Sök
Onkyo TX-NR801

Onkyo TX-NR801

Eternetkort, vilken lycka!

2004-08-12

En receiver med ethernetkort som öppnar helt nya möjligheter för alla musikälskare. Nu kommer man åt att spela alla sina Internetradiofavoriter på stereon.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4,5/5 ”Enjoy music streaming from any PC”
What Video 5/5 ”For net-aware future proofers”
Essential Home Cinema 5/5 ”Delivers an authoritative performance”

Vad tycker testarna?

TX-NR801 är en generöst utrustad receiver som dessvärre är lite svår att installera. När man väl har kommit igång är den riktigt användarvänlig med en lättanvänd display. Det tar lite tid att komma underfund med fjärrkontrollen, men den utgör inte några större problem. Ljudåtergivningen kallas kraftfull och slående. Mest uppskattas Internetradiofunktionen som gör det möjligt att spela streamat material från webben. Inställd på 7.1 får man mycket bra ljud, men även med 5.1 blir det godkänt om än något mer sterilt.

Home Cinema Choice

”Enjoy music streaming from any PC”

Home Cinema Choice tycker att Onkyo TX-NR801 är användarvänlig tack vare en lättläst display och trots att fronten har många knappar. Det krävs en del energi för att lära sig hantera fjärrkontrollen. Receivern har generöst med anslutningar vilket gör det möjligt att spela från två oberoende källor samtidigt. Installationen är enkel tack vare bra menyer. TX-NR801 är en flexibel produkt och som grädde på moset klarar den ett flertal streamingformat. Utnämns till best buy.

Källa: Home Cinema Choice, March 2004
What Video, May 2004
Essential Home Cinema, nr 33 2004

What Video

”For net-aware future proofers”

TX-NR801E_S_Rear

What Video reagerar över att manualen är så omfattande, men inser snart att en sådan är nödvändig. Net Tune systemet är besvärligt att installera men väl på plats är det användarvänligt. Resten av systemet har man inga problem att installera och fjärrkontrollen är lätt att lära sig med hjälp av menyerna. Ljudåtergivningen är kraftfull och musikalisk med en klar och slående karaktär. Med 7 kanaler upplevs ljudet som mycket verklighetstroget. Från nätradio får ljudet en mörk klang men det är detaljerat och rent. Internetradion är en uppskattad bonus. TX-NR801 rekommenderas varmt.

Essential Home Cinema

”Delivers an authoritative performance”

Essential Home Cinema upplever att TX-NR801 öppnar helt nya möjligheter för folk som gillar att lyssna på musik över Internet. Installationen var lite besvärlig, men i gengäld är receivern användarvänlig och har goda specifikationer. Internetradiofunktionen imponerar med bra ljud. Anslutningarna ger många valmöjligheter med både analoga och digitala alternativ. Som DVD-receiver ger den ett rent och rättframt ljud med tydlig kanalseparering. Som bäst är den inställd på 7.1. Som 5.1 spelare kan den kännas lite steril. TX-NR801 imponerar som film- och musikspelare tycket EHC.

Cirkapris: 15500 kronor

Produktfakta: TX-NR801 är en A/V receiver med ethernet-kort vilket medför att den kan kopplas till nätverk. Den hanterar MP3- WAW-, WMA samt streamad internetradio. Spelaren kan användas med 7.1 och 5.1 kanaler. Den avkodar DPL 2, Dolby Digital EX, DTS-ES och DTS 96/24. För 7.1 finns in- och utgångar för lågnivå. På baksidan hittar man sju digitala ingångar varav 3 koaxiala och 4 optiska, samt analoga ingångar för 7.1 lågnivå, 7 x stereo och phono. Två optiska digitala utgångar samt en analog utgång för 7.1 lågnivå och 3 analoga för stereo. Kan konvertera inkommande kompositvideosignaler till komponent. Vid 6 ohm ger TX-NR801 7 x 135 Watt. För internetradio finns 30 snabbval och ytterligare 40 för vanlig FM/AM radio. Högtalaranslutning med skruv som tar bananer. Finns i silver och svart. Mått 435x175x459. Vikt 17,3 kg.

Modell: Onkyo TX-NR801