Sök
Harman Kardon AVR 745

Harman Kardon AVR 745

Prisvärt muskelpaket

2007-03-07

AVR 745 är inte bara vacker att se på. Den levererar dessutom en ljudupplevelse som enligt testarna är av absolut bästa kvalitet och har inneboende videoegenskaper som heter duga.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino - "En spennende receiver"
Audiovision 92/100 "Dynamisch und temperamentsvoll"
Audio 95/100 "Ein sorgfältig abgestimmter Energibolzen"
Area dvd 10/10 "Überragenden akustischen Fähigkeiten"

Vad tycker testarna?

Harman Kardon AVR 745 är en receiver som får toppbetyg av alla testare tack vare sin goda prestation. När det gäller ljud i surround så menar alla testare att det inte kan bli bättre, och med musik i stereo så är intrycket nästan lika bra. De inbyggda videoegenskaperna prisas också, även om flertalet gärna hade sett fler hdmi-anslutningar. En testare ogillar också att de anslutningar som finns endast är av standarden 1.1 samt att enheten inte klarar att konvertera video ända upp till 1080p. Men bortsett från detta så anses receivern besitta allt som kan önskas i en hemmabioförstärkare. Detta tillsammans med en prestation som är både kraftfull och precis gör produkten värd varenda krona, anser testarna.

Hjemmekino

"En spennende receiver"

Det är enligt norska Hjemmekino en väldigt vuxen receiver som Harma Kardon tagit fram i AVR 745. Designen skiljer sig från mängden och uppges vara en riktig fullträff. Utrustningsmässigt beskrivs den vara ett monster och kommer med allt som kan förväntas för priset. De dubbla subwoofer-utgångarna anses vara ett stort plus men enbart två ingångar för hdmi och avsaknad av usb host funktion ger minuspoäng. Det är dock de enda negativa kommentarerna som testaren fäller. När det kommer till prestation så menar testaren att AVR 745 är en riktig toppenlirare. Ljudmässigt bjuds det på en fantastisk prestation samtidigt som kraft finns i ett överflöd. Detta gäller oavsett musikkälla. Produkten får också beröm för sin inbyggda videoomvandling som uppges ge ett strålande resultat.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2006

Audiovision

"Dynamisch und temperamentsvoll"

Audiovision skriver att Harman Kardon vet vad kunderna vill ha och att deras utmärkta design hos AVR 745 är ett tecken på detta. Men det är inte enbart en vacker nuna, utan den är dessutom väldigt överskådlig tack vare lcd-displayen som gömmer sig bakom den övre delen av fronten. Med fyra knappar så går det också smidigt att få tillgång till alla funktioner. Installationen går enkelt om den sköts automatiskt, men den som vill få till en manuell inställning kan få knåpa lite eftersom det krävs en rejäl tur bland menyerna, skriver testaren. Att enheten konverterar videosignaler till 720p och 1080i är väldigt praktiskt och görs väldigt bra dessutom, men även här önskar testaren att det funnits fler ingångar för hdmi. Ljudåtergivningen anses vara perfekt för actionrullar med sin utmärkta dynamik och mäktiga bas, men den passar lika bra för allt annat tänkbart. Audiovision skriver att prestationen är så bra att receivern även kan konkurrera med enheter i högre prisklasser.

Källa: Audiovision (DE) nr 2 2007

Audio

"Ein sorgfältig abgestimmter Energibolzen"

Det blir mycket beröm för ljudegenskaperna hos Harman Kardon AVR 745 från Audio. Testaren menar att surroundljudet är så bra att det kommer att förnöja den kräsnaste hemmabiofantasten oavsett vilken film som återges. Ljudet beskrivs som stort, stabilt och väldigt precist. Men receivern kan mer än så då intrycket från vanliga musikskivor också nämns med väldigt positivt omdöme. Även videoegenskaperna prisas och bilden beskrivs som väldigt kompetent och passar väl för den som har en stor skärm eller projektor. Produkten anses vidare vara komplett utrustad och testaren gillar starkt att det är en 7.2-produkt med sina dubbla subwooferutgångar.

Källa: Audio (DE) nr 2 2007

Area dvd

"Überragenden akustischen Fähigkeiten"

Area dvd börjar med att kritisera AVR 745 för att det inbyggda videochipet inte klarar att omvandla video till 1080p och att det endast finns två hdmi-ingångar som dessutom bara är hdmi 1.1. Men bortsett från detta så anses produkten bjuda på komponenter och funktioner av absolut toppklass som inte gör någon besviken. Det är nämligen en presterare som klarar allt den matas med galant, skriver testaren. Ljudet som matas ut beskrivs som enormt kraftfullt samtidigt som det är dynamiskt, verkningsfullt och precist. Sett till detta och den goda byggkvaliteten så upplevs receivern som väldigt prisvärd även om priset är högt.

Källa: www.areadvd.de (DE)

Cirkapris: 25000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR 745 är en sju kanals hemmabioreceiver med 85 watt uteffekt i alla kanaler vid 8 ohm. I stereoläge är effekten 100 watt per kanal. Funktioner omfattar automatisk rumskorrektion, läppsynk, multiroom och videouppskalare med krets från Faroudja som klarar upp till 1080i. Ingångar på videosidan omfattar tre ingångar för komponent och en ut, sex a/v-ingångar, dubbla hdmi samt ingångar för 5.1 och 7.1. Det finns även usb och hdmi-utgång. Det finns fyra optiska och fyra koaxiala ingångar samt en optisk och två koaxiala utgångar. AVR 745 har dimensionerna 440(b)x165(h)x135(d) mm och väger 19,9 kg. Med receivern medföljer också universalfjärrkontrollen TC30 som kan programmeras för aktiviteter.

Tillverkare: Harman kardon