Sök
Onkyo TX-SR805

Onkyo TX-SR805

Med utmärkta ljudegenskaper

2007-12-31

En massiv receiver med dolby true hd och dts-hd, som imponerar starkt på testarna med sina ljudfärdigheter.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 85/100 "In seiner Klasse konkurrenzlos"
Hjemmekino 6/6 "Bland de aller beste"
Zdnet 8/10 "Didn't run out of steam"
Canada Hifi ”Nails it where it counts”

Vad tycker testarna?

Testarna delar ut mycket beröm för ljudegenskaperna hos Onkyo TX-SR805. Enheten uppskattas också för många funktioner, formatkompatibilitet och anslutningsmöjligheter. Den är något stor i utförandet, med det är inget som bekommer testarna. Däremot störs man något av att det tar nästan dubbelt så långt som angivet för att genomgå automatisk rumskorrektion. De testare som går igenom videoegenskaperna skriver att de inte är hundraprocentiga men går att leva med.

Audiovision

"In seiner Klasse konkurrenzlos"

Pengarna som läggs ut på Onkyo TX-SR805 ger enligt Audiovision väldigt mycket i form av anslutningar, funktioner och formatstöd. Ljudet är i surroundläge mycket bra och beskrivs som precist, luftigt och avslappnat. Samtidigt finns rejält med tryck i basen. Det är också ett positivt intryck med musik från cd. Där spelar TX-SR805 upp en rymlig ljudbild med bra bas. Med Pure Audio påslaget blir intrycket ännu bättre. Enligt Audiovision har det hittills inte funnits någon receiver i prisklassen som har kunnat erbjuda lika mycket som Onkyo TX-SR805 i form av funktioner kombinerat med lika bra ljudegenskaper.

Källa: Audiovision (DE) nr 9 2007

Hjemmekino

"Bland de aller beste"

Norska Hjemmekino beskriver TX-SR805 som något av en best. Dels är den stor med väl tilltagna dimensioner, dels kommer den med specifikationer som heter duga. Där inräknas Audyseey rumskorrektion som i testarens tycke är den bästa på marknaden. Det tar dock längre tid än angivet att ställa in enheten, men det är godtagligt med tanke på att det bara behöver göras en gång. När alt är igång rankas den förmedlade ljudbilden från film högt hos testaren. Produkten uppges ha mycket bra kanalseparation och dynamik. Dessutom tappar den inte kontrollen när volymen skruvas upp. TX-SR805 har strömkapacitet långt över sin prisklass. Den uppges dessutom göra ett väldigt bra jobb med musik i stereo och passar i de flesta hemmabiosystem.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2007

Zdnet

"Didn't run out of steam"

Zdnet skriver att TX-SR805 med sitt massiva utförande inte är något för den som är ute efter en slimmad enhet till stereohyllan. Produkten beskrivs som välutrustad med anslutningar och funktioner, men den lilla displayen kunde varit tydligare och snyggare. Videokonvertering är praktiskt, men att skicka ut 1080p via hdmi fungerar inte med alla inkällor. Entusiasten bör investera i en dyrare modell. Ljud hanteras desto bättre. Det finns ordentligt med klarhet och kraft för att få fram dialoger, samtidigt som specialeffekterna övertyger vid filmtittande. Med cd-skivor bjuder enheten dessutom på ett livfullt och väldetaljerat ljud, skriver Zdnet.

Källa: www.zdnet.com (GB)

Canada Hifi

”Nails it where it counts”

Även Canada Hifi anser att TX-SR805 har ett rent och välbalanserat ljud från cd. Med filmspår uppvisar den inga problem med att fylla upp ett större rum med sin ljudbild, samtidigt som det låter både rent och övertygande. Även här upptäcker testaren svagheter med de inbyggda videofärdigheterna och skriver att de-interlacing inte är dess starka sida. Detta anses inte vara ett större problem då uppgiften kan överlåtas till dvd-spelaren. Viktigare är ljudegenskaperna, byggkvaliteten och funktionsrikedomen. Och där briljerar TX-SR805, avslutar Canada Hifi.

Källa: www.canadahifi.com (CA)

Cirkapris: 12000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR805 är en thx ultra2-certifierad 7.1-hemmabioreceiver som bland annat hanterar dolby true hd och dts-hd. Uteffekten ligger på 180 watt i alla kanaler vid 6 ohm. Det finns tre hdmi-ingångar och en utgång samt lika många komponentanslutningar. Det går att uppkonvertera video via båda anslutningarna. Bildchip från Faroudja. Enheten stöder bi-ampning. Måtten är 435x194x459 mm och vikten är 23,3 kg.

Tillverkare: Onkyo