Sök
Onkyo TX-SR502

Onkyo TX-SR502

För mindre biosalonger

2005-01-14

Testarna menar att denna receiver presterar överraskande bra med tanke på priset. Man tycker att ljudbilden är klar och detaljerad, men receivern passar bäst i mindre rum.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 91/100 “Veldig godt balansert”
Audio 68/100 “Weiträumig, fein und angenehm”
Cnet 7,3/10 "Best suited for smaller rooms"

Vad tycker testarna?

Testarna är allmänt sett positivt överraskade av receivern som presterar bättre än man hade väntat sig med tanke på priset. En testare påpekar att produkten är bra för mindre rum och har man ett rejält tilltaget TV-rum bör man kanske välja en annan receiver. En testare menar att man noga bör överväga vilka högtalare som skall kopplas ihop med receivern medan en annan testare menar att vilka högtalare man har inte spelar så stor roll, så länge de inte är för stora.

DVD & Hjemmekino

“Veldig godt balansert”

DVD & Hjemmekino menar att recievern har en mycket logisk och enkel uppbyggnad samtidigt som fjärrkontrollen är bra utformad. Ljudet är snarare mjukt och inbjudande än dynamiskt, men det viktiga är att ljudet är bra. Testaren menar att klangen är ganska neutral vilket gör att det finns utrymme för att koppla till de högtalare man föredrar, så länge dessa inte är för stora. Testaren påpekar att trots att receivern visserligen är kapabel så har den sina begränsningar. Har man ett rum på 50-60 kvm så är denna produkt knappast vad man letar efter, men har man däremot 15-25 kvm att röra sig på så skulle inte testaren tveka att rekommendera receivern. Detaljerna i ljudet är knappast var styrkan ligger och testaren saknar också lite luft och upplösning mot toppen av ljudbilden. Med tanke på prisklassen är testaren mycket positivt överraskad av TX-SR502.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 7 2004
Audio nr12 2004
Till Cnets hemsida

Audio

“Weiträumig, fein und angenehm”

Onkyo-TX-SR502-rear

Audio testar förutom Onkyo TX-SR502 även Samsung AV-R700 och Denon AVR-1905. Testvinnare är Samsung AV-R700 med Onkyo TX-SR502 på en andraplats. Man menar att Onkyos receiver är solitt byggd. Fjärrkontrollen har många knappar och är knappast översiktlig men glänser å andra sidan med högklassig optik. Vidare har receivern rikligt med anslutningar och en dekoder för alla aktuella tonformat vilket är bra. Översiktliga knappar på framsidan gör att alla inställningar går utan större problem. Ljudet är friskt och färgstarkt, avslutar testaren.

Cnet

"Best suited for smaller rooms"

Cnet menar att den standard som här uppvisas överträffar den nivå man väntar sig av prisklassen. Man saknar automatisk installation av högtalarna, den manuella installationen går dock utan problem. Receiverns bashantering är ovanligt flexibel och kan ställas på nivåer mellan 60-150 Hz vilket är bra. Ljudet som presteras är mycket detaljerat och Cnet är imponerade av basdefinitionen och kontrollen. Dock kan basen bli något ansträngd vid högre volymer. Tillsammans med DVD-spelaren fungerar receivern mycket bra. Cd-skivor låter inte riktigt lika bra, basen blir en aning lätt och man bör överväga vilka högtalare man kopplar till receivern.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-SR502 är en surroundreceiver med dimensionerna 435x150x376 mm och vikten 10,2 kg. DTS 96/24, DTS EX samt Dolby Digital EX och Pro Logic llx. 6 kanaler med vardera 75 Watt vid 8 ohm. Befintliga anslutningar är komponentvideo, tre A/V och S-videoingångar samt två A/V och S-videoutgångar, A/V och S-video framtill för kamera och spelkonsoll. Vidare fyra digitala ljudingångar varav en koaxial och tre optiska. Två analoga stereoingångar finns också.

Modell: Onkyo TX-SR502