Sök
NAD C320BEE

NAD C320BEE

Prestanda till minipris

2003-03-26

NAD C320BEE är en förstärkare med PowerDrive, sju linjeingångar och 2x110 watt 8 ohm. Testarna är imponerade av ljudet i kombination med det relativt låga priset.
Testkälla Kommentar
Hifi Choice “A lot of entertainment”
What Hifi “A budget stunner”
EyeFi “En skikkelig godbit”

Vad tycker testarna?

Testarna är ense om att NAD C320BEE är en bra stereoförstärkare till lågt pris, som presterar enastående fin dynamik, engagemang, musikalitet samt bas. Någon testkälla undrar dock om NAD inte borde satsa på en multikanalsförstärkare istället. Designen får beröm från flera håll liksom att man får mycket förstärkare för pengarna.

Hifi Choice

“A lot of entertainment”

Hifi Choice testar förutom NAD C320BEE även Arcam A65 Plus, Harman Kardon HK 670, Myryad Z140 och Rotel RA-02. När det gäller NAD menar Hifi Choice att det är svårt att tänka sig en mer engagerande och musikalisk förstärkare. Dessutom tycker man att priset är lågt med tanke på vad man får för pengarna. Fjärrkontrollen är attraktivt designad och är lätt att använda. Även förstärkaren har en bra design utan att vara något utöver det vanliga. Det finns ganska mycket bas och dynamiken är imponerande. Förstärkaren passar kanske bäst med kompakta högtalare. Energin är hög oavsett musiktyp och styrkan är superb. Musiken får djup och det låter naturligt.

Källa: Hifi Choice, sep 2002
What Hifi, sep 2002
EyeFi, nr 9 2002

What Hifi

“A budget stunner”

What Hifi säger också att C320BEE har fantastisk dynamik, djup och styrka. Detaljåtergivningen anses mycket imponerande och man kan inte finna något som kan vara till maskinens nackdel, inte ens priset. Funktionerna är många och designen omtalas som proper och snygg. PowerDrive verkar fungera. Oavsett vilken musik man spelar blir ljudet fantastiskt i relation till de pengar man lägger ner. Musiken känns naturlig och njutbar. En mycket bra förstärkare menar What Hifi.

EyeFi

“En skikkelig godbit”

EyeFi menar att NAD C320BEE har gott om funktioner till ett mycket fördelaktigt pris. Ljudet är kraftigt, dynamiskt och raffinerat. Öppenheten i ljudet är stor liksom djupet. Ljudet har god bredd och all sorts musik framställs på ett tillfredsställande sätt. Speciellt rock och liknande musik. Mycket nyanserad framställning som imponerar. Upptagningen är precis och detaljerna framkommer tydligt. Även denna testare menar att förstärkaren passar mindre högtalare. Vad som är osäkert är hur framtiden utvecklar sig då man kanske hade önskat att C320BEE var en multikanalsförstärkare och inte en stereoförstärkare.

Cirkapris: 3700 kronor

Produktfakta: NAD C320BEE är en stereoförstärkare som ersätter NAD 3020. Effekten vid 8 Ohm är 2x110 w. Förstärkaren använder en ny teknik som kallas PowerDrive vilket skall ge mer kraft än specifikationen anger. Pre Out/Main In kontakter finns liksom sju linjeingångar, hörlurs- och högtalarutgång. 12 trigger funktion liksom Soft Clipping och ringkärnetransformator. Fjärrkontroll som kan användas till andra NAD produkter. NAD C320BEE har måtten 430x100x290 mm och väger 6,5 kilo.

Modell: NAD C320BEE