Sök
Onkyo TX-DS797

Onkyo TX-DS797

Äkta pang för pengarna

2002-03-22

7.1-anslutning, fyra analoga ingångar, 12 V triggers, sex högtalarutgångar och WRAT. Onkyo TX-DS797 bjuder även bra design, kvalitet på ljudet och testarna är mäkta imponerade.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 5/5 "This beats any standard 5.1 receiver"
HemmaBio 17/20 "Kompentent och välljudande apparat"
Cnet 8/10 "The top rank of receivers in its price class"

Vad tycker testarna?

Testarna är imponerade av vad Onkyo TX-DS797 kan göra i termer av hemmabio. Ljudåtergivningen nämns som positivt, liksom kvaliteten man får för pengarna trots att den knappast tillhör lågprissegmentet. Den påkostade designen är också något många testare omnämner som positivt liksom de olika ljudformaten. 

Essential Home Cinema

"This beats any standard 5.1 receiver"

Essential Home Cinema är mycket imponerade av den atmosfär Onkyo TX-DS797 skapar, och  kommenterar även den tilltalande designen vilket också väger in på en bra hemmabio receiver. Alla anslutningar ger dig total kontroll och det tar tid att koppla in allting rätt, men testaren tycker definitivt att det är värt besväret då du får en riktig biokänsla i ljudet. Ljudet i de olika formaten är fantastiskt bra, och testaren är i största allmänhet imponerad. Det finns gott om billigare alternativ, men Onkyo TX-DS797 slår det mesta och erhåller utmärkelsen ”Best Buy”.

Källa: Essential Home Cinema nr 10, 2002
HemmaBio nr 1-2, 2002
Till Cnets hemsida

HemmaBio

"Kompentent och välljudande apparat"

HemmaBio menar att Onkyo TX-DS797 är en mellanklassreceiver till priset, men en tungviktare när det gäller funktionalitet och ljudåtergivning. Imponerande är att receivern klarar i stort sett alla ljudformat, har utmärkta komponenter och levererar mycket hög ljudkvalitet till ett överkomligt pris. Utseendemässigt är den snygg och knapparna är synliga och lättåtkomliga. Fjärrkontrollen är väldesignad och genomtänkt, och instruktionsboken föredömlig, fortsätter Hemmabio. Inställningarna går enkelt, och Onkyo TX-DS797 är på det hela taget en både njutbar och solid skapelse när det gäller att spela musik och bioljud. JVC RX-DPIOR erhöll dock det högre betyget 19 av 20 i Hemmabios test men är även dyrare.

Cnet

"The top rank of receivers in its price class"

Cnet tycker att Onkyo TX-DS797 är en fantastiskt bra receiver med en massa tillämpningar och anslutningsmöjligheter. Dock saknar testaren en A/B högtalarfunktion även om kombinationen av funktioner och styrkan i receivern liksom dess ljudkvalitet gör Onkyo TX-DS797 svår att slå. Cnet är även mycket positiva till receiverns yttre liksom dess förmåga att göra en hemmabio till vad den borde vara för de allra flesta. Cnet rekommenderar Onkyo TX-DS797 starkt.

Cirkapris: 15000 kronor

Produktfakta: Onkyo TX-DS797 är en receiver med en 7.1 ut- och ingång, fyra analoga ingångar, fem AV-ingångar och fyra utgångar. Två komponentingångar och en utgång liksom sju digitala optiska ingångar (4 optiska, 3 koaxiala) och en utgång. Vidare har den sex högtalarutgångar. Effekten uppgår till 6X135 Watt (6 ohm). Receivern klarar THX Surround EX, DTS ES 6.1, Discrete 6.1, 6.1 Matrix, och Dolby Pro Logic II. Förberedd för DVD-Audio samt SACD. Dessutom har den progressive scan och extern IR-anslutning. Här finns också FM/AM tuner och fjärrkontroll medföljer. Måtten är 435x175x459 mm och vikten 17 kg.

Modell: Onkyo TX-DS797