Sök
Onkyo TX-NR3007

Onkyo TX-NR3007

Maxad ljudfördelare

2010-03-25

Onkyo TX-NR3007 är en funktionsspäckad receiver som lämpar sig lika utmärkt bra för surrounduppställningen som stereoförstärkare. Upplevelsen störs enbart av små missar i användargränssnittet.
Testkälla Betyg Kommentar
Lyd og bilde 5/6 "En receiver for den kresne"
Home cinema choice 5/5 "Outstandingly capable"
Area dvd - "Als Vorserienmodell einen exzellenten Eindruck"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Onkyo TX-NR3007 en mycket bra receiver oavsett signalkälla. Den uppskattas för de många förstärkarelementen och att högtalarplaceringen kan kombineras på flera olika sätt samt att formatstödet är mycket utbrett. Kvaliteten på uppskalad video imponerar och equalizern är ovanlig för prisklassen. Även om det är en toppresterare ljud- och bildmässigt är den inte utan brister. Den automatiska högtalarkalibreringen tar god tid på sig och menyn är svårnavigerad. Dessutom är det inte vidare smart att ljudet tystnas när olika ljudinställningarna ändras. Det gör det svårt att direkt märka vad som händer med ljudet. Bortsett från gränssnittsbristerna menar samtliga testare att det är en utmärkt receiver.

Lyd og bilde

"En receiver for den kresne"

Onkyo TX-NR3007 Remote

Lyd og bilde gillar att NR3007 kan sköta två subbaser samt att olika uppställningsmöjligheterna kalibreras separat. Autokalibreringen uppges vara rejält långsam och att allt ljud tystnas när olika inställningar korrigeras i menyn ogillas då det inte går att direkt höra vad som ändras. Bortsett från detta kvarstår faktum att produkten får till en mycket vid ljudbild där surroundkänslan är klart omvälvande. En extra dimension till upplevelsen kommer också genom att ha höjdhögtalarna igång. Dialoger framträder mycket klart och mellanområdet anges ha utmärkt dynamik. Att driva tunga högtalare med god precision är aldrig ett problem. Basen upplevs som stram och kontrollerad med imponerande kraft. Testaren skriver att samma ljudkaraktär framkommer i stereoläge och att detta verkligen är en receiver för den kräsne ljudälskaren trots svagheter hos autokalibreringen. Testaren tittar även på Pioneer SC-LX82 som får samma slutbetyg som Onkyo och Yamaha RX-V3900 där den senare utses till testvinnare. Detta tack vare realtidsinställningar och en egenutvecklad höjdinformation som anses vara bättre än konkurrenternas.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Home cinema choice

"Outstandingly capable"

 Det är enligt Home cinema choice ingen tvekan om att detta är en maxad receiver när det kommer till funktionalitet, anslutningar och formatstöd. Onkyo uppges fått in allt som finns i receivervärlden idag i sin produkt och skillnaderna jämfört med tillverkarens egen toppmodell uppges vara minimala och omfattar bara egentligen två färre ingångar och en annorlunda konfiguration av förstärkarelementen. Att det är en toppenprodukt märks dock bäst av när den används. Ljudet som den producerar anses helt enkelt vara påtagande solitt och tredimensionellt. Specialeffekter och explosioner övertygar med skrämmande realism och det går verkligen att få fram varje gnutta av information ur blu-rayformatet, skriver en exalterad testare. Men produkten gör också utmärkt ifrån sig med sacd och filmspår på dvd. Det finns helt enkelt inget som den inte klarar av men om någon kritik ska fram så är det enligt Home cinema choice att det kanske inte är den allra enklast receivern att använda på grund av något krångliga menyer

Källa: Home cinema choice (GB) nr 177

Area dvd

"Als Vorserienmodell einen exzellenten Eindruck"

Onkyo TX-NR3007 Back

Area dvd tittar på ett förproduktionsexemplar av produkten och lämnar därför inte omdöme i form av ett betyg. Men det hindrar inte TX-NR3007 från att göra ett mycket bra intryck på testaren. Den beskrivs som en rikt utrustad receiver med obegränsade möjligheter vad gäller formatåtergivning. Oavsett vilken högtalaruppsättning som används så levereras ett ljud som karaktäriseras av autentisk rymd, findynamik och precision av bästa klass. Den får också fram en imponerande detaljering och det goda intrycket gäller inte bara surroundspår utan även musik i stereo som också hanteras utmärkt. Videofunktionerna imponerar och de anses vara väl tilltagna för prisklassen. Videouppskalning till 1080p görs mycket bra men att den också kommer med omfattande video-equalizer är det som imponerar mest.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 19000 kronor

Produktfakta: Effekt: 9x200 watt vid 6 ohm
Formatstöd, urval: Dolby DPL IIz, True HD, DTS HD Master Audio
Anslutningar, urval: 7xhdmi in, 2xhdmi ut, 3xkomponent, 3xoptisk in, 3xkoaxial in, 9.2-lågnivå, analog 7.1-ingång
D/a-omvandlare: 24 bit / 192 kHz, Burr Brown PCM1796
Övrigt: HQV Reon-VX för 1080p videouppskalning med isf-kalibrering, thx ultra2 plus certifierad, multizon, dlna-nätverksingång
Mått: 435×198,5×463,5 mm
Vikt: 25 kg