Sök
Harman Kardon DPR2005

Harman Kardon DPR2005

Digital förstärkare med kapacitet

2005-03-10

Testarna menar att denna digitala receiver gör ett mycket bra jobb. Ljudbilden framstår som öppen och levande och man känner sig enligt testarna placerad i händelsernas centrum.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 4/5 “Fernbedienung ist gut gestaltet”
HemmaBio 14/20 “Lite av en särling i sammanhanget”
DVD & Hjemmekino 93/100 “En hjemmekinoreceiver som vil noe!”
Area DVD 5/6 “Besonders gut für Home Theatre”

Vad tycker testarna?

Testarna menar att det här är en digital förstärkare som återger ljud på ett mycket bra sätt. Flera menar att det känns som om man satt mitt i händelsernas centrum. En testare menar dock att basen känns något återhållsam i högre tonlägen. Förstärkaren levereras med en utmärkt fjärrkontroll som är både ergonomisk och enkel att använda.

Audio

“Fernbedienung ist gut gestaltet”

Harman-Kardon-DPR2005-back

Audio menar att förstärkaren återger ljud på ett mycket bra sätt, exempelvis återges helikopterljud och ljudvågor som om man befann sig mitt i händelsernas centrum. I övre bastonerna verkar det dock som om ljudet hålls tillbaka en aning. Fjärrkontrollen är bra och översiktlig, men de stora knapparna som utgör menystyrhjul har en någon ojämn tryckpunkt. Förstärkaren gör det den skall men är knappast något revolutionerande, anser testaren.

Källa: Audio nr 9 2004
HemmaBio nr 9 2004
DVD & Hjemmekino nr 7 2004
Till Area DVDs hemsida

HemmaBio

“Lite av en särling i sammanhanget”

HemmaBio testar förutom DPR2005 även Denon 3805 samt Pioneer VSX-AX5Ai. Testvinnaren blir Pioneer medan Harman Kardon hamnar på en tredjeplats. Receivern är användarvänlig med en utmärkt fjärrkontroll som har snabbnappar till det mesta som kan behövas under en film. Det finns gott om både analoga och digitala in- och utgångar samt rejäla utbyggnadsmöjligheter bl.a. i form av en avancerad andrazon. Minus för de lite enklare inställningsmöjligheterna och avsaknaden av bildsignalkonvertering, men å andra sidan är slutstegstekniken avancerad. Dock är priset något högt, avslutar testaren.

DVD & Hjemmekino

“En hjemmekinoreceiver som vil noe!”

Harman-Kardon-DPR2005-top

DVD & Hjemmekino menar att receivern utseendemässigt verkar lite billig. Installationen går inte helt smärtfritt eftersom den inte är helt logisk, men med hjälp av bruksanvisningen går det bra. Fjärrkontrollen är däremot utmärkt, den är enkel och användarvänlig. Ljudkvaliteten över lag är av mycket god kvalitet, rent och klart och i klass med betydligt dyrare förstärkare. Musik återges mycket bra, ljudbilden är livlig och öppen. Även ljudupplevelsen i filmer är utmärkt vilket gör att man praktiskt taget känner som om man faktiskt befann sig mitt i händelsernas centrum. Det här är ett utmärkt exempel på att film kan bli riktigt bra även med en helt digital förstärkare.

Area DVD

“Besonders gut für Home Theatre”

Area DVD menar att förstärkaren uppvisar ett ljud med hög detaljrikedom och rejäl tyngd. Basen är utmärkt och har stor flexibilitet. Fjärrkontrollen har ett stort antal knappar men är ändå översiktlig och ergonomisk. Kraften i ljudet imponerar även i större utrymmen vilket testaren gillar. Konstruktionen är bra men testaren hade helst velat se en frontplatta i metall och inte i plast, men annars är Area DVD nöjda. Alla anslutningar uppskattas. Displayen är översiktlig och mycket bra utformad.

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon DPR2005 är en mellanklassreceiver med en uteffekt på 7x120 watt. Analog surround ut- och ingång för 7.1. Receivern har RS232C samt multiroom funktion, surround back/lågnivåutgång. Digitala anslutningar är två optiska samt två koaxiala ingångar samt en av varje utgång. S-video in/ut är 5 respektive 3 och komponent in/ut finns 2 respektive 1. A/V in front är en S-video samt en A/V, en optisk och en koaxial (valbara in- eller ut). Dimensionerna är 440x114x476 mm och vikten 10,5 kg. Fjärrkontrollen har bakgrundsupplyst LCD och styr upp till sju apparater, klarar makron och är programmerbar via kod.

Modell: Harman Kardon DPR2005