Sök
Onkyo TX-SR706

Onkyo TX-SR706

Mycket för lite

2008-12-11

Onkyo TX-SR706 är en thx select2 plus-certifierad 7.1-receiver med välbalanserad återgivning för att kunna användas med olika ljudkällor. Omdömet gör gällande att den erbjuder många och avancerade funktioner för sitt relativt låga pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 85/100 "Angenehmer, weiträumiger Klang"
Home cinema choice 4/5 "A well- endowed package for the price"
Sound & vision - "Solid audio power and performance"
Home theater review - "A seductive piece of kit"

Vad tycker testarna?

Onkyo TX-SR706 är en receiver som har tillräckligt med kraft för att användas hemma i vardagsrummet. Dess återgivning är välbalanserad och både musik som filmljud återges med bra resultat. Något som imponerar minst lika mycket är alla funktioner som ingår för det relativt låga priset, däribland thx-programmet, videofärdigheterna och de goda anslutningsmöjligheterna. Testarna menar alla att detta är en mycket bra receiver för den vanliga hemmaanvändaren.

Audiovision

"Angenehmer, weiträumiger Klang"

Även om detta är en topputrustad receiver med många knappar och reglage så är fronten ändå översiktlig. Detsamma gäller menyerna som dessutom känns moderna och informativa. Thx-certifiering är ett stort plus. Testaren uppskattar videofärdigheterna som hanterar både digitala och analoga källor men menar att linjedubblaren kunde ha fungerat bättre. Som det är nu så är flimmer tydligt med mer komplicerade scener. Ljudmässigt produceras en bred ljudbild med film där tung bas som snabba omväxlingar bemästras. Musik blir också det med en bred ljudbild och ett mycket behagligt ljud men stämmor och instrument är inte helt precisa. Testaren kikar också på Denon AVR-2309 som anses ha bättre ljudegenskaper och utses som den bättre produkten även om funktionerna inte är i klass med dem hos Onkyo TX-SR706.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2008

Home cinema choice

"A well- endowed package for the price"

Även Home cinema choice berömmer produkten för de många ingående funktionerna och skriver att thx-certifiering är ovanlig i prisklassen. Testaren är också positiv till den automatiska rumskorrektionen receiverns videofärdigheter. Det finns kraftresurser hos Onkyo, men det går inte till överdrift. Det är dock inte något problem då produkten är ämnad för vardagsrummet där överdrivna ljudvolymer inte är nödvändiga. Enheten uppges vara väl balanserad för att hantera olika typer av ljud istället för att fokusera på att hantera en typ bättre än de andra vilket också gör den bättre lämpad för den vanliga hemanvändaren. Den som är ute efter det värsta bör se sig om efter annat menar Home cinema choice. Detta är en receiver för vanliga människor.

Källa: Home cinema choice (GB) januari 2009

Sound & vision

"Solid audio power and performance"

Rumskorrektionen hos Onkyo TX-SR706 gör enligt Sound & vision ett mycket bra jobb med att ställa in högtalarna samtidigt som processen är så förenklad som den bara kan bli. Vidare justeringar är dessutom enkla att göra tack vare de logiska och överskådliga menyerna. Video hanteras riktigt bra och då testaren skalar upp en dvd till 1080p så uppges bilden bli ren och fri från artefakter. Att köra igenom en videosignal på 1080p samtidigt som ljudet avkodas ger inte heller upphov till problem med bilden. Ljudet med blu-ray blir effektfullt, trovärdigt och stämningsfullt oavsett vilket program som väljs. För de pengar som läggs ut så anses produkten erbjuda ordentligt med kraft och funktioner och det blir svårt att hitta en bättre produkt med samma pris, skriver Sound & vision.

Källa: www.soundandvisionmag.com (US)

Home theater review

"A seductive piece of kit"

Att det rör sig om en billigare receiver är enligt testaren tydligt då fronten är densamma som hos lägre prissatta modeller, men när det kommer till funktioner och anslutningar så saknas inget. Det finns också gott om kraft bakom fronten och att fylla upp ett vardagsrum är aldrig något problem. Möjligheten att avkoda hd-ljud är också fortfarande ovanligt för prisklassen och riktigt trevligt att se här, skriver testaren. Enheten uppges hantera stereoljud mycket bra och bör räcka till för att åtminstone tillfredställa audiofiler. Videofärdigheterna är inte tillräckliga för att utföra underverk men tillhör ändå de bästa i prisklassen. Testaren berömmer också Audyssey rumskorrektion som anses göra ett mycket bra jobb samt de enkla och tydliga menyerna. Det som upplevs som negativt är att produkten blir något varm när den används, att fjärrkontrollen saknar bakgrundsbelysning samt att anslutbarheten är något sparsam för den som saknar hdmi-enheter.

Källa: www.hometheaterreview.com (US)

Cirkapris: 8500 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR706 är en 7.1-hemmabioreceiver med effekten 7x160 watt vid 6 ohm. Ljudformat som stöds är bland annat dts master audio, dts hd och dolby truehd. Har videohantering från Faroudja med uppskalning till 1080p, automatisk rumskorrektion, fm-radio med 40 förval och thx select 2 plus-certifiering. Bland anslutningarna finns bland annat fyra hdmi (en ut), tre optiska och tre koaxiala ingångar samt 7.1 lågnivå. Måtten är 435x174x377 mm och vikten 12,3 kg.

Tillverkare: Onkyo