Sök
Onkyo TX-SR876

Onkyo TX-SR876

Funktionsfylld filmreceiver

2009-06-30

Onkyo TX-SR876 bedöms passa alldeles förträffligt för filmtittande eftersom den levererar ett fantastiskt ljud och har mycket avancerade videokalibreringsalternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Faces some seriously capable rivals"
Lyd & bilde 5/6 "Fullt utstyrt fyverkeri"
Canada Hifi - "The largest feature set of any A/V receiver"

Vad tycker testarna?

Testarna prisar Onkyo TX-SR876 för att den har en bra ljudkvalitet och mycket avancerade kalibreringsalternativ. Stort plus får den för lysande uppskalning av lågupplöst innehåll och de sju förstärkarkanalerna imponerar. Den beröms också för att den har användarvänliga menysystem och kompetent fjärrkontroll med bakgrundsbelysning. En testare bedömer förstärkaren som mycket köpvärd medan en annan menar att det finns mer kapabla och billigare förstärkare ute på marknaden.

What hifi

"Faces some seriously capable rivals"

Till skillnad från Onkyo TX-SR875 har nya TX-SR876 två hdmi-anslutningar, nya avkodningsalternativ och inte minst förbättrade och helt superba kalibreringsmöjligheter. Ljudet har dock inte förbättrats sedan tidigare men det är fortfarande kraftfullt och ger en härlig filmupplevelse. Testaren framhäver att det finns många andra förstärkare på marknaden som levererar mycket bättre ljudkvalitet med imponerande detaljrikedom, klarhet och korrekthet. Det påpekas också att flera andra konkurrerande receivers inte bara är bättre än Onkyo TX-SR876 utan också mycket billigare.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Lyd & bilde

"Fullt utstyrt fyverkeri"

Onkyo TX-SR876 har mycket avancerade kalibreringsalternativ och även marknadens bästa uppskalning av lågupplöst material, skriver norska Lyd & bilde. Väldigt imponerande är att den har sju förstärkarkanaler och fyra hdmi-ingångar. Menysystemen bedöms som mycket användarvänliga, men testaren tycker att det är lite korkat att ljudet stängs av när man använder inställningarna. Ljudkvaliteten betraktas som mycket god då ljudet spelas upp med kraftfull bas och förstärkaren passar helt förträffligt för film då den levererar ett storslaget surroundljud. Ett litet minus är att basen vid musikuppspelning inte är lika kraftfull. Stort plus får förstärkaren för sin magnifika inbyggda processor.

Källa: http://www.lydogbilde.no (NO)

Canada Hifi

"The largest feature set of any A/V receiver"

Onkyo TX-SR876? är den mest funktionspackade receiver som har testats i kanadensiska hifilabb, skriver Canada Hifi. Positivt är också att den stöder de allra senaste ljudformaten. Kontrollpanelen på framsidan är logisk och det uppskattas att fjärrkontrollen har bakgrundsbelysning och är behaglig att använda. Menysystemen har utvecklats grafiskt men testaren tycker ändå att de fortfarande inte är lika bra som på andra modeller. Ett stort minus är att hdmi-switchen inte kan kontrolleras med hjälp av fjärrkontrollen utan endast med en knapp på baksidan. Ljudet bedöms som otroligt realistiskt när man tittar på film och ljudet som strömmar ur surroundkanalerna beskrivs som detaljerat och väldigt kraftfullt. Slutligen finner testaren att Onkyo TX-SR876 är mycket prisvärd.

Källa: http://www.canadahifi.com (CA)

Cirkapris: 14500 kronor

Produktfakta:

Onkyo TX-SR876
Effekt: 7x200 watt (6 ohm)
Formatstöd, urval: Dolby (DPL2x, Digital 5.1, EX, Plus, True HD) DTS (ES, 96/24, HD Master Audio)
Anslutningar, urval: 4xhdmi (2xhdmi ut), 3xkoaxial, 3xoptiska, 7.1-lågnivå, 5xstereo, 1xphono
D/a-omvandlare: 192 kHz/24 bits Burr Brown
Elförbrukning: Iu
Övrigt: Isf-kalibrering, THX Ultra2 Plus Certifierad, Bi-amp- samt trippelzon-funktion
Mått: 435x194x459 mm
Vikt: 23,3 Kg

Tillverkare: Onkyo