker att den är svår att ställa in medan de övriga två tycker att användarvänligheten är på topp.

What hifi

"A product we just can't recommend"

What hifi har inte mycket till övers för SA-BX500. De menar att den är alldeles för dyr och i denna prisklass förväntar man sig ett mycket bättre ljud och högre standard. Det saknas dessutom finess och den är svår att ställa in. Testaren tycker att hela apparaten mest känns som ett komplement för återförsäljare som vill erbjuda ett helhetspaket med Panasonics tv-apparater och blu-ray-spelare. What hifi tycker inte att det finns några fördelar att ta upp och uppmanar tillverkarna att göra ett bättre försök nästa gång.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Home cinema choice

"The BX500 nails perfectly"

Home cinema choice jämför Panasonics receiver med den skandalomsusade artisten Amy Winehouse, "otroligt talangfull men ändå problematisk". Den presterar väl och ger ett utmärkt resultat både när det gäller tv-spel och musik. Även filmljud hanteras på ett bra sätt och testaren menar att det fyller upp ett rum utan att det hörs några tråkiga toner. Receivern får även god kritik för att den är så pass lätt i vikt i förhållande till sin storlek. Testaren anser inte att dess specifikationer har särskilt mycket att komma med i förhållande till konkurrerande produkter, men den lyckas ändå prestera en mer än duglig helhet.

Källa: www.homecinemachoice.com (GB)

Trusted reviews

"Sound performance is impressive"

Trusted reviews är imponerade över att SA-BX500, med alla sina funktioner och ett så pass bra helhetsljud, kostar så lite. Vid filmuppspelning beskrivs resultatet som lysande, då till exempel skottlossning och högljudda smällar hanteras mycket väl. Testaren noterar vissa smärre problemområden men sammanfattningsvis vinner ljudets fördelar klart över dess nackdelar. Enheten anses vara enkel att ställa in och arbetet underlättas när man kopplar in den medföljande mikrofonen som mäter avstånden i rummet för optimala inställningar. Trusted reviews tycker inte att SA-BX500 överglänser de ledande konkurrenterna på marknaden, men att det ändå är en receiver som är värd att tittas närmare på.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Panasonic SA-BX500 är en 7.1-receiver med effekten 7x150 watt vid 6 ohm. Det finns stöd för bland annat dolby truehd och dts-hd master audio. Bland anslutningarna finns exempelvis hdmi (3 in/1 ut), komponentvideo (3/1), s-video (5/1), video (5/1) och tre optiska och en koaxial ingång. Måtten är 430x158x339 mm och vikten är cirka 5 kg.

Tillverkare: Panasonic