Sök
Onkyo TX-SR702 ES

Onkyo TX-SR702 ES

Outstanding

2005-11-24

Onkyo TX-SR702 ES är en receiver i toppklass. Den har bra funktioner och ljudmässigt är den rena drömmen.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 92/100 "På rett vei"
Audio 4/5 "Problemlose Bedienung"
Video 80/100 "Gutes Klangbild"
Area DVD 6/6 "Dynamischer Antritt"

Vad tycker testarna?

Alla testare är lyriska efter att ha hört TX-SR702. Detta är utan tvekan en proffsig receiver som klarar att placeras i nästan alla rum och även gör bra ifrån sig med olika typer av högtalare. Den kräver inte heller dyraste kringutrustning för att låta bra. Ljudegenskaperna kommer till sin rätt oavsett om det gäller filmmusik eller rent musikaliskt lyssnande. Testarna framhåller såväl musikuppspelning, filmljud samt receiverns funktioner även om en testare saknar Lip Sync. Slutbetyget är dock mycket bra, dessutom är prisnivån vettig.

DVD & Hjemmekino

"På rett vei"

Onkyo TX-SR702 ES bakDVD & Hjemmekino justerar och kalibrerar receivern på drygt 90 sekunder med hjälp av den automatiska högtalarfunktionen. I bruksanvisningen är allt logiskt beskrivet, men det är ändå inte en lätt uppgift att hitta rätt ingångar. Ljudkvaliteten är mycket hög. Både filmljudet och musiken är harmoniska, naturliga och så pass välbalanserade att knappast någon annan receiver i denna prisklass kan konkurrera med modellen. Man är särskilt imponerad av detaljerna i filmljudet. Receivern är ett steg i rätt riktning när den kan placeras i nästan vilket rum och med vilka högtalare som helst och ändå låta så pass bra. Testarna rekommenderar receivern som ett bra köp.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 8, 2004

Audio

"Problemlose Bedienung"

Audio testar tre likvärdiga och förstklassiga receivrar som alla får mycket bra betyg är det gäller ljudet. TX-SR702 har lyckats synnerligen bra med sin multiroom-funktion och konverteringen till videokanalen. Receivern är konstruerad så att man enkelt kommer åt menyn på fronten av apparaten genom att trycka på några knappar. För att bedöma ljudet lyssnar testarna på både jazz och klassisk musik. TX-SR702 har ett rent och harmoniskt ljud som känns som musikalisk underhållning när den är live med en ypperlig ljudkvalitet späckad med energisk bas och schvung i tempot. Det man möjligtvis saknar är en Lip Sync funktion. Men det är svårt att välja ut en receiver som vinner ljudtestet. Även Denon AVR-2805 och Pioneer VSX-2014 får utmärkt och lika högt betyg för sitt ljud.

Källa: Audio nr 1, 2005

Video

"Gutes Klangbild"

Även Video granskar sex receivrar med ungefär samma prislapp. Högklassiga märken som Marantz, Nad, Denon och Pioneer får konkurrera med TX-SR702 som anses ha ett mycket fint ljudkoncept med funktioner som automatisk rumskalibrering och videokonver-tering. Ljudet är mycket fulltonigt och städat. Även vid hög frekvens och explosiva och turbulenta filmscener slår ljudet aldrig genom taket utan det känns realistiskt och homogent. Dessutom är installation och finjustering en enkel manöver och bruksanvisningen är bra. Med dryg marginal vinner ändå Marantz SR 7500 detta test.

Källa: Video nr 7, 2005

Area DVD

"Dynamischer Antritt"

OnkyoArea DVD tycker sig sällan ha hört ett så pass bra ljud från en receiver som denna och i samma prisklass dessutom. Även om man jämför med dyrare fabrikat och modeller utmärker sig TX-SR702 med sin förträffliga och härliga ljudkvalitet. Man skönjer ett kraftfullt och dynamiskt filmljud som verkligen ger en fin bioupplevelse. Även den rent musikaliska återgivningen ska receivern ha medalj för. Ljudet känns både fritt och naturligt. Detta är en receiver som har en superb konstruktion, bra funktioner och en utmärkt fjärrkontroll. Installationen sker utan svårighet, den är nästan intuitiv och modellen har en mängd funktionella anslutningar. Man har helt enkelt inte minsta kritik att anföra. Den här modellen är enastående bra för sitt pris.

Källa: Till Area DVD

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta:

Onkyo TX-SR702 ES är en A/V-receiver med en effekt på 7x130 Watt (6 ohm). Receivern har dekoder för Dolby Digital EX, DTS-ES och DTS 96/24 och 192 Khz/24 bits D/A-omvandlare. Bland finesserna finns bland annat multiroom-funktion för extra högtalare i ett annat rum, RDS tuner, förprogrammering av 40 stationer som snabbval, HCPS (High Current Power Supply) och WRAT (Wide Range Amplifier Technology) som kan hantera signaler från 10 Hz upp till 100.000 Hz samt videokonvertering som omvandlar inkommande komposit- eller s-videosignal till komponent för att sedan skicka signalen till projektor eller skärm. SR702 är THX Select certifierad och följande anslutningar finns: 2 koaxiala och 5 optiska digitala ingångar, 5.1-lågnivå, 7 stereo och 1 phono analoga ingångar, en koaxial och en optisk digital utgång samt 7.1-lågnivå och 4 stereo analoga utgångar. Modellen mäter
435(b)x175(h)x430(d) mm och väger 15,2 kg.

Modell: Onkyo TX-SR702 ES