Sök
Kenwood VRS-N8100

Kenwood VRS-N8100

Med nätverk öppnas möjligheter

2005-04-29

Testarna gillar den nya receivern från Kenwood eftersom den kan kopplas i nätverk till PC, något som gör att man kan lyssna på MP3 och titta på XviD-material utan att behöva ha datorn stående alldeles bredvid.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 74/100 “Mässige Fernbedienung”
HemmaBio “Ligger rätt i tiden”
DVD & Hjemmekino 12/20 “Bra lydkvalitet i den digitale forsterkeren”

Vad tycker testarna?

Receivern är slimmad och kompakt och har ett snyggt utseende. Med högkvalitativa signaler så gör den ett riktigt bra jobb och ljudbilden är detaljerad och kompetent. Testarna anser dock att det är möjligheten att koppla receivern i nätverk som gör att den står ut från konkurrensen. En testare anser dock att tillverkaren gärna kunde ha skickat med instruktioner om hur denna koppling går till, nu kör nybörjare lätt fast bland alla sladdar.

Video

“Mässige Fernbedienung”

Video testar och jämför Kenwood VRS-N8100 med Panasonic SA-XR70 och Sony STR-LV700. Testvinnare är Panasonic SA-XR70 med Kenwood VRS-N8100 på en andra plats. Testaren menar att förstärkaren är kompakt byggd. Den ger ett mycket bra surroundljud med två högtalare fram eller till och med även med hörlurar. Förstärkaren uppvisar en egen personlighet som sticker ut. Möjligheten att koppla mottagaren i nätverk tillsammans med sin PC uppskattas.

Källa: Video, nr 11 2004
HemmaBio, nr 12 2004
DVD & Hjemmekino, nr 2 2005

HemmaBio

“Ligger rätt i tiden”

HemmaBio anser att man får mycket för pengarna. Utseendet är slimmat och snyggt med en sparsmakad design. I stort sett alla inställningar sker via tydliga och enkla menyer på TV-skärmen. Receivern har några färdiga inställningar för högtalare, och har man ett par från Kenwood så är det praktiskt taget bara att koppla in dem och välja rätt funktion så är det klart. Att köra receivern i nätverk med ethernet-kabel är busenkelt och inkopplingen tar ingen tid alls. Ljudet är mycket bra, och det är framförallt med digitala signaler som prestandan görs rättvisa. Förstärkaren är en riktig fullträff. Testaren anser att fjärrkontrollen kunde varit något bättre designad men anser själv att det klagomålet knappt är värt att ta upp.

DVD & Hjemmekino

“Bra lydkvalitet i den digitale forsterkeren”

DVD & Hjemmekino menar att man kan koppla receivern direkt till en PC med hjälp av en nätverkskabel, men man kan också koppla till ett mer avancerat nätverk. Dock får man inte hjälp med detta i manualen vilket gör att nybörjare lätt kör fast. Testaren är inte heller alltför förtjust i den medföljande programvaran till PC eftersom den inte är så användarvänlig. Navigeringen via TV:n fungerar däremot utmärkt. Förstärkaren är kompetent men kostar för mycket i förhållande till vad man får för pengarna för att testaren skall kunna rekommendera den. Har man ändå råd så är förstärkaren utan större konkurrens på marknaden.

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Kenwood VRS-N8100 är en receiver som har effekten 100W. Den hanterar MP3, WMA, MPEG4 samt XviD. Spelaren kan kopplas i nätverk via Wireless Ethernet Bridge eller via kabel. Befintliga anslutningsmöjligheter är komponentvideo (2 st in, 1 st ut), S-video (2 st in, 1 st ut), Komposit (5 st in, 2 st ut), Optisk (3 st in), Koaxial (2 st in), Audio L/R (6 st in, 1 st ut). Den har måtten 440(W)x70(H)x330(D) mm samt vikten 4,6 kg.

Modell: Kenwood VRS-N8100