Sök
Onkyo TX-SR604

Onkyo TX-SR604

Medelbra prestanda till bra pris

2007-01-03

Denna receiver är riktigt prisvärd, men saknar det tryck i ljudet som de bästa konkurrenterna erbjuder.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 70/100 "Dynamischer, präziser Klang"
Area dvd 7/10 "Keine schlechte Okkasion"
Audio 73/100 "Fein klingender Receiver"
Hjemmekino 6/6 "En hel masse for pengene"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att den automatiska installationshjälpen gör ett riktigt bra jobb och placerar ljudet mitt i rummet. En testare menar att användarvänligheten över huvudtaget är mycket hög. Ljudet är energiskt och uttrycksfullt, men saknar det extra tryck och den dynamik som återfinns hos de bästa konkurrenterna. Anslutningsmöjligheterna är bra och man saknar egentligen ingenting. Receivern är prisvärd, men den är inte något för den riktige hemmabioentusiasten eftersom den har en del begränsningar. Fjärrkontrollen är dock tydlig och bra.

Video

"Dynamischer, präziser Klang"

Onkyo TX-SR604 svartVideo testar förutom Onkyo TX-SR604 även Marantz SR 4001, Sony STR-DA1200 ES samt Sherwood RD-7502. Testvinnare är Marantz medan Onkyo hamnar på en andra plats och får utnämningen "köptips". Anslutningsmöjligheterna är bra, men testaren påpekar att hdmi-anslutningarna inte kan omvandla analoga videosignaler till digitalt format. Ljudkvaliteten är riktigt bra, basen serveras med eftertryck och ljudet är både dynamiskt och uttrycksfullt. Testaren menar att receivern är riktigt prisvärd och att den erbjuder en hel del nyttiga funktioner. Dessutom är fjärrkontrollen bra, vilket underlättar hanteringen.

Källa: Video (DE) nr 12 2006

Area dvd

"Keine schlechte Okkasion"

Onkyo TX-SR604 bakArea dvd jämför Onkyo TX-SR604 med Yamaha RX-V1700, Onkyo TX-SR674E, Denon AVR-2307, Harman Kardon AVR-340, Marantz SR7001, Pioneer VSX-AX4ASi-S samt Pioneer VSX-AX2AS-S. Testvinnare är Yamaha RX-V1700 medan Onkyo TX-SR604 hamnar på en sjätteplats. Testaren menar att receivern är mycket bra med tanke på prisklassen. Ljudmässigt är den inte riktigt lika kraftfull som de vassaste konkurrenterna, men musik och ljudeffekter framstår ändå som energirika. Ljudeffekter placeras träffsäkert mitt i rummet. Testaren menar att receivern är helt okej, men att den inte är ett bra val för den sanne hemmabioentusiasten som ställer höga krav på sin utrustning.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Audio

"Fein klingender Receiver"

Audio har testat Onkyo TX-SR604, Denon AVR-1907, Marantz SR-4001, Panasonic SA-XR58 samt Denon AVR-2106. Testvinnare är Denon AVR-2106 medan Onkyo TX-SR604 hamnar på en delad andra plats tillsammans med övriga receivrar i testfältet. Onkyo-receivern har en funktion som med hjälp av en mikrofon analyserar rummet och räknar ut lämpliga equalizerkurvor, något som gör att ljudkvaliteten blir utmärkt. Surroundljudet är kraftigt och elegant. Ljudbilden är dock inte riktigt lika fyllig som hos testvinnaren. Anslutningsmöjligheterna är frikostiga och det är egentligen ingenting man saknar. Fjärrkontrollen är översiktlig, vilket är bra.

Källa: Audio (DE) nr 10 2006

Hjemmekino

"En hel masse for pengene"

Onkyo TX-SR604 fjärrkontrollHjemmekino menar att receivern helt klart är anpassad för användaren. Till exempel är terminalerna märkta i olika färger och dessutom ställs receivern automatiskt in i kalibreringsläge när man kopplar till den medföljande mikrofonen. Den automatiska installationen gör ett bra jobb och ljudkvaliteten är utmärkt. Såväl filmljud som musik hanteras utan större problem. Musikuppspelning saknar dock detaljrikedom och det tryck i basen som förekommer hos dyrare och bättre utrustning. Men resultatet är ändå mycket bra. Testaren menar att receivern erbjuder en hel del för pengarna och den sätter en ny standard i den aktuella prisklassen. De stora konkurrenterna bör se upp eftersom denna receiver helt klart är prisvärd.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 9 2006

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR604 är en 7.1-receiver med en effekt på 7x140 watt vid 6 ohm. Receivern har såväl dubbla hdmi-ingångar samt en hdmi-utgång. Videouppskalning via komponent samt komposit till s-videokonvertering. Det finns även tre komponentingångar och en ut samt sex digitala ingångar varav fyra optiska. Enheten har rds-radio med 40 fm/am-förval. Enheten väger 11,4 kg och mäter 435x174x377 mm.

Tillverkare: Onkyo