Sök
Onkyo TX-NR5000E

Onkyo TX-NR5000E

Högklassig receiver

2005-05-16

Samtliga testare ger mycket höga betyg till denna receiver som förutom strålande anslutningsmöjligheter erbjuder en strålande ljudbild och god användarvänlighet.
Testkälla Betyg Kommentar
Teknikens Värld 93/100 "Der beste AV-Receiver der Welt"
What Hifi 5/5 "Again, world-class"
Home Cinema 5/5 "This big receiver is all about performance"
Home Cinema Choice 4,5/5 "This is an outstanding piece of AV receiver design"

Vad tycker testarna?

Alla testare ger receivern mycket höga betyg och menar att den är en utmärkt produkt som erbjuder allt man kan önska sig. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra, särskilt som det är potentiellt möjligt att uppgradera spelaren i framtiden. Nätverksanslutningen uppskattas också mycket. Testarna förvånas över avsaknaden av en automatisk förinställning, men menar att det inte gör så mycket eftersom installationen är förhållandevis enkel. Prestandan beskrivs som strålande, en testare menar att musik kan låta en aning opersonlig, men annars får receivern enbart lovord.

Teknikens Värld

"Der beste AV-Receiver der Welt"

Onkyo TX-NR5000E-back

Video menar att priset är tillräckligt högt för att ge de mest intresserade hicka, men så får man också en receiver vars prestanda är omöjlig att slå. Receivern har flera uppskattade funktioner, exempelvis kan man efter att ha konfigurerat högtalarna för hemmabio och musikuppspelning ansluta ytterligare två 7.1-högtalare. Man har även tillgång till ett digitalt filter för djupare frekvenser. Det finns knappast något slut på inställningsmöjligheter. Menysystemet kan vid en första anblick verka oöversiktligt men i praktiken fungerar det riktigt bra. Att koppla receivern till ett PC-nätverk är dock en krånglig historia, och man bör definitivt ha tillgång till en erfaren användare för sådana äventyr. Receivern ger ett mycket bra ljud, filmscener ges helt nya dimensioner och ljudbilden är explosiv och eftertrycklig.

Källa: Video, nr 2 2005
What Hifi, april 2005
Home Cinema, april 2005
Home Cinema Choice, maj 2005

What Hifi

"Again, world-class"

What Hifi testar förutom Onkyo TX-NR5000E även Denon AVC-A1XV samt Pioneer VSA-AX10Ai. Testvinnare är Denon med Onkyo på en andra plats. Designen andas pondus, och man blir inte besviken när man börjar använda receivern. Testaren är positivt överraskad av möjligheten att koppla receivern i ett PC-nätverk. Man är även överraskad över att receivern inte har en automatisk förinställning. Dock görs inställningarna bara en gång och de är inte alltför komplicerade. Ljudmässigt presterar receivern otroligt bra. Oavsett vad man spelar så är ljudbilden otroligt imponerande. Receivern är visserligen dyr, men värd varenda krona.

Home Cinema

"This big receiver is all about performance"

tx-nr5000e-front-black

Home Cinema menar att receivern är imponerande eftersom den har en rejäl design. Det här är en receiver som skakar av sig yttre vibrationer utan problem. De olika sektionerna med anslutningsmöjligheter på baksidan sitter i olika kort som kan skruvas loss och placeras tillbaka om man så önskar. Visserligen finns det inte någon automatisk förinställning, men det saknar man knappast heller. Installationen är klar och tydlig och den tid man lägger ner på inställningar får man tillbaka i form av strålande prestanda, menar testaren vidare. Receivern är designad för optimal bild- och ljudkvalitet. Höga ljudnivåer innebär inga problem och såväl högljudda actionscener som subtila ljuduppspelningar spelas med samma självförtroende. Testaren är dessutom imponerad av konceptet som gör att det går att komplettera receivern med ytterligare kort med anslutningsmöjligheter.

Home Cinema Choice

"This is an outstanding piece of AV receiver design"

tx-nr5000e-remote

Home Cinema Choice ger spelaren utnämningen "Best Buy". Receivern kan se medelmåttig ut men den har ett par funktioner som gör att den skiljer sig från mängden. Håller tillverkaren sina löften om kommande uppgraderingar så kommer receivern att vara aktuell länge efter att konkurrenterna har kommit och gått, menar testaren. Spelaren är extremt välutrustad när det gäller anslutningsmöjligheter och något som står ut är bland annat möjligheten att koppla receivern till ett nätverk av pc-datorer. Receivern är ett renodlat filmmonster som ger filmerna den spelar artikulation, dynamik och hög kvalitet. En del soundtrack kan dock få en något opersonlig prägel och musik kan ibland få en något hård ton.

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-NR5000E är en receiver vars effekt är 7x200 w vid 6 Ohm. Receivern hanterar Dolby Pro-Logic II och Pro-Logic IIx, Dolby Digital 5.1, Dolby Digital EX, DTS 5.1, DTS-ES Matrix och Discrete 6.1, DTS 96/24, DTS Neo:6, THX, THX 5.1, THX Surround EX samt THX Ultra2. Anslutningarna är bland annat koaxial, optisk, HDMI, komponentvideo för HDTV, S-video etc. Dimensionerna är 220(h)x435(b)x480(d) mm och vikten är 33 kg.

Modell: Onkyo TX-NR5000E