Sök
Marantz SR8002

Marantz SR8002

Bland de bästa

2008-04-14

Testarna menar att denna förstärkare är mycket prisvärd och även om den inte får högsta betyg så är det inte långt ifrån.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 4/5 "Detailed, expansive and immersive sound"
Audiovision 85/100 "Harmonischer und dynamischer Klang"
Ultimate av "Powerful musical amplification"

Vad tycker testarna?

Testarna är generellt sett riktigt imponerade av receivern, den har en bra fjärrkontroll och erbjuder goda anslutningsmöjligheter. Dessutom får man en riktigt bra ljudkvalitet, oavsett om man lyssnar på cd-skiva eller tittar på film. Detaljnivån är hög och ljudet serveras med både kraft och dynamik. Drar man upp volymen så menar en testare att ljudet kan hårdna, vilket inte är fallet hos de allra bästa förstärkarna på marknaden. En annan testare finner också att man inte kan skala upp någon videosignal, vilket är lite underligt. Samtliga testare tycker att modellen är mycket prisvärd och väl värd att rekommendera.

What hifi

"Detailed, expansive and immersive sound"

What hifi menar att Marantz SR8002 är en utmärkt produkt. Den erbjuder en hel del funktioner, mycket kraft och flera anslutningsmöjligheter. Man kan bland annat konvertera vilken videosignal som helst till hdmi, vilket är bra. Tittar man på hög upplöst film serveras man ett ljud med både djup och detalj där dialogen är såväl distinkt som välintegrerad. Musik hanteras också på ett mycket bra sätt, även här är detaljnivån hög. Instrumenten kommer till sin rätt och sång uttrycks med både känsla och karaktär. Anledningen till att förstärkaren inte får fullt betyg är mindre detaljer i sammanhanget. Exempelvis kan ljudet hårdna om man drar upp volymen, något som inte inträffar med de allra bästa på marknaden.

Källa: What hifi (GB) februari 2008

Audiovision

"Harmonischer und dynamischer Klang"

Audiovision påpekar att Marantz tar ganska lång tid på sig mellan varje modell, föregångaren till denna har några år på nacken. SR8002 hanterar de nya ljudformaten, vilket är bra. En nackdel är att man inte har möjlighet att skala upp någon videosignal, något som annars brukar betecknas som standard. Ljudkvaliteten är bra, musik spelas upp med närvarande bas och bra tryck. Film hanteras också med den äran, inga detaljer i ljudeffekterna går förlorade. Spelar man musik från cd bör man ställa in förstärkaren i läget "Pure Direct", något som gör att man kommer bra nära en riktig livekänsla.

Källa: Audiovision (DE) nr 4 2008

Ultimate av

"Powerful musical amplification"

Ultimate av menar att ljudkvaliteten är superb. Användargränssnittet beskrivs som utförligt men ändå pedagogiskt vilket gör förstärkaren mycket användarvänlig. Lyssnar man på en cd-skiva så får man ett dynamiskt och precist ljud. Film hanteras också mycket bra, testaren anser att man egentligen inte testat någon förstärkare som ger ifrån sig bättre resultat. Fjärrkontrollen är riktigt bra, en detalj är att man med hjälp av en knapptryckning kan byta mellan de två hdmi-utgångarna. Förstärkaren är kompatibel med de ljudformat man förväntar sig och man kan även få riktigt bra resultat när man spelar upp mp3-filer och andra hårt komprimerade format.

Källa: www.ultimateavmag.com (US)

Cirkapris: 16000 kronor

Produktfakta: Marantz SR8002 är en thx select2-klassad receiver med effekten 7x125 watt vid 8 ohm. Bland ljudformaten som stöds märks dts-hd master audio och dolby truehd. D/a-omvandling med 192 kHz/24-bit. Den har fyra hdmi (1.3)-ingångar och två ut och lika många anslutningsmöjligheter för komponent. Det finns tre s-video in (tre ut), fem komposit in (fyra ut) och ljudmässigt finns sju analoga ingångar (fyra ut) samt fyra optiska, en koaxial ingång och en av varje ut. Måtten är 440x184x396 mm och vikten är 15 kg.

Tillverkare: Marantz