Sök
Marantz SR 5400

Marantz SR 5400

Machomottagaren

2004-02-02

En kraftfull mottagare i mellanprisklassen med stöd för en massa olika format. Levererar enligt testarna en kraftfull ljudupplevelse både vid filmtittande och musiklyssnande.
Testkälla Betyg Kommentar
Hemmabio 4,5/5 ”Alla funktioner, finesser och dekodrar du behöver”
What Hifi 3/5 ”Great sound”
Cnet 7,7/10 ”The SR5400 remained perfectly calm”

Vad tycker testarna?

Testarnas åsikter går isär när det gäller Marantz SR5400 men det är inte huruvida det är en bra produkt eller inte man främst är oense om, utan snarare om den är värd pengarna. Prestationen får bra betyg av alla, men en av testarna anser att man borde ha fått mer effekt för pengarna. Detsamma gäller funktioner och finesser. Vad man enas kring är designen, som är krallig och macho. Även fjärren uppskattas av alla.

Hemmabio

”Alla funktioner, finesser och dekodrar du behöver”

Hemmabio testar två hemmabioreceivrar i mellanprisklassen, Marantz SR5400 och NAD T752. Båda mottagarna gör ett mycket bra jobb, men Marantz produkt anses ha mer kraft och kontroll över ljudet och har dessutom fler inneboende finesser än motståndaren. På anslutningssidan är det ingen större skillnad, båda produkterna är mer än väl utrustade med in- och utgångar för diverse format. Marantz receiver har den för tillverkaren typiska designen som gör att man känner igen sig. Den största nyförändringen ligger i att surroundknappen bytts ut mot en ratt märkt med ”selector”. Hemmabio skriver att det är svårt att hitta brister i ljudet hos Marantz och rekommenderar den starkt.

Källa: Hemmabio, nr 9, 2003
What Hifi, oktober 2003
Till Cnet's startsida

What Hifi

”Great sound”

What Hifi har gått igenom ett antal 6.1 hemmabiomottagare i ett jämförande test. Två kammar hem full poängpott, Yamaha RX-V440RDS och Pioneer VSX-D812. Marantz SR5400 får nöja sig med 3 poäng. Den anses vara en vältajmad receiver med mycket krut och otroligt bra digital-analog konversion som presterar bra både vid film som musik. Men då man även testar en billigare modell från Marantz, SR4400 och upptäcker att skillnaderna är väldigt små, så har man svårt att förstå varför man ska lägga 1000 kronor extra på den större. De små fördelarna rättfärdigar inte prisskillnaden och det blir lågt betyg på grund av priset.

Cnet

”The SR5400 remained perfectly calm”

Cnet gillar det kraftiga och symmetriska utseendet på Marantz SR5400 och handhavandet av den välutrustade fjärrkontrollen. Mottagaren är generöst utrustad med anslutningar och klarar väldigt många surroundformat. Även enkelheten i användandet är omtyckt, mycket tack vare on-screen informationen som guidar användaren igenom installationen. Prestationsmässigt gör receivern mycket bra ifrån sig vid uppspelning av både film och musik. Även True Surround för hörlurar fungerar fint. Vad testaren klagar på är att de främre högtalarna tar över lite av basen vid CD-uppspelning och det verkar som om mottagaren har dålig koll på subwoofern.

Cirkapris: 7500 kronor

Produktfakta: Marantz SR5400 är en AV-receiver med stöd för bl.a. DTS ES, NEO:6, Dolby Pro Logic II och Circle Surround 6.1. 96kHz/24-bit audio D/A omvandlare och uteffekt på 6x90 Watt vid 8 Ohm. AM/FM tuner med 50 förinställda RDS-kanaler. Det finns 8 analoga ljudingångar, 2 digitala koaxiala ingångar och digitala optiska ingångar. Ljudutgångar i form av 4 analoga och en digital optisk. Videoingångar 5 S-video, 5 komposit och 1 komponent. Utgångar för video 3 komposit, 3 S-video och 1 komponent. Väger 12,5 kg och har måtten 440x160xd463 mm.

Modell: Marantz SR 5400