Sök
Nad viso two

Nad viso two

Lyckad kombo

2008-11-26

Nad viso two är en dvd-receiver som får beröm för att ge bra tryck i ljudet samt att den fungerar bra på de flesta områdena. Dessutom anses den vara en riktig läckerbit.
Testkälla Betyg Kommentar
Bild & ljud hemma 4/6 “Kraftfullt ljud”
Hjemmekino 5/6 “Stilig design”
What hifi 5/5 “Fine pictures”

Vad tycker testarna?

Nad viso two imponerar på alla testare, men mer på vissa än på andra. Det är en bra allround-receiver som klarar av att prestera och hantera såväl ljud som bild bra. Det påpekas dock, främst från en testare, att den är bristfällig i övertonerna samt att kvinnliga och manliga röster låter instängda. Samtliga kan ändå hålla med om att den har ett kraftfullt ljud, en läcker design och presterar fina bilder.

Bild & ljud hemma

“Kraftfullt ljud”

Nad viso two har en otroligt läcker design menar Bild & ljud hemma. Den är utrustad med alla nödvändiga utgångar och är lättskött med överskådligt menysystem. Ljudkvaliteten är hög, med ett behagligt avrundat ljud, men övertonerna kommer inte riktigt till sin rätt och inte heller manliga och kvinnliga röster vilka tenderar att låta ”instängda”, enligt testaren. Bildkvaliteten får ses som bra på dvd:n men färgerna uppfattas som något mildare än vanligt

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 9 2008

Hjemmekino

“Stilig design”

Norska tidningen Hjemmekino menar att detta är en livsstilsprodukt som passar för den som har ont om yta hemma. De tycker att den presterar bra inom de flesta områden så som musik och bild vilket gör den till en bra allroundreceiver. Fjärrkontrollen är bekväm i handen och har allt man kan önska sig. Den saknar dock en väl fungerande knapp för snabbspolning av cd-skivor. Överlag presterar enheten bra när det gäller ljudkvalitet och man får fina bildupplevelser som tittare. Den är så pass bra att testaren kallar den för ett riktigt klipp på receivermarknaden.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2009

What hifi

“Fine pictures”

What hifi ger Nad visio two full pott i betyg med motiveringen att den har allt man kan önska i en receiver. Snygg design och den har de anslutningar man behöver. Testaren tycker att den presenterar bilder otroligt bra med livliga färger och imponeras över hur väl den hanterar snabba rörelser. Ljudmässigt är den också en riktig stjärna då den ger god kvalitet på ljudet i allt från dialoger till hissnande skräckfilmsscener. Likaså gör den musiklyssnande till en fröjd med sin fina ljudkvalitet. Den rekommenderas starkt om man vill ha ett filmljud med två högtalare.

Källa: whathifi.com (GB)

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: Nad viso two är en dvd-receiver med effekten 2x60 watt vid 8 ohm. Bland anslutningarna finns bland annat koaxial/optisk ingång, pre-out, hdmi-ut, komponentvideo in/ut och dubbla komposit in/ut. Bildformat som stöds omfattar dvd, vcd, svcd, jpeg. Ljudformat som stöds omfattar cd, cd-r/w, dvd-audio, mp3 och wma. Måtten är 435x117x330 mm och vikten är 9,8 kg.

Tillverkare: Nad