Sök
Harman Kardon HK 3490

Harman Kardon HK 3490

Kvalitet i två kanaler

2010-09-09

Testarna rekommenderar Harman Kardon HK 3490 till den som vill ha hög ljudkvalitet, mycket kraft och spara yta hemma, men som inte bryr sig så mycket om hemmabiokänsla.
Testkälla Betyg Kommentar
Lyd & bilde 4/6 "Potent receiver"
Magnus.de "wird sie begeistern"
Home theater review "excellent sound quality"

Vad tycker testarna?

Testarna uppskattar att Harman Kardon HK 3490 ger utmärkt ljudkvalitet och mycket kraft, vilket gör att den orkar driva stora högtalare. Dessutom är den välutrustad och kan användas tillsammans med en Ipod, samt anslutas till dubbla subwoofers och dubbla högtalare. Ljudkvaliteten, basen och utseendet är alla mycket imponerande för sin prisklass. Ett antal andra funktioner, exempelvis kombinerad D/A- och A/D-omvandlare är mycket användbara. För den som inte har så stort intresse av ett surroundsystem, men vill ha bra ljud och en kompakt lösning passar 3490 utmärkt. Testarna tycker att mycket av funktionaliteten hos en surroundreceiver finns hos 3490, men en del anslutningar saknas för att den ska kunna räknas som fullt utrustad på den punkten.

Lyd & bilde

"Potent receiver"

HKHD3490-1
Lyd & bilde tycker att stereoreceivers har kommit i skymundan av surroundsystemen. För den som inte bryr sig lika mycket om hemmabiokänsla, utan mest vill lyssna på musik som låter bra kan en stereoreceiver ge mer för pengarna, eftersom kanalerna kan vara av högre kvalitet när de bara är två. Denna modell har också alla anslutningsmöjligheter som en surroundreceiver har och dessutom FM-radio. Olika mediespelare och Ipoddocka är några av de saker som snabbt kan kopplas in. Vidare är modellen solid och kraftfull och kan klara stora golvhögtalare. Ljudbilden är rymlig och varm med mycket slagkraft, vilket gör modellen perfekt för exempelvis elektronisk musik, rap och rock. Dock är den kanske aningen grov i ljudet för klassisk musik. Konkurrenter med mer finslipat ljud passar för sådant, men de kan inte konkurrera med draget hos 3490. Detta är en bra kompromiss mellan en surroundreceivers funktionalitet och ljudkvaliteten hos en stereoförstärkare.

Källa: www.lydogbilde.no (NO)

Magnus.de

"wird sie begeistern"

HKHD3490-2
Magnus.de anmärker att den klassiska tvåkanalsreceivern har hamnat i skuggan av surroundsystem, till sorg för många hifi-vänner. Den som har känt så kommer att bli begeistrad av nya Harman Kardon HK 3490 som fyller ett stereoreceivertomrum. Priset är definitivt en anledning att bli begeistrad och än mer faktumet att modellen ger fantastiskt ljud och kraftig bas för sin prisklass. Formatet gör att modellen passar utmärkt i hem eller på andra platser där stora mängder högtalarutrustning inte passar bra. Där räcker de två kanalerna hos 3490 långt. Kombinerat med att radion fungerar bra, att det finns ett antal välplacerade anslutningar och att modellen inkluderar en kombinerad D/A- och A/D-omvandlare gör dessa punkter HK 3490 till en intressant produkt.

Källa: www.stereoplay.de (DE)

Home theater review

"excellent sound quality"

HKHD3490-3
Home theater review tycker att HK 3490 är ett bra val för användare som vill sätta ihop ett högkvalitativt stereosystem eller förbättra ljudkvaliteten hos sin tv eller annan hemunderhållningsutrustning. Ljudkvaliteten är utmärkt och modellen är dessutom kraftfull med sina 120 watt per kanal i 8 ohm. Vidare är 3490 väldigt snygg för sitt pris och dessutom välutrustad. Det finns möjlighet till kontroll och uppspelning från en Ipod, men för att få ut allt av detta krävs det tyvärr att man köper en dockningsstation separat. Ett brett utbud av ljudingångar erbjuds också, liksom dubbla subwoofer- och högtalarutgångar, vilket är praktiskt. Den stora bristen är dock att det saknas hdmi-, S-video- och komponentanslutningar, så den som behöver en fullutrustad AV-receiver får leta på annat håll.

Källa: hometheaterreview.com (US)

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Effekt: 2x120 watt
Formatstöd, urval: Iu
Anslutningar, urval: 7x RCA-ingångar, 2x RCA-utgångar, skivspelaringång, optisk in, koaxial in
D/a-omvandlare: Inbyggd
Övrigt: AM/FM-radio
Elförbrukning: 310 watt (standby 3 watt)
Mått: 441x168x382 mm
Vikt: 10,4 kg