Sök
Onkyo PR-SC886

Onkyo PR-SC886

Strålande prestation

2009-02-12

Onkyo presenterar PR-SC886, ett surroundförsteg som alternativ för ljud i hemmabion. Det blir genomgående höga omdömen för anslutbarhet, funktionsrikedom men framför allt för en utmärkt prestation med såväl ljud som med bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 6/6 "Beste kjøpet på markedet"
Video 92/100 "Luxuriösen Anpassungsmöglichkeiten"
Area dvd 10/10 "Innovativ und leistungsstark"

Vad tycker testarna?

Onkyo PR-SC886 är rätt och slätt en fenomenal produkt som levererar utmärkta resultat på ljud såväl som på bildsidan. Det blir genomgående beröm för anslutningarna, formatstöd, funktioner och möjligheten till isf-kalibrering. Enheten upplevs kunna förbättra videokvaliteten avsevärt, exempelvis vid uppskalningen av analog video till 1080p. Ljudprestationen anses vara utmärkt för allt mellan analogt stereoljud till hd-ljud. För det senare skriver testarna att Onkyo PR-SC886 verkligen visar hur mycket information som finns i de nya formaten och hur bra de verkligen kan låta.

Hjemmekino

"Beste kjøpet på markedet"

Enligt norska Hjemmekino är Onkyo PR-SC886 mycket väl förberedd för att hantera alla förekommande ljudformat. Anslutningsmöjligheterna är omfattande och alla certifieringar borgar för att det är en kapabel produkt. Testaren uppskattar att enheten kan isf-kalibreras. Videokretsen får beröm och att man kan ha individuella inställningar för de två hdmi-utgångarna imponerar. Videoinställningarna upplevs som omfattande och bäddar enligt testaren för den perfekta bilden. Med musik uppför sig enheten och levererar ett nöjsamt och behagligt ljud. Med film uppvisar produkten en kanalseparation som enligt testaren är utav absolut toppklass, även när priset tas i beaktande. Ljudkvaliteten med film anses vara så pass bra att det snarare är ljudkällan som begränsar kvaliteten och inte Onkyo PR-SC886, skriver Hjemmekino.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 11 2008

Video

"Luxuriösen Anpassungsmöglichkeiten"

Onkyo PR-SC886 får beröm för sitt utmärkta högtalarkalibreringssystem, de många anslutningarna och de omfattande ljudinställningarna. Men enheten imponerar också med sina videofärdigheter där möjligheten till isf-kalibrering och separata inställningar för varje ut- och ingång gör det möjligt att få till den absolut bästa bilden. För att utvärdera ljudprestationen jämför testaren ljudet med det från en av Onkyos toppreceivrar, TX-NR906. Receivern uppges producera ett mycket bra ljud som dock utklassas av PR-SC886. Med produkten inkopplad så blir det enligt testaren mycket tydligt hur mycket extra information som finns i ett ljudspår. Det är tydligt redan med analogt ljud i stereo men framhävs speciellt med hd-ljudformat. Den som har råd och plats gör helt rätt i att satsa på PR-SC886, summerar Video.

Källa: Video (DE) nr 2 2009

Area dvd

"Innovativ und leistungsstark"

Area dvd menar att Onkyo PR-SC886 övertygar fullt ut. Den har utmärkta menyer, toppkvalitet på bild som ljud och mycket omfattande anslutningsmöjligheter. Återgivningen av ljud uppges vara långt över snittet och detta är en enhet som har en naturlig akustisk läggning, ett enormt dynamiskt omfång och ett utmärkt definierad ljudrum där varenda liten ton tas fram perfekt. Basen är snabb och rejält kraftig men överskuggar aldrig resten av ljudet. Detta är en enhet som helt klart kan återge de nya hd-tonformaten på ett tydligt och övertygande sätt, skriver Area dvd. Samtidigt hanteras ljud i stereo riktigt bra. När det gäller videosektionen menar testaren att konverteringen från analogt till digitalt, linjedubbleringen och uppskalningen till 1080p resulterar i video med utmärkt kvalitet. Att bara skicka igenom videoströmmar och använda enheten som en hdmi-switch fungerar utmärkt utan kvalitetsförlust.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Onkyo PR-SC886
Formatstöd, urval: Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus
Anslutningar, urval: 4xhdmi in, 2xhdmi ut, 3xkomponent in, komponent ut, 4xoptisk in, 2xkoaxial in, optisk ut, 7.1-lågnivå
D/a-omvandlare: Burr Brown PCM1796 DAC, 24 bit / 192 kHz D/A
Övrigt: Isf-kalibrering, thx ultra II-certifierad, playsforsure-certifierad
Mått: 435x194x448,5 mm
Vikt: 13,5 kg

Tillverkare: Onkyo