Sök
Onkyo TX-SR603E

Onkyo TX-SR603E

På hög nivå

2006-01-17

Automatisk ljudkalibrering med mikrofon och konvertering av bildsignaler är bara två av egenskaperna som testarna uppskattar hos Onkyo TX-SR603E.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 3,5/5 ”Lacks blockbuster adrenaline”
Audiovision 83/100 ”Kleine Buchse, grosse Wirkung”
DVD & Hjemmekino 17/20 ”En drivende god allround receiver”
Bild & Ljud Hemma 9/10 ”Ett tryggt köp”
Area DVD 6/6 ”Überdurchschnittlich harmonischer”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att detta är en mycket kompetent förstärkare. Specifikationerna är fantastiska. Den anses vara mycket lätt att använda och installationen är en barnlek tack vare de tydliga anvisningarna från displayen, den kompetenta fjärrkontrollen och inte minst den automatiska rumskorrigeringen. Ljudmässigt varierar omdömena från bra till fantastiskt. En testare anser att ljudet neutraliseras alltför mycket, en annan anser att surroundljudet är i toppklass.

Home Cinema Choice

”Lacks blockbuster adrenaline”

Onkyo TX-SR603E svartHome Cinema Choice har testat fyra förstärkare. Förutom Onkyo TX-SR603E testades Pioneer VSX-1015, Marantz SR5500 och Yamaha DSP-AX757SE. Pioneers receiver utses till testvinnare. Onkyo TX-SR603E kommer med fantastiska specifikationer och ett stort batteri av goda egenskaper. Tekniskt sett anses den vara utmärkt. Vad som saknas är mer kraft. Fjärrkontrollen är snygg och ligger väl i handen. Tyvärr kan inte testaren säga samma om huvudenheten som beskrivs som ful och inte särskilt robust. Vid användning blir Onkyon obehagligt varm. Ljudet är bra och detaljerat men det finns ett neutralt filter över ljudet som gör att upplevelsen inte alltid blir så levande som man kan önska. Allt som allt är dock 603E en bra receiver och du får mycket för pengarna. Den står dock i skuggan av konkurrenterna Yamaha och Pioneer.

Källa: Home Cinema Choice, September 2005

Audiovision

”Kleine Buchse, grosse Wirkung”

Audiovision är mycket nöjd med Onkyos nya receiver. De egenskaper testaren främst imponeras av är den bekväma automatiska mätningen som gör rumskorrigeringen superenkel. Ljudet upplevs som utsökt, receivern producerar stora och detaljerade ljudbilder samt en fin klang. Testaren anser även att fjärrkontrollen är värd att nämna. Den uppskattas för att den är snygg, lättanvänd och programmerbar.

Källa: Audiovision, nr 9 2005

DVD & Hjemmekino

”En drivende god allround receiver”

Onkyo TX-SR603E bakDVD & Hjemmekino menar att evolutionen har gått framåt, det som saknats på Onkyos föregående modell finns nu med. De är mycket nöjda med autokalibreringen och uppskattar den kompetenta eq:n som numer finns på plats. Menyerna är enkla gällande både layout och innehåll. Bruksanvisningen är enligt testaren sällsynt välgjord och logiskt uppbyggd. Ljudupplevelsen vid filmvisning är fantastisk. Vid musikuppspelning är upplevelsen den samma och receiverns förmåga till att ta upp mycket fina detaljer är uppskattat. Därtill har Onkyo TX-SR603E mycket kraft när det behövs.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 9 2005

Bild & Ljud Hemma

”Ett tryggt köp”

Bild & Ljud Hemma anser att 603E har ett fantastiskt ljud och skriver att den "är en av de mest välljudande i flerkanalsreceivrarna" i sin prisklass. Den nya fjärrkontrollen uppskattas och de enkla menysystemen imponerar. Inställningar uppfattas som en barnlek, särskilt rumskorrigeringen. Receivern mäter själv ut avstånden till högtalarna från lyssningsplatsen och anpassar därefter ljudet automatiskt. Gällande filmvisning är ljudbilden stor och surroundljudet upplevs stabil. Testaren behövde inte göra några ytterligare ljudinställningar eller korrigeringar. Testaren menar att detta är ett tryggt köp.

Källa: Bild & Ljud Hemma, nr 12 2005

Area DVD

”Überdurchschnittlich harmonischer”

OnkyoArea DVD tycker vid första anblick att den ser riktigt bra ut. De gillar Onkyos klara punktmatrix display som gör den lättanvänd med enkla och tydliga anvisningar. Fjärrkontrollen får också högsta beröm. Detta tillsammans med de tydliga anvisningarna gör inställningar till en barnlek. Testaren anser att ljudet receivern producerar vid filmvisning och musikspelning är alldeles fenomenalt och surroundfunktionen anses ligga i topp i sin prisklass. Tillsammans med ett bättre högtalarsystem möjliggör den högvärdiga filmupplevelser. Testaren saknar dock audio-delay funktionen och en 7.1 preout-anslutning.

Källa: Till Area DVD

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR603E är en receiver som ger en effekt på 7x125 watt (6 ohm). Den hanterar såväl dts 96/24 som neo:6 och dolby digital ex. 192 kHz/24-bit dac. Automatisk installation av högtalarnivåer via mikrofon. Digital uppsampling. Receivern har tre komponentingångar samt en utgång. Fyra optiska/två koaxiala ingångar samt en optisk utgång. Fem s-videoingångar och tre utgångar. Måtten är 435(b)x174(h)x377(d) mm och den väger 11 kg.