Sök
Harman Kardon AVR 760

Harman Kardon AVR 760

Läckert utförd toppresterare

2010-03-08

AVR 760 från Harman Kardon är en snygg och stilren 7.2-receiver som lyckas producera en hel del kraft utan att någonsin frångå sin öppna, detaljerade och precisa förstaklassiga återgivning. Testarna menar också att den är lättanvänd och mångsidig.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 94/100 "Einer der schönsten"
Hjemmekino 5/6 "Et kraftverk av dimensjoner"
Audio 96/100 "Direkter, ansprechender Abstimmung"

Vad tycker testarna?

Harman Kardon AVR 760 är enligt testarna helt enkelt den topprodukt som den förväntas vara för priset när det kommer till utförande, byggkvalitet och ljudprestation. Antalet hdmi in- och ut kunde varit generösare samt instruktionsboken är dålig. Annars är det idel positiva intryck som produkten förmedlar. Den anses vara stilfullt utförd med ren front och tydliga display. Menyerna är snygga och underlättar användarupplevelsen tillsammans med den föredömligt utförda fjärrkontrollen. Med AVR 760 har Harman Kardon kommit ikapp konkurrenterna vad gäller stöd för olika tonformat och dessutom har nätverksfärdigheterna också slipats till. Men där den verkligen gör skäl för pengarna uppges vara de outtömliga kraftreserverna. Att specifikationerna är satta till 7x85 watt är inget negativt då receivern verkligen når upp till det även i praktiken. Detta tillsammans med en akustisk fingerfärdighet som får det hela att dessutom låta riktigt, riktigt bra gör detta till en topprodukt. Och det gäller oavsett vad det är som återges.

Audiovision

"Einer der schönsten"

Harman_2010Den som önskar en receiver med fokus på byggkvalitet och fina ljudkvaliteter har mycket att hämta hos Harman Kardon AVR 760. Det skriver Audiovision som menar att receivern är så pass bra på de bitarna att det enda negativa som tas upp är en bristfällig instruktionsbok. Det stilrena utförandet går inte att ogilla och fjärrkontrollen uppges vara föredömligt utförd. Fyra hdmi-ingångar är på gränsen för att vara nog men positivt är att enheten klarar av att skala upp alla analoga videosignaler och skicka ut dem i digital dito med goda slutresultat. Dlna-certifiering gör det enkelt att lyssna på musik lagrad i nätverkets datorer och The Bridge II som används för Ipod och Iphone uppskattas också. När det kommer till ljudprestationen skriver testaren att detta är en receiver med stora akustiska kraftresurser vilket märks i den mäktiga basen. Men samtidigt karaktäriseras den uppmålade ljudbilden av dynamik och öppenhet utav toppklass. Detaljåtergivningen är också utmärkt och oavsett typ av surroundspår så är detta en receiver som imponerar, skriver Audiovision. Att ljudkaraktären inte ändrar sig vid stereoåtergivning gör bara att det finns mer att gilla, avslutar testaren.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2009

Hjemmekino

"Et kraftverk av dimensjoner"

Harman Kardon har ofta slunkit efter med stöd för de senaste formaten i förhållande till japanska tillverkare men med AVR 760 har de sannerligen hunnit ikapp, skriver Hjemmekino. Testaren noterar att menyerna uppgraderats grafiskt jämfört med tidigare modeller och menar att detta har en positiv effekt på användarupplevelsen. Den automatiska högtalarkalibreringen uppges göra ett bra jobb. Ljudmässigt uppges detta vara en receiver som levererar det som utlovas i form av kraftreserver, samtidigt som återgivningen är snärtig med utmärkt placering och detaljåtergivning. Det är helt enkelt så bra som det ska vara när det tittas på film, skriver testaren som menar att det är svårt att inte ryckas med i atmosfären som målas upp och nästan småle av förnöjdhet. Det är också en produkt för musikälskare då den är en expert på tunga gitarriff och rockmusik. Mer lågmäld musik går också bra men där uppträder lite störningar som tros kunna ordnas till i nästa uppdateringen av mjukvaran.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 11 2009

Audio

"Direkter, ansprechender Abstimmung"

Harman_2010_1Audio, som jämför produkten med Pioneer SC-LX82 och NAD T765 HD, uppskattar att Harman Kardon hållit fronten ren och elegant. Detta jämfört med konkurrenterna som har försökt att klämma in så många reglage och logotyper som möjligt. Skärmen på AVR 760 är enkel att läsa av och lösningen med anslutningar under en lucka framtill hjälper till att hålla allt snyggt. Menyerna är också de riktigt snygga och enkla att navigera sig i. Harman Kardons produkt uppges vara bäst när det kommer till antalet inneboende funktioner och användarvänlighet men när ljudprestationerna jämförs så är alla mycket snarlika. Filmspår i surround hanteras lika bra alla tre vilket inte säger lite då det rör sig om tre makalöst duktiga receivrar. Det som skiljer dem åt uppges vara stereoåtergivningen där NAD gör bäst ifrån sig följt av Harman Kardon och sist Pioneer. Den ordningen blir också Audios slutliga rankning av de tre receivrarna.

Källa: Audio (DE) nr 1 2010

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Effekt: 7x85 watt (8 ohm)
Formatstöd, urval: Dts master audio, dts hd, dolby truehd, dolby digital plus
Anslutningar, urval: 4xhdmi in, hdmi ut, 3xkomponent in, komponent ut, 4xoptisk in, 4xkoaxial in, optisk ut, koaxial ut, 7.1-lågnivå, usb
D/a-omvandlare: 24 bit/192 KhzÖvrigt: Dlna-certifierad nätverksingång, Ipod/Iphone docka medföljer, multizon med 2 zoner, Faroudja videochip för videouppskalning till 1080p, automatisk rumskorrektion, internetradio
Mått: 440x165x426 mm
Vikt: 23,6 kg