Sök
Onkyo TX-SR607

Onkyo TX-SR607

Tar ljudet till högre höjder

2009-05-20

Testarna gillar Onkyo TX-SR607 då den är enkel att installera och använda samtidigt som ljudkvaliteten ligger klart över genomsnittet för prisklassen. Med Dolby Pro Logic IIz kan man installera extra högtalare högt upp i rummet.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 9,0/10 "Terrific AV receiver"
Cnet 3,5/5 "Excellent sound quality"
Area dvd "Er spielt kraftvoll"
Trusted reviews 9/10 "Sparkling sound quality"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att receivern är enkel att använda, bland annat tack vare tydliga bildskärmsmenyer och en väldesignad fjärrkontroll. Installationsprogrammet är enkelt och receivern producerar direkt ett mycket bra ljud. En testare tycker dock att man bör sänka subwoofern en aning. Ljudkvaliteten är överlag mycket bra, den är klart över genomsnittet för den aktuella prisklassen. En testare menar att för att till fullo kunna utnyttja receiverns kapacitet bör man placera ett par högtalare högt över tv:n. Det kan vara lite besvärligt men man belönas med en snygg 3d-effekt i ljudet.

Cnet

"Terrific AV receiver"

Brittiska Cnet menar att den viktigaste funktionen hos TX-SR607 är att man har tillgång till det nya Dolby Pro Logic-formatet. Installationen är riktigt enkel, bildskärmsmenyn är tydlig och proceduren i sig är färdig på nolltid. Testaren tycker att ljudkvaliteten är riktigt bra, lyssnar man exempelvis på filmspår i formatet Dolby TrueHD får man ett strålande bra resultat. Även ljud och musik i mindre upplöst format ger ett tillfredställande resultat. Dock blir receivern väldigt varm vid användning, och den måste stå på en väl ventilerad yta. Testaren tycker att modellen är mycket prisvärd.

Källa: http://reviews.cnet.co.uk (GB)

Cnet

"Excellent sound quality"

Amerikanska delen av Cnet tycker att Onkyo TX-SR607 i sig är förhållandevis stor och klumpig. Fjärrkontrollen är enkel och istället har tillverkaren prioriterat bildskärmsmenyer. När man har kört installationsprogrammet anser testaren att ljudet är bra, men subwoofern behöver sänkas en aning. Ljudkvaliteten ligger klart över genomsnittet för den aktuella prisklassen. Såväl film som musik hanteras bra med hög detaljrikedom och stor pondus. Testaren är ändå inte imponerad över bildhanteringen, tittar man på vanlig dvd så förekommer en hel del artefakter. Dessa besvär uppstår dock endast om man försöker konvertera upp analoga signaler till 1080i. Annars är resultatet betydligt bättre.

Källa: http://reviews.cnet.com (US)

Area dvd

"Er spielt kraftvoll"

Area dvd anser att TX-SR607 gör ett gott intryck, den är stadig och stabil och fjärrkontrollen har en bra design. Hanteringen är förhållandevis enkel, fjärrkontrollen ligger bra i handen och displayen på receivern är läsbar även på avstånd. Testaren tycker att ljudkvaliteten är riktigt bra. Ljudet har pondus och fyller upp rummet. Anslutningsmöjligheterna är goda och testaren menar att man här finns fler valmöjligheter än hos flera konkurrenter som är åtminstone dubbelt så dyra i inköp.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Trusted reviews

"Sparkling sound quality"

Trusted reviews tycker att man erbjuds en hel del anslutningsmöjligheter, vilket är en klar fördel. Man har tillgång till en hel del olika ljudformat, varav det viktigaste är Dolby Pro Logic IIz. För att kunna utnyttja detta till fullo bör man placera ett par högtalare högt över tv-apparaten. Det är inte så lättplacerat men å andra sidan får man en snygg 3d-effekt i ljudet. Användarvänligheten är hög tack vare tydliga menyer och en ergonomisk fjärrkontroll. Ljudkvaliteten är så pass bra att den skulle kunna produceras av en betydligt dyrare receiver. Testaren tycker att TX-SR607 helt klart är prisvärd.

Källa: www.trustedreviews.com (US)

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta:

Onkyo TX-SR607
Effekt: 7x140 watt vid 6 ohm
Formatstöd, urval: Dolby TrueHD, Dolby Master Audio, Dolby Pro Logic IIz
Anslutningar, urval: 6xhdmi, hdmi ut, 2xoptisk, 2xkoaxial
Övrigt: 2 års garanti
Mått: 11,0 kg
Vikt: 435x176x329 mm

Tillverkare: Onkyo