Sök
Harman Kardon AVR 635

Harman Kardon AVR 635

Kanonljud men utan hdmi

2006-01-17

Receiver med kanonljud som kan upplevas svåranvänd men som också uppskattas av de flesta testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 83/100 “Für ultimativen Heimkino-Genuss fehlt ihm der letzte Kick”
DVD & Hjemmekino (EyeFi) 17/20 ”Eksplosivitet som en gendopet sprinter”
HemmaBio 43/50 “Tight och musikalisk”
Home Cinema Choice 4/5 “Reasonably well equipped”

Vad tycker testarna?

Testarna är inte helt eniga om AVR 635. De flesta är mycket positiva, framförallt till ljudet och inställningsmöjligheterna. Att hdmi borde finnas, är alla överens om. Autoinställningarna är bra men kan dock ibland ge något märkliga ljud vilket går lätt att fixa. En av testarna gillade inte receivern alls, såg inget särskilt hos den och tyckte att både displayen och fjärrkontrollen var svåranvänd.

Audio

“Für ultimativen Heimkino-Genuss fehlt ihm der letzte Kick”

Tyska Audio har testat fyra olika receivrar; Marantz SR-8500, Yamaha RX-V 4600, Denon AVR-3805 och Harman Kardon. AVR 635 kom på en tredelad andraplats med Marantz som vinnare i testet. Testaren gillar att receivern, utöver det normala dolby surround systemet, även kan ge liknande ljud med endast två högtalare eller hörlurar. Utrustningen är traditionell, digitala anslutningar som i-link, hdmi och dvi fattas. Konfigurationen tar lång tid, varje audioingång måste ställas in individuellt. Fördelar är att man kan ställa in högtalarna mycket bra och att displayen är lättförståelig och enkel att läsa. Vid stereouppspelning presterar receivern ett mycket bra ljud.

Källa: Audio nr 10 2005

DVD & Hjemmekino (EyeFi)

”Eksplosivitet som en gendopet sprinter”

Norska DVD & Hjemmekino är oerhört positiva till AVR 635. Det enda testaren nämner att man saknar är hdmi och i-link. Snabbstartguiden uppskattas och hjälper till att göra inkopplingen enklare genom att förklara på ett översiktligt och enkelt sätt hur man gör. Testaren tycker att autokalibreringen fungerar väldigt lätt och går mycket snabbt. Att det går att göra vissa inställningar manuellt och vissa automatiskt, tycker testaren är en bra lösning. Ljudet är man mycket positiv till, receivern klarar mer än vad testarens öron gör. Apparaten har stor explosivitet och allt låter precis som det ska.

Källa: DVD & Hjemmekino nr 6 2005

HemmaBio

“Tight och musikalisk”

Harman Kardon AVR 635 bakHemmaBio har testat tre olika receivrar, utöver Harman Kardon AVR 635 även Pioneer VSX-AX2AV-S och Onkyo TX-SR703E. AVR 635 hamnade på en delad andraplats med Pioneer som vinnare i testet. Att AVR 635 kommer från Harman Kardon menar testaren är lätt att se, den har ett utseende likt sina föregångare. Receiverns effekt anses vara ganska blygsam men receivern lever dock upp till de angivna 7x75 watt. När receivern används till film är ljudet "tight och med bra attack", även när ljudet blir komplext undviker man att det blir rörigt. Negativt är att ljudbilden ibland kan kännas fattig och att några detaljer inte kommer fram på rätt sätt med autoinställningen. De manuella inställningarna däremot ger många möjligheter att fixa detta. Kalibreringssystemet har mycket kapacitet och är förhållandevis avancerat men mättekniken är svår. Funktionen och resultatet är bra men svårt för en amatör och leder därför ibland till felinställningar. Testaren saknar hdmi hos AVR 635. Fjärrkontrollen uppskattas verkligen, den anses vara lättöverskådlig och enkel att använda. 

Källa: HemmaBio nr 12 2005

Home Cinema Choice

“Reasonably well equipped”

Home Cinema Choice menar att AVR 635 fungerar bra i normalt ljudläge. Särskilt bra låter den vid högljudd actionfilm soundtrack. Så länge receivern inte ställs på för hög volym låter allt okej, men det kan lätt bli rått vid för högt ljud. Receivern är resonabelt utrustad, har egenskaper som andra modeller inte har. Dess yttre kvalitet faller inte testaren i smaken, inte heller ergonomin. Dessutom fattas digital videoanslutning. Fjärrkontrollen är komplicerad att använda och displayen svår att läsa. Hela apparaten är svårhanterlig och det tar lång tid att lära sig hur den fungerar menar testaren.

Källa: Home Cinema Choice januari 2006

Cirkapris: 10000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR 635 är en receiver med en effekt på 7x75 watt vid 8 ohm. Receivern har dekoder för dolby digital ex och dts-es. Bland annat finns multiroom-funktion för att kunna ha extra högtalare i ett annat rum, rds-tuner. Receivern har bland annat tre koaxiala och tre optiska digitala ingångar, 7.1-lågnivå (in/ut) samt komponentingång. Det finns fyra s-video ingångar och tre utgångar. Modellen mäter 440(b)x165(h)x435(d) mm och väger 18,6 kg.