Sök
Onkyo TX-NR905

Onkyo TX-NR905

Välpresterande tungviktare

2008-02-21

En receiver som klarar av att leverera ordentligt med tryck i basen med sin uteffekt på 7x180 watt. Presterar mycket bra både ljud- och bild enligt testarna
Testkälla Betyg Kommentar
Video 86/100 "Hochwertige Video-Verarbeitung"
Audiovision 94/100 "Sehr üppige Leistungswerte"
Audio 90/100 "Power ohne Ende"
Wired 7/10 "Is all muscle"
Area dvd 10/10 "Ist audiovisuell brilliant"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Onkyo TX-NR905 en receiver som inte bara spelar mycket högt, den har också kontroll på ljudbilden vad gäller dynamik, detaljrikedom och rymd. Videoegenskaperna får också genomgående positiva omdömen och uppskalaren anses vara i klass med den hos dedikerade dvd-spelare. Specifikationerna med dubbla hdmi-utgångar, nätverksingång och automatisk rumskorrektion anses vara mycket generösa. Den bedöms vara lätt att använda, även om vissa testare gärna sett att fjärren haft större knappar och en osd-meny.

Video

"Hochwertige Video-Verarbeitung"

Onkyo blir testvinnare när Video jämför med Pioneer VSX-LX70 och Yamaha RX-V3800. Det blir mycket beröm för anslutningarna, speciellt två hdmi-utgångar anses vara praktiskt för den som vill ansluta både projektor och plattskärm. De inbyggda videoegenskaperna får också ett gott omdöme då testaren anser att uppskalaren gör ett mycket bra jobb. Prestationen är av hög klass och med hd-ljudformat så får receivern till ett utmärkt ljud utan att någonsin tappa andan. Testaren berömmer enkelheten i användandet. Undantaget är när media strömmas över nätverket. Där är menyerna onödigt tillkrånglade, skriver Video.

Källa: Video (DE) nr 12

Audiovision

"Sehr üppige Leistungswerte"

Audiovision menar att Onkyo TX-NR905 har allt i form av funktioner som kan tänkas för en receiver i prisklassen samt lite bonus då den andra hdmi-utgången och nätverksingången betraktas som ett lyxigt tilltag. Den inbyggda videoskalaren uppges göra ett bra jobb och den automatiska rumskorrektionen likaså. Med ljud i surround spelar receivern med ordentlig kraft i basen samtidigt som ljudbilden är mycket detaljerad och precis. Även i stereoläge så övertygar Onkyo TX-NR905 med kraftig bas och dynamisk återgivning. Produkten är enligt Audiovision väldigt mycket receiver för pengarna.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2007

Audio

"Power ohne Ende"

Onkyo uppges av Audio ha skapat ett litet monster med TX-NR905. Inte bara för att receivern har ordentlig med effekt i sina kanaler utan också för att det är en imponerande tung pjäs. Men intelligensen har inte förringats med automatisk rumskorrektion och ordentliga videofärdigheter. I bruk så gör produkten ett kraftfullt och dynamiskt intryck samtidigt som detaljrikedomen beskrivs som mycket bra. Det är ett intryck som består när enheten istället matar ut ljud i två kanaler. Audio tittar också på Denon AVR-4308 och Yamaha RX-V3800. Denons produkt får 93 poäng medan Yamaha och Onkyo får 90 vardera. Onkyos receiver anses dock vara det bästa valet för den som vill ha en ordentlig filmatisk upplevelse i hemmabion.

Källa: Audio (DE) nr 2 2008

Wired

"Is all muscle"

Kraften hos Onkyo TX-NR905 kombinerat med dess ljudegenskaper kommer enligt amerikanska Wired göra att dina grannar kommer att hata dig. Att produkten har dubbla hdmi, konverterar upp video till 1080p med utmärkt resultat och spelar filer från nätverket ger extra plus i kanten. Nackdelar är enligt Wired att det är en tung enhet, att knapparna på fjärrkontrollen är alldeles för små och att osd-meny saknas.

Källa: www.wired.com (US)

Area dvd

"Ist audiovisuell brilliant"

Med Onkyo TX-NR905 så har man all receiver man behöver skriver Area dvd. Ljudet är ordentligt kraftfullt samtidigt som receivern är mer än begåvad nog att kunna återge alla detaljer i ljudbilden. Enligt testaren så hanterar enheten musik lika utmärkt som den hanterar en explosiv filmscen. Videoegenskaperna anses vara i klass med bilden och den inbyggda videoprocessorn är ordentlig nog att ersätta en dvd-spelare med uppskalningsfunktion. Dessa egenskaper tillsammans med nätverksfunktion, anslutbarheten och ett enkelt användande tillgodogör alla filmälskares yttersta behov, summerar Area dvd.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-NR905 är en receiver med uteffekt på 7x180 watt. 24 bit/92 kHz dac för alla kanaler. Har två utgångar och fyra ingångar för 1080p-kompatibel hdmi 1.3a. Videouppskalning av både analoga som digitala källor sköts av HQV Reon-VX videochip. Ethernet-anslutning för uppspelning av video och ljud från pc via Windows media connect. Utrustad med Audyssey MultEQ XT för högtalarkalibrering. Stödda ljudformat omfattar bland annat dolby truehd samt dtshd. Vikten är 24,3 kg och måtten är 435x194x458,5 mm.

Tillverkare: Onkyo