Sök
Onkyo TX-SR503

Onkyo TX-SR503

Prisvärd hemmabioförstärkare

2005-11-07

Testarna anser att Onkyo TX-SR503 har en hel del att erbjuda i form av anslutningsmöjligheter och bra prestanda till ett mycket bra pris.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7/10 “Abundant features and stellar sound quality”
What Hifi 5/5 “A cracking receiver”
Video 72/100 “Toller Klang”
Area DVD 6/6 “Sehr räumliche Surround-Klangkulisse”

Vad tycker testarna?

Förstärkaren får genomgående höga betyg av testarna, eftersom man anser att den har en hel del att bjuda på. Såväl filmer som musik levereras med pondus och auktoritet, och även radion håller en hög klass. Testarna anser att anslutningsmöjligheterna är bra, även om man saknar digitala utgångar och ytterligare koaxiala digitalingångar.

Cnet

“Abundant features and stellar sound quality”

TX-SR503_remote
Cnet menar att produkten visserligen är något mindre än de förstärkare som tillverkaren tidigare släppt på marknaden, vilket inte innebär att det här är någon lättviktare. Anslutningsmöjligheterna är bra, men testaren skulle gärna se ännu fler anslutningar. Prestandan när det gäller såväl film som musik är imponerande. Ljudet serveras med en auktoritet som överraskar. Testaren jämför förstärkaren med Pioneer VSX-515 och menar att Onkyo TX-SR503 utan större svårigheter avgår med segern. Testaren tycker inte att man skall skrämmas bort av det förhållandevis låga priset utan istället komplettera Onkyo TX-SR503 med ett par kompetenta högtalare för att få ett riktigt bra resultat.

Källa: Till Cnet
What Hifi okt 2005
Video nr 9 2005
Till Area DVD

What Hifi

“A cracking receiver”

What Hifi testar förutom Onkyo TX-SR503 även Denon AVR-1906, Harman Kardon AVR135, Pioneer VSX-915, Sony STR-DB895D samt Yamaha RX-V457. Testvinnare är Denon AVR-1906 medan Onkyo TX-SR503 hamnar på en andra plats. Testaren menar att förstärkaren kombinerar utmärkt prestanda med ett mycket bra pris. Såväl film som musik levereras med den äran och radion håller en genomgående hög klass om man bortser från en del brus i bakgrunden. Testaren rekommenderar Onkyo då den erbjuder en hel del till ett bra pris.

Video

“Toller Klang”

TX-SR503_rear
Video jämför Onkyo TX-SR503 med Pioneer VSX-915, Yamaha RX-V557, Panasonic SA-XR55, Kenwood KRF-V7090, Andersson R2, Sony STR-DE698 samt Samsung AVR-700. Testvinnare är Pioneer VSX-915 medan Onkyo TX-SR503 hamnar på en delad tredje plats tillsammans med Panasonic SA-XR55. Testaren anser att förstärkaren har en hel del intressanta funktioner att bjuda på. Testaren hade gärna sett fler koaxiala digitalingångar. Ljudbilden beskrivs som stark och kompetent, om än något steril.

Area DVD

“Sehr räumliche Surround-Klangkulisse”

Area DVD anser att förstärkaren bjuder på en prestanda som imponerar. Installationen går förhållandevis enkelt även om man är nybörjare. Prestandan är överhuvudtaget mycket bra, stereoljudet är detaljerat och levereras med en övertygande pondus. Dessutom görs såväl dialog som musikuppspelning rättvisa genom detaljerad återgivning. Testaren uppskattar också antalet anslutningar och menar att det i högsta grad bidrar till att göra förstärkaren flexibel. Testaren anser dock att om man vill få ut mest av pengarna man investerar så bör man istället välja Yamaha RX-V757.

Cirkapris: 4800 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR503 är en förstärkare utrustad med 75 watt per kanal (8 Ohm). Vidare har produkten DTS, DTS 96/24, DTS Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6, Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx samt 192 kHz/24-bit DACs för alla kanaler. De anslutningar som finns är tre komponentvideoingångar och en utgång, tre S-video ingångar och två utgångar, fyra kompositvideoingångar och två utgångar, två audio och fyra A/V ingångar, fyra digitala ingångar (tre optiska, en koaxial), 5.1-multikanalingång samt utgång för subwoofer. Förstärkaren är också utrustad med FM/AM-radio.

Modell: Onkyo TX-SR503