Sök
Harman Kardon AVR-5550

Harman Kardon AVR-5550

Sopar banan

2003-06-30

AVR-5550 får mycket bra betyg av testarna. Den stöder alla tänkbara format och har många funktioner, samtidigt som ljudet är kraftfullt, detaljerat och samlat.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Entertainment 5/5 ”Value for money”
DVD & Hjemmekino 90/100 ”Et imponerende byggverk”
HemmaBio 4,5/5 ”Fullfjädrad”

Vad tycker testarna?

AVR-5550 är utan tvekan en receiver med hög kvalitet vilket avspeglas i betygen. Receivern stöder alla önskvärda format samt har alla anslutningar och funktioner man kan önska sig. Testarna påpekar att den kommer hålla för eventuella utbyggnader. Ljudet är kraftfullt, sammanhållet och detaljerat. En prisvärd receiver som mer eller mindre utklassar sina konkurrenter i klassen.

Home Entertainment

”Value for money”

Home Entertainment menar att AVR-5550 inte är den enda receivern i det här segmentet. En lång rad produkter stöder många format, men den här står ändå ut i mängden. Med sju kanaler lever den upp till förväntningarna hos testaren. Ljudet är kraftfullt, mäktigt och väl sammansatt. Ljudet ger en känsla av att högtalarna är större än de är. Receivern har inga problem att handskas med tuffa actionscener utan att detaljer eller finkänslighet offras. AVR-5550 är faktiskt så bra att man undrar hur tillverkaren ska kunna överträffa den. Dessutom användarvänlig. Home Entertainment föreslår högtalare Castle CAV2 och Pioneer DV757Ai till denna fina receiver.

Källa: Home Entertainment, May 2003
DVD & Hjemmekino, nr 4 2003
HemmaBio, nr 6 2003

DVD & Hjemmekino

”Et imponerende byggverk”

DVD & Hjemmekino testar NAD 762 och Harman Kardon AVR-5550. Harman Kardon receivern har alla önskvärda funktioner och testaren låter sig imponeras. Att koppla ihop delarna är dock inget för nybörjaren. Bruksanvisningen är inte direkt pedagogisk. Filmljudet är dock inspirerande och naturtroget. Basen är djup och särskilt dynamisk i mellanregistret, medan NAD T762 har bättre resurser i diskanten. Hur som helst tycker testaren att AVR-5550 inte riktigt räcker till för filmer med mycket action, men det är ändå en rolig underhållningsmaskin. Även på lite lägre volym gör den bra ifrån sig med stor ljudbild. Utan att tveka utnämner testaren AVR-5550 till testvinnare.

HemmaBio

”Fullfjädrad”

HemmaBio testar Pioneer VSX-D1011, Harman Kardon AVR-5550 och Yamaha RX-V1300RDS. Alla omnämns som mycket bra och jämbördiga produkter. Testaren gillar dock inte formen hos AVR-5550 då displayen är rörig. Men den har alla önskvärda anslutningar logiskt placerade. Funktionerna är mycket bra. Särskilt omnämns Bass Management som gör att man kan ändra basnivåerna separat på alla kanaler. Fjärrkontrollen är snygg, praktisk och användarvänlig. Alla receivrar har nödvändiga funktioner men Harman Kardon blir ändå testarens val då den har flest finesser. Ljudet är ganska hårt och mellanregistret kan komma litet i skymundan av basen, men diskanten är skarp. Det är en prisvärd receiver som klarar sig bra i framtiden tror HemmaBio.

Cirkapris: 13000 kronor

Produktfakta: Harman Kardon AVR-5550 är en surroundreceiver med 7x85 W vid 8 ohm. 5.1 in/ut 8 kanaler in/7 kanaler ut. Stöder Dolby Digital EX, DTS, ES, Dolby Pro Logic II, DTS Neo:6 och har avkodare för HDCD, MP3 och VMAx. AVR-5550 är utrustad med 2 optiska och 3 elektriska digitala ingångar samt 1 optisk och 2 elektriska digitala utgångar, 2 komponentingångar och en utgång. På fronten sitter en A/V ingång. Fjärrkontrollen är programmeringsbar och har belysning. En andra fjärrkontroll som är tillbehör, gör att man måste lyssna till en separat ljudkälla i ett annat rum. Mått 440x165x435 mm. Vikt 20 kg.

Modell: Harman Kardon AVR-5550