Sök
Nad Viso five

Nad Viso five

En lösning är bättre än två

2008-09-08

För den som vill minimera antalet enheter i hemmabion är Nad Viso Five ett alternativ. Testarna menar att både dvd- och receiverdelen gör ett minst lika bra jobb som dedikerade alternativ i det dyrare prissegmentet.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 "An all-round hit"
Hemmabio - "En riktigt grann pjäs"
Area dvd 9/10 "Mehr als nur ein Schönling"

Vad tycker testarna?

Nad Viso Five imponerar på flera plan. Den upplevs genomgående som mycket snygg och får beröm för enkel installation och ergonomisk fjärrkontroll. Bild- och ljudegenskaperna anses vara utav toppklass och matchar det som fås ur separata, dyrare enheter. Detta gör att det blir ekonomiskt försvarbart att argumentera för det höga priset då två separata enheter med motsvarande prestation resulterar i en mycket högre slutnota. Det blir också beröm för ett brett formatstöd och många bra surroundprogram. Den enda riktiga begränsningen uppges vara att det är ett 5.1-system som inte har stöd för hd-ljudspår och därför inte är optimalt för blu-ray.

What hifi

"An all-round hit"

What hifi imponeras av byggkvaliteten och utseendet hos Nad Viso Five. Funktionerna är sparsamma och tillverkaren uppges ha fokuserat på återgivning av dvd och cd. Med dvd blir bilden klar med god kontrast, där detaljer i mörka scener inte är något problem. Bruset hålls på minimal nivå och spelaren uppvisar inga problem med att hantera rörelser i bilden. Även färghanteringen får plus. Surroundspår återges mycket dramatiskt och även om uteffekten är låg så är det ingen tvekan om att det finns gott om kraftreserver under ytan. Det är förmågan att få fram alla detaljer även från tystare scener som imponerar mest. Med cd får systemet fram mycket detaljer och timingen är väldigt precis. Bra bild och utmärkta ljudegenskaper gör detta till ett mycket bra köp, avslutar What hifi.

Källa: What hifi (GB) juli 2008

Hemmabio

"En riktigt grann pjäs"

För den som tänkt köpa en blu-ray spelare så är Nad Viso five en begränsning eftersom enheten saknar stöd för hd-ljudspår, skriver Hemmabio. Men för alla andra så är det ett utmärkt alternativ då det är en enhet med grym design som presterar lika bra som separata enheter både på bild- som på ljudsidan. Det är en dyr historia men att köpa separata enheter med likvärdig prestanda resulterar i en högre slutnota, förklarar testaren. Hemmabio uppskattar också att det går att ansluta lite kinkigare högtalare samt att de manuella inställningarna är mycket lättförståeliga. Det blir dessutom beröm för den rejäla fjärrkontrollens ergonomi.

Källa: Hemmabio (SE) nr 8 2008

Area dvd

"Mehr als nur ein Schönling"

Även om Nad Viso Five till skillnad från andra liknande produkter på marknaden bara erbjuder en hdmi-ingång och saknar såväl stöd för 1080p som automatisk rumskorrektion så är allt det lätt att glömma när enheten väl används, skriver Area dvd. Receivern lyckas nämligen övertyga fullt ut med sin akustikåtergivning oavsett källmaterial. Alla små delar av ljudet återges med kirurgisk precision samtidigt som enheten lyckas göra återgivningen livlig och engagerande. Bildegenskaperna håller också hög klass. Kontrast, färgåtergivning och rörelsehantering matchar lätt egenskaperna hos en dyr dedikerad dvd-spelare. Pricken över i:t anses vara ett brett formatstöd samt de omfattande surroundprogrammen.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Nad Viso Five är en kombinerad dvd-spelare och 5.1-receiver. Uteffekten är på 5x60 watt vid 8 ohm. Det går bland annat att spela upp dvd, dvd-audio, cd, mp3, wma, jpeg och divx. Uppskalning av dvd sker till upplösningarna 720p/1080i. Anslutningar bland annat omfattar hdmi (1.1), komponent in/ut, analoga 5.1-ingångar, s-video in/ut, digital optisk in/ut samt digital koaxial in. Dimensionerna är 435(b)x135(h)x370(d) mm och vikten är 12,6 kg.

Tillverkare: Nad