Sök
Onkyo TX-SR804

Onkyo TX-SR804

Bra ljud och bild

2007-03-19

Onkyo TX-SR804 är en a/v-receiver som passar lika bra till hemmabiosystemet som till stereoanläggningen. Såväl bild som ljud återges näst intill perfekt oavsett ljud/bildkällan.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 75/100 ”Starker, dynamischer Klang.”
Audiovision 88/100 ”In der Preisklasse um 1.000 Euro gehört er eindeutig in di engere Wahl.”
Stereoplay 70/100 ”Sehr präzises De-Interlacing.”
Sound & vision ”Good clean sound and picture.”

Vad tycker testarna?

Testarna är genomgående nöjda med Onkyo TX-SR804 och tycker att den är lätt att installera. Auto-installationen ger ett fullt acceptabelt ljud och det är enkelt att göra de sista finjusteringarna för att få den ljudbild man själv vill ha. Den ger bra ljud såväl vid musiklyssning som till hemmabion. Fjärrkontrollen beröms för att vara lättanvänd och tydlig. En av testarna anmärkte på att den inte fungerar ihop med en viss digital satellitbox. En annan anmärkte på att det inte finns någon usb-port för direktanslutning till datorn. Bilder klarar den också av med beröm godkänt, de-interlacingen är näst intill perfekt.

Video

”Starker, dynamischer Klang.”

Onkyo TX-SR804 bakDen tyska tidskriften Video har testat sex receivers i 1000€-klassen. Segrade gjorde Yamaha RX-V1700 på 79 poäng, som nummer två kom Denon AVR-2307 med 76 poäng och på tredjeplats med 75 poäng Onkyo TX-SR804. Man börjar med att konstatera att 800-serien från Onkyo redan har ett etablerat gott rykte för sina solida THX-certifierade receivers. Användandet är enkelt, bruksanvisningen lättförståelig och kontrollerna tydliga. Ljudåtergivningen klar och rumslig, Bachs toccata och fuga i d-moll återgavs till testarens belåtenhet. Filmljud återgavs också tillfredsställande.

Källa: Video (DE) nr 2 207

Audiovision

”In der Preisklasse um 1.000 Euro gehört er eindeutig in di engere Wahl.”

Audiovision har jämfört SR804 med Pioneer VSX-AX2 AS-S. Onkyo bedömdes vara den bättre av de två. Om modellen från Onkyo säger man att den trots jämförlig prestanda är billigare än sin föregångare. Testaren uppskattar hdmi-anslutningen och videouppkonverteringen. Enheten bedöms vara lättanvänd, såväl kontrollknapparna på framsidan som på fjärrkontrollen är logiska och tydliga. Klangbilden beskrivs som luftig och exakt. Testaren har tittat på såväl actionfilm som lyssnat på olika typer av musik med godkänt resultat. Avslutningsvis säger man att i den här prisklassen hävdar sig Onkyo bra.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2007

Stereoplay

”Sehr präzises De-Interlacing.”

Onkyo TX-SR804 svartStereoplay har testat fem receivers i samma prisklass. Den aktuella modellen från Onkyo var den billigaste och också den som hamnade på sista plats. Men det skiljer bara fyra poäng av 100 möjliga mellan segraren och jumbon. Testvinnare blev Yamaha RX-V2700 som också var testets dyraste apparat. Onkyo bedöms vara en utmärkt receiver för stereoanläggningar, men kanske inte lika bra i ett hemmabiosystem. Det man är mest missnöjd med är att den inte fungerar med hdmi-anslutningen från digitalboxen Humax PR HD 1000. Däremot får Onkyo beröm för en perfekt de-interlacing, färgåtergivningen är också utmärkt.

Källa: Stereoplay (DE) nr 1 2007

Sound & vision

”Good clean sound and picture.”

Onkyo TX-SR804 fjärrkontrollDen amerikanska tidskriften Sound & vision uppskattar tyngden och den rejäla känslan på SR804 i dessa dagar när trenden går mot mindre och mindre storlek på prylarna. Men det är bara utseendet och vikten som är ålderdomliga, innanmätet bedöms vara tip-top. Modellen klarar av de flesta högupplösta formaten, men däremot kan den inte skala videosignaler till 720p eller 1080i. Negativt är också att det inte finns någon usb-port för datoranslutning. Designmässigt är inte SR804 speciellt upphetsande, de flesta kontroller samt in-/utgångar är dolda bakom en panel och på fronten sitter bara de mest använda rattarna. Fjärrkontrollen är snäppet bättre än de flesta och lättanvänd. Även denne testare berömmer autoinstallationen och säger sig bara ha behövt göra några smärre finjusteringar för att få det optimala ljudet. För ljudåtergivningen har testaren bara beröm, såväl musik-cd som filmljud återges näst intill perfekt. Bildåtergivningen fick också godkänt. Testaren har svårt att se varför man skall spendera mer pengar än nödvändigt på en receiver och menar att SR804 räcker långt.

Källa: Sound & vision (US) februari 2007

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR804 är en a/v-receiver som är THX Select II-certifierad. Enheten stöder bland annat dolby digital ex och dolby pro logic IIx och dts-es. Den har dubbla hdmi-utgångar samt en ingång (hdmi version 1.1). Anslutningsmässigt finns även tre komponentvideoingångar och en utgång, fem s-video in och tre utgångar. Bland funktionerna märks automatisk installation med mikrofon. Effekten är 140 watt per kanal (6 ohm). Måtten 435(b)x173,5(h)x430(d) mm och den väger 13,4 kg.

Tillverkare: Onkyo