Sök
Onkyo TX-SR600E

Onkyo TX-SR600E

Ta hem ljudet från biografen

2003-02-06

Onkyo TX-SR600E är en receiver med många anslutningsmöjligheter och 6x95 W vid 8 Ohm. Testarna berömmer ljudkvaliteten och är överens om att ljudet är både realistiskt och detaljrikt.
Testkälla Betyg Kommentar
HemmaBio 13/15 "Ett verkligt välklingande kraftpaket"
EyeFi 95/100 "En energisk formidler"
Essential Home Cinema 4/5 "Certainly stands out"

Vad tycker testarna?

Testarna är överlag överens om att Onkyo TX-SR600E håller god kvalitet och har bra prestanda rakt igenom. Designen får beröm från flera håll men testarna är inte riktigt överens gällande användarvänligheten. Ljudet för både film och musik får goda betyg och harmonin, djupet och detaljåtergivningen imponerar.

HemmaBio

"Ett verkligt välklingande kraftpaket"

Hemmabio tycker att Onkyo TX-SR600E levererar ljud som brukar kosta mer. Basen är fast och djup och vid filmljud känns ljudet realistiskt. Designen är stilren och snygg. Alla inställningar finns att nå på fronten, väl spridda och lätta att förstå. Receivern är av god kvalitet och baksidan känns gedigen och genomtänkt. Anslutningarna är många för en receiver i denna prisklass. De olika DPS-lägena imponerar samtidigt som fjärrkontrollen ligger bra i handen. Manualen är lättförståelig och pedagogisk. Hemmabio testar även Pioneer VSX-D811S, Nad T 751, Marantz SR5200 och Yamaha RX-V630RDS där den sista är testvinnare, men Onkyo får en delad andraplats med NAD.

Källa: HemmaBio, nr 8 2002
EyeFi, nr 8 2002
Essential Home Cinema, nr 18 2002

EyeFi

"En energisk formidler"

EyeFi testar förutom Onkyo TX-SR600E även JVC RX-8022RSL, Kenwood KRF-X9060, Pioneer VSX-D811 och Yamaha RX-V630RDS där Yamaha återigen blir testvinnare och Kenwood bästa köp medan Onkyo får utmärkelsen bästa ljud. När det gäller TX-SR600E menar EyeFi att användarvänligheten är formidabel. Fjärrkontrollen är översiktlig och on-screenmenyerna lätta att förstå. Designen känns exklusiv och hållbar. Utgångarna brister lite och det finns ingen möjlighet att bygga på med externa effektförstärkare. Realismen i ljudet är dock slående, livligheten och detaljåtergivningen fantastisk. Ljudet är dessutom kraftigt och dynamiskt. Både musik liksom filmljud återges mycket bra. En riktig allroundreceiver tycker EyeFi.

Essential Home Cinema

"Certainly stands out"

Essential Home Cinema tycker att Onkyo TX-SR600E är laddad med funktioner och teknik. Ljudet är mycket imponerande och det är sällan man hittar så bra ljud hos en receiver i denna prisklass. Designen kunde dock vara mer användarvänlig och lättförståelig. Inställningarna sitter emellanåt underligt till och det kan vara svårt att hitta vad man söker. Anslutningarna är många och användbara. Basen är djup och dynamisk och ljudet någorlunda detaljerat. Balansen i ljudet är överhuvudtaget god. Detta är en receiver med god prestanda i ljudet. Nackdelen är att djupet inte riktigt når fram alla gånger. Fjärrkontrollen verkar till en början överbelastad med knappar, men efter ett tags användning klarnar systemet. Rekommenderas även om den saknar det lilla extra menar testaren.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR600E är en receiver som väger 13 kilo och har måtten 435(W)x175(H)x432(D) mm. Uteffekten är 6x95 Watt vid 8 Ohm. 5.1 ingång samt inbyggd RDS-tuner med 40 förval. Frontingångar för digitalt och analogt ljud samt video. Det finns två komponentvideoingångar och en utgång liksom tre digitala optiska ingångar samt en koaxial digital utgång på baksidan. Fem analoga ingångar och två utgångar, liksom fem S-videoingångar och två utgångar finns även. Receivern har 13 DSP-lägen och klarar förutom DTS ES Discrete 6.1 och Matrix 6.1, DD EX och Pro Logic II.

Modell: Onkyo TX-SR600E