Sök
Onkyo TX-SR308

Onkyo TX-SR308

Superb kvalitet för priset

2010-09-17

Testarna är mycket nöjda med Onkyo TX-SR308. Den erbjuder bra ljud, avkodning av alla viktiga format och användarvänlighet till ett billigt pris. Bara automatisk kalibrering saknas.
Testkälla Betyg
Expert reviews 5/5
What hifi 4/5
Area DVD

Vad tycker testarna?

Alla testare är ense om att Onkyo TX-SR308 är väldigt bra för sitt låga pris. Hur bra den faktiskt är utan priset med i bilden går dock åsikterna isär om. En testare anser att specifikationslistan är för kort och att ljudet inte riktigt klarar av att släppa loss, även om det inte är dåligt. De båda andra är mer positiva och tycker att ljudet matchar kvaliteten hos vissa dyrare modeller. Tre HDMI-ingångar uppskattar de flesta testare. Användarvänligheten är hög och att modellen kan avkoda alla Blu-rays ljudformat imponerar. Det yttre får också goda betyg. Det enda återkommande klagomålet är att det inte finns någon automatisk högtalarkalibrering, så att det måste göras för hand.

Expert reviews

$itemComment[$pos].trim()

OnkyoTX-SR308-1
Expert reviews är mycket nöjda med SR308. Detta är nämligen en ovanligt billig receiver. När man tar med i beräkningen att den kan avkoda alla ljudformat som används av en Blu-rayskiva blir det låga priset än mer påtagligt. Anslutningar är möjligen aningen snålt tilltagna. Tre HDMI-ingångar räcker ganska långt, men det finns definitivt de som skulle vilja ha fler. Att det inte finns något videouttag på framsidan kan också vara frustrerande. Dock övertygar modellen med att det också finns möjlighet att använda zon 2-högtalare, vilket är mycket imponerande med priset i åtanke. Skärmen är snygg och är enkel att använda. Fjärrkontrollen delar dess praktiska sida, även om den inte är lika trevlig att titta på. Trots att SR308 bara erbjuder 100 watt per kanal ger den ett ordentligt ljud och den överträffar faktiskt andra billighetsmodeller en aning genom större mjukhet och djup i ljudet. Det som annars kan störa lite är att det inte finns någon automatisk kalibrering, utan användaren är tvungen att själv göra inställningar och anpassa efter rummet. Om man klarar sig med 5.1-surround och tre hdmi-ingångar finns det dock ingen anledning att köpa någon annan modell än SR308. Den är kompetent och uppvisar förvånande hög ljudkvalitet.

Källa: www.expertreviews.co.uk (GB)

What hifi

$itemComment[$pos].trim()

OnkyoTX-SR308-2
What hifi anser att TX-SR308 präglas av sin prisklass, men ändå gör ett mycket gott intryck. Exempelvis är specifikationslistan förståeligt kort, men övertygande nog inkluderar den ändå tre hdmi-uttag. Ljudet skiljer sig från de flesta billiga receivers genom att vara kontrollerat och milt, vilket huvudsakligen är en förbättring. Detta gör dock att ljudet också känns en aning begränsat. Modellen har svårt att släppa loss och ge ordentlig dynamik och storskalighet när det krävs. För den med en väldigt tight budget duger denna modell gott. Den gör ett väldigt bra jobb för sitt pris, men för lite mer pengar går det att nå nästa nivå och få en riktig begåvad modell.

Källa: whathifi.com (GB)

Area DVD

$itemComment[$pos].trim()

OnkyoTX-SR308-3
Area DVD är mycket imponerade över att Onkyo erbjuder en fullt kapabel liten surroundreceiver för ett så billigt pris. Det finns knappt några egentliga brister att peka på hos modellen. Däremot finns det en hel del styrkor. Redan specifikationslistan imponerar med sina tre hdmi-uttag och sin avkodning av alla nya ljudformat. Skärmen är också mycket bra och tydlig, även om texten är tämligen liten. Användarvänligheten är hög och det är enkelt att göra inställningar, men det är trots det lite irriterande att automatisk högtalarkalibrering saknas. Nästa överraskning och en av de största höjdpunkterna är att SR308 bjuder på en kraftig och levande ljudbild. Den är överraskande bra och låter faktiskt som en dyrare modell. Istället för att installera sju dåliga högtalare till ett lågt pris kan man välja den här utmärkta 5.1-modellen. Till sist fungerar SR308 bra i de flesta rum, då den är relativt kompakt och har ett snyggt yttre.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 2800 kronor

Produktfakta: Effekt: 5x100 watt
Formatstöd, urval: DTS-HD Master Audio, DTS HD HRA, Dolby True HD, Dolby Digital Plus
Anslutningar, urval: 3x hdmi in, hdmi ut, 2x komponent in, komponent ut, 4x komposit in, komposit ut, optisk in, koaxial in, 5x stereo phono in, stereo phono ut, Universal port
D/a-omvandlare: Iu
Övrigt: Iu
Elförbrukning: 48 watt (standby 1 watt)
Mått: 435x329x152 mm
Vikt: 8 kg

Senast uppdaterad: 2018-08-21
Av: