Sök
Onkyo TX-SR507

Onkyo TX-SR507

För en tillbakalutad ljudbild

2009-08-20

Onkyo TX-SR507 med fyra hdmi-ingångar och stöd för dts-hd master audio anses göra bättre ifrån sig än flera konkurrenter i högre prisklasser. Den är snygg, enkel att använda och levererar bra prestanda.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 4/6 "Fin og finkornet lyd"
Area dvd 10/10 "Präziser Bass"
Audio 80/100 "Klanglich absolut top"
Hemmabio "Enkla menyer som styr vettiga funktioner"

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att Onkyo TX-SR507 är riktigt bra, den har en snygg design trots en hel del knappar på fronten. Dessa gör dock att man enkelt kan hantera förstärkaren även om man slarvat bort fjärrkontrollen. Hanteringen är i det stora hela enkel, fjärrkontrollen är tydlig och bildskärmsmenyerna likaså. Ljudet imponerar, det har en ganska avslappnad och tillbakalutad framtoning vilket gör att röster och dialog i största allmänhet inte får den skarpa "kant" som ibland kan förekomma. Testarna menar att prestandan är bättre än hos flera betydligt dyrare konkurrenter.

Hjemmekino

"Fin og finkornet lyd"

Hjemmekino menar att ljudbilden är riktigt välbalanserad och det finns inte något i den som sticker ut på ett ofördelaktigt sätt. Testaren jämför denna förstärkare med Pioneer VSX-819H och menar att Onkyo levererar musik på ett bättre sätt. Detta bland annat tack vare att man inte försökt pressa in mer tyngd i mellanbasen än det faktiskt finns resurser till. Även film levereras på ett bra sätt, även om Yamaha RX-V465 är snäppet vassare. Onkyo har inte riktigt kraften som krävs för att producera en riktigt bra filmupplevelse men den får ändå godkänt. Testaren tycker att förstärkaren är förhållandevis prisvärd.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 6 2009

Area dvd

"Präziser Bass"

Area dvd tycker att förstärkaren är imponerande, den visar upp en precis och exakt bas samtidigt som den hanterar röster och dialog på ett mycket förtroendegivande sätt. Ljudet är rymligt och dynamiskt och uppvisar en högre kvalitet än vad man vanligtvis förväntar sig av den aktuella prisklassen. Hanteringen är enkel och okomplicerad. Dessutom är anslutningarna till belåtenhet, hela fyra stycken hdmi-anslutningar är frikostigt. Testaren tycker att förstärkaren är väl värd att rekommendera och att den utan större problem kan mäta sig med betydligt dyrare konkurrenter.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Audio

"Klanglich absolut top"

Audio jämför Onkyo TX-SR507 med Pioneer VSX-819H och Yamaha RX-V465. Testvinnare är Onkyo. Testaren menar att ljudmässigt presterar förstärkaren en riktigt bra upplevelse. I flera fall vinner den över betydligt dyrare modeller. Fronten är försedd med ett stort antal knappar, något som gör att hanteringen inte påverkas av att man slarvat bort fjärrkontrollen. Tittar man på dvd får man ett bra resultat, förstärkaren visar upp en kraftfull ljudbild. Dessutom är ljudet precist och detaljrikt.

Källa: Audio (DE) nr 7 2009

Hemmabio

"Enkla menyer som styr vettiga funktioner"

Hemmabio anser att Onkyo TX-SR507 är riktigt prisvärd. Designen är snygg trots att man har en hel del knappar att hålla reda på. Fjärrkontrollen är vettigt utformad och bildskärmsmenyerna är lättnavigerade. Testaren menar att ljudet som förstärkaren producerar är högupplöst och spelstilen är riktigt tillbakalutad och avslappnad. Klangbalansen drar åt det varma och lite mjukare hållet, något som gör att man inte besväras av vassa ljud vid exempelvis rösthantering. Jämför man denna modell med en dyrare så kan diskanten ibland kännas något onyanserad men det är knappast något större orosmoment. Testaren saknar bland annat usb- och s-videoanslutning men tycker ändå att modellen är riktigt prisvärd.

Källa: Hemmabio (SE) juli 2009

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta:

Onkyo TX-SR507
Effekt: 5x130 watt (6 ohm)
Formatstöd, urval: Dolby digital 5.1, true hd, dts hd master audio
Anslutningar, urval: 4xhdmi (1xhdmi ut), 2xkoaxial, 2xoptiska
D/a-omvandlare: 24 bits/192 kHz
Elförbrukning: 380 watt
Övrigt: -
Mått: 435x151,5x329 mm
Vikt: 9,6 kg

Tillverkare: Onkyo