Sök
Onkyo TX-SR705

Onkyo TX-SR705

Musikalisk allätare

2008-08-29

Onkyo TX-SR705 är en thx-certifierad 7.1-receiver med inbyggd avkodare för hd-ljudspår och automatisk rumskorrektion. Filmljudet får bra betyg men enheten överraskar med förvånansvärt bra stereoåtergivning.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Ett meget godt receiverkjøp"
Video 77/100 "So soll es klingen"
Audiovision 83/100 "Ein echter Aufsteiger-Receiver"

Vad tycker testarna?

Testarna är positiva till att Onkyo TX-SR705 har fullt stöd för hd-ljud, thx-certifiering och många funktioner. Ljudet beskrivs som kraftfullt och behagligt med film men en testare menar att basen kunde ha ännu mera tryck. Musikåtergivningen är en positiv överraskning. Automatisk rumskorrektion underlättar installationen och väl där så är enheten enkel att sköta tack vare tydliga menyer. Anslutningsmöjligheterna är goda och på det hela upplevs det som en komplett hemmabioreceiver. En testare hade dock gärna också sett att receivern kunde skala upp video.

Hjemmekino

"Ett meget godt receiverkjøp"

uploadedimages/articles/analysis/Onkyo-TX-SR705-front.jpgMed sina goda ljudegenskaper så tror Hjemmekino nästan att Onkyo själva subventionerat produkten för att en gång för alla ta marknadsledningen. Detta anses vara en enhet som klarar allt den matas med galant. Stereoåtergivningen är den största överraskningen, det blir ett fantastiskt ljud som ger upphov till njutning. Med filmspår så är det en behaglig upplevelse som fyller ut rummet mycket bra. Det går att dra på ordentligt med volym utan att receivern besväras. Musik återges livfullt och dialoger kommer fram mycket bra samtidigt som enheten har utmärkt kontroll över basen ända ner i det djupaste segmentet.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2008

Video

"So soll es klingen"

uploadedimages/articles/analysis/Onkyo-TX-SR705-front.jpgNär Video tar sig an fyra olika receivrar så är det Onkyo TX-SR705 och Yamaha RX-V861 som får högsta poäng. Onkyo uppges vara ensam i sin prisklass att erbjuda komplett stöd för hd-ljudspår och detta tillsammans med automatisk rumskorrektion och thx-certifiering gör att testaren delar ut höga betyg. Musik på cd återges suveränt och filmspår från dvd reproduceras dynamiskt, precist och med stor ljudbild. Hd-spår täcker upp en större yta vilket ger en ännu mer positiv upplevelse. Övriga receivrar som Video tittat på är Denon AVR-2308 och Pioneer VSX-1017AV.

Källa: Video (DE) nr 2 2008

Audiovision

"Ein echter Aufsteiger-Receiver"

uploadedimages/articles/analysis/Onkyo-TX-SR705-front.jpgTyska Audiovision menar att Onkyo TX-SE705 är en mycket komplett hemmabioreceiver. Detta tack vare många anslutningar och funktioner samt det breda formatstödet. Uppskalning av video hade varit önskvärt. Automatisk rumskorrektion är fortfarande ovanlig i prisklassen och Onkyos version uppges göra ett mycket bra jobb. Enheten är överlag enkel att sköta tack vare bra menysystem. Receivern beskrivs som mycket precis och kraftfull, även om det kunde varit mer tryck i basen. Bästa resultat uppnås med hd-ljud och hdmi-anslutning.

Källa: Audiovision (DE) nr 8 2008

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR705 är en thx-klassad receiver med effekten 7x160 watt vid 6 ohm. Stöd för bland annat dts-hd master audio och dolby true-hd. Bland ingångarna finns tre hdmi, fem komponent, fem s-video, 7.1-ingång, tre koaxiala och tre optiska ljudingångar. Bland utgångarna återfinns blanda annat hdmi, komponent, s-video, komposit och 7.1 pre-out. Enheten väger 12,9 kg och har måtten 435x174x377 mm.

Tillverkare: Onkyo